Jobbsøking

10 flotte jobber i politikk

Politiske jobber for å kickstarte din karriere

Bildet viser et kontormiljø som er fullt av mennesker. Det er en praktikant ved kopimaskinen, en lobbyist som snakker med en annen person, en kommunikasjonskoordinator som jobber på nettet, en meningsmåler som overvåker meningsmålinger, og en kampanjeleder som går gjennom salene. Teksten lyder:

Balansen / Jiaqi Zhou/span>

Er du interessert i politikk – men slett ikke interessert i å bli politiker? Ettersom valgsyklusene blir lengre og lengre, florerer muligheter for de som er interessert i en karriere på den politiske arena. Du kan jobbe lange timer, og det kan være stressende, spesielt ved valg, men a politisk jobb kan gi deg et vell av erfaring du kan bruke i fremtiden.

Før du begynner å tenke på en jobb i politikken, vurder dine verdier og etikk. De fleste som jobber i politikk jobber med saker og for folk de støtter.

Hvis du har en kandidat du gjerne vil se valgt eller et problem med hurtigknapper du er bekymret for, kan du søke direkte til likesinnede kampanjer eller organisasjoner.

Det er mange forskjellige jobber i politikk utover å jobbe med en kampanje, inkludert lovgivningsstøtte, PR- og mediarelasjoner-stillinger, politiske strateger, kampanjeledere og konsulenter, meningsmålere og politiske konsulenter, administratorer og mer. Jobber er tilgjengelige på lokalt, statlig og nasjonalt nivå, og lønn varierer tilsvarende basert på type jobb og hvem du jobber for.

Lær mer om disse 10 gode jobbene i politikken og hva de betaler:

Praktikant/frivillig

Politiske praktikanter og frivillige

Ariel Skelley/Getty Images

Lønnen er kanskje ikke den beste - faktisk er den kanskje ikke-eksisterende - men frivillig for en kampanje eller en problemorientert ideell organisasjon kan være en stor politisk karrierestarter. Hvis du er en høyskolestudent som vurderer politikk som en karriere, frivillig og praktikant så ofte du kan.

Du vil sannsynligvis begynne å jobbe på bakken og på kontoret med gryntarbeidet, men du vil få uvurderlig erfaring og et godt bilde av dine mulige karrieremuligheter. Igjen er mange stillinger ulønnede, men du kan få en liten lønn eller stipend for å dekke utgifter.

Lønn: I følge Indeed.com er gjennomsnittslønnen for en politisk praktikant $13,26 per time.

Lovgivningshjelp

lovgivningshjelp

Eric Audras/Getty Images

Lovgiver kan jobbe direkte med lovgivning eller hjelpe en lovgiver med kommunikasjon eller administrasjon.

 • En lovgivende assistent eller assistent kan fokusere på ett emneområde som våpenkontroll eller immigrasjon, for eksempel, eller forske på mange forskjellige spørsmål for lovgiveren de jobber for. Jobben inkluderer å skrive og undersøke lovgivning, orientere sjefen om problemene og spore regninger mens de går gjennom lovgivningsprosessen.
 • Kommunikasjonshjelpere er en kontakt med velgerne, leser post, svarer på spørsmål og gir informasjon over telefon eller via post eller e-post.
 • Administrative ansatte svarer på telefonen, planlegger avtaler og møter, organiserer kalendere og logistikk og koordinerer reiser.

Dette jobb på startnivå er et godt utgangspunkt for en høyskoleutdannet som ønsker å gjøre en karriere innen politikk.

Lønn: Grunnlønnen for en lovgivende medhjelper er i gjennomsnitt $39 605, ifølge Glassdoor.

Politikk analytiker

mann med papirer på kontoret

Reza Estakhrian/Getty Images

Politiske analytikere jobber for regjeringen, lovgivere eller kandidater. De er personene som kjenner alle detaljene om en eksisterende eller foreslått policy. Policyanalytikere jobber med å identifisere, lage og implementere retningslinjer og programmer. Forskning og analyse er viktige komponenter i denne jobben.

Stillingsbeskrivelsen inkluderer å utføre forskning, kartlegging av data, analysere eksisterende og foreslåtte retningslinjer og rapportere informasjon. Politiske analytikere kan ha et spesifikt ekspertiseområde, eller være mer en generalist som jobber med flere spørsmål.

Hvis du er en detaljorientert person som kan skrive, er dette en solid jobb med gode vekstmuligheter.

Lønn: Per PayScale er gjennomsnittlig årslønn for en policyanalytiker $59 534.

Kommunikasjonskoordinator

forretningskvinne på telefonen på kontoret

LWA/Getty Images

Kommunikasjonskoordinatorer jobber for kandidater, lovgivere og organisasjoner som er involvert i den politiske prosessen. Jobben innebærer å administrere politisk og lovgivende kommunikasjon, skrive taler, pressemeldinger og nyhetsbrev, koordinere medierelasjoner, oppdatere sosiale medier og implementere kommunikasjonsstrategier.

Hvis du er en person som elsker å få ordet ut, vil dette være en flott jobb for deg.

Lønn: I følge Glassdoor er gjennomsnittlig årslønn for en kommunikasjonskoordinator $47.993.

Pollster

forretningsfolk som diskuterer diagrammer

Monty Rakusen/Getty Images

Politiske meningsmålere er personene som måler effektiviteten til en kampanje og hva velgerne mener om kandidater og saker. Undersøkere handler om data – å samle informasjon på en rekke måter, evaluere svar, analysere og organisere data, gjøre statistiske analyser og presentere resultatene i et omfattende format.

Pollsters kan jobbe direkte for en kandidat eller lovgiver eller jobbe på konsulent- eller frilansbasis. Hvis du er fascinert av tallene og hvordan de kan påvirke velgerne, bør du vurdere en karriere som meningsmåler.

Lønn: Gjennomsnittlig årslønn for en politisk meningsmåler er $77.757, ifølge SimplyHired.

Lobbyist

forretningsfolk møtes på kontoret

Thomas Barwick/Getty Images

Topplobbyister er ofte pensjonerte politikere, men det er mange andre karriereveier for de som er interessert i lobbyvirksomhet. Hvis du har utmerket overbevisende og kommunikasjonsevner, gir en lobbyjobb muligheten til å bruke dagen (og ofte kvelder og helger) til å kontakte folkevalgte for å få dem til å stemme positivt på saken din eller motsette seg lovgivning som ikke er i organisasjonens beste interesse.

Lobbyister kan jobbe uavhengig med klienter, for et lobby- eller advokatfirma, eller for en organisasjon eller virksomhet som har en egeninteresse i lovresultater.

Lønn: Gjennomsnittlig årslønn for en politisk lobbyist er $78.894, ifølge Glassdoor.

Campaign Manager

Kvinne med stemmeskilt og smiler

Tetra Images/Getty Images

Kampanjelederen er det store skuddet på kampanjesporet, enten det er å jobbe for en liten lokal kandidat eller på en presidentkampanje. Kampanjeledere organiserer og overvåker alle detaljene som er involvert i å administrere en vellykket kampanje.

På et bredt nivå utvikler, planlegger og gjennomfører de en politisk kampanje. En kampanjeleders ansvar kan omfatte alt fra å ansette og administrere ansatte, budsjettering, logistikk og teknologi, til å få ut avstemningen.

Lønn: Per PayScale er gjennomsnittlig årslønn for en kampanjeleder $59 380.

Politisk konsulent

To forretningsfolk håndhilser

Thomas Barwick/Getty Images

Politisk rådgivning innebærer å jobbe med kampanjer til de som stiller til offentlige verv. Alle nivåer av politikere, enten det er lokalt eller nasjonalt, trenger hjelp med planlegging av strategi, pengeinnsamling, velgeroppsøk og andre aspekter ved å drive en kampanje.

Dette er en generell stillingstittel som dekker en rekke ulike roller, avhengig av konsulentens ferdigheter og kompetanseområder.

Du må ha den rette erfaringen for å få en konsulentjobb, så mange konsulenter begynner å jobbe med en kampanje, for en lovgiver eller for myndighetene.

Lønn: Ifølge Glassdoor tjener en politisk konsulent en gjennomsnittlig årslønn på $77.368.

Mediestrateg

Kreativ forretningskvinne gjennomgår flytskjema på kontoret

Hero Images/Getty Images

Mediestrateger er en viktig komponent i en vellykket kampanje for valgt embete. De hjelper kandidater med å markedsføre seg selv og bistår med å håndtere problemer som oppstår i løpet av en kampanje. Mediestrateger er ansvarlige for å planlegge, implementere og presentere personlig, trykte, TV-, radio-, online- og sosiale medier-kampanjer for å promotere kandidaten.

En politisk mediestrateg kan organisere kampanjearrangementer, samarbeide med pressen, håndtere medierelasjoner, forberede en kandidat til intervjuer, føre tilsyn med opprettelsen og produksjonen av reklame og planlegge annonsekjøp.

Lønn: I følge PayScale tjener en mediestrateg en gjennomsnittlig årslønn på $52 762.

Arbeidsleder

Gruppe bedriftsledere i møte på kontoret

Thomas Barwick/Getty Images

Kandidatens eller lovgivers høyre hånd er hans eller hennes arbeidsleder . Dette er den viktigste jobben på kontoret, og stabssjefen fører tilsyn med ansettelser, kontorledelse, budsjettering, administrasjon og drift, og er topprådgiver på alt politisk.

Alle kontorfunksjoner og de fleste ansattes rapportering på et lovgiverkontor skjer gjennom stabssjefen som rapporterer direkte til lovgiveren. Hvis du er langsiktig karrieremål er å få en plass som stabssjef, må du jobbe deg oppover karrierestigen og få mye lovgivende erfaring underveis.

Lønn: Gjennomsnittlig årslønn for en stabssjef er $123.884, ifølge Glassdoor.

Hvordan bli ansatt for en politisk jobb

State Capitol Building, Washington, D.C.

WIN-Initiative / Getty Images

Bruk jobbsøkesider og søkemotorer:

Plugg ønsket stillingstittel inn i din foretrukne jobbsøkeside eller jobbsøkemotor . De fleste lar deg begrense søket etter geografisk plassering, lønn, arbeidsgiver og mer.

Finn offentlige jobber gjennom USAJobs:

Vil du bli med de rundt 2 millioner menneskene som jobber for den føderale regjeringen? De USAJobs nettstedet er det beste stedet å begynne å lete etter føderale myndigheter jobber .

Lær hvordan du finner jobber i statlige og lokale myndigheter:

Hver stat har sin egen sentrale nettside for stillingsannonser. For å finne ut mer, gå til statlige myndigheters nettsted. Ønsker å jobbe i lokale myndigheter ? Prøv profesjonelle foreninger for potensielle kunder. Denne guiden gir tips om hvordan du lager din jobbsøkestrategi.

Artikkelkilder

 1. Faktisk. ' Politisk kampanje betalte timelønninger for praktikanter i USA .' Åpnet 5. november 2020.

 2. Glassdør. ' Lønn til lovgiver .' Åpnet 5. november 2020.

 3. PayScale. ' Gjennomsnittlig lønn for politikkanalytiker .' Åpnet 5. november 2020.

 4. Glassdør. ' Kommunikasjonskoordinator Lønn .' Åpnet 5. november 2020.

 5. Simply Hired. ' Lønn til politiske meningsmålere .' Åpnet 14. mai 2020.

 6. Glassdør. ' Lobbyistlønninger .' Åpnet 5. november 2020.

 7. PayScale. ' Gjennomsnittlig lønn for Campaign Manager .' Åpnet 14. mai 2020.

 8. Glassdør. ' Lønn for politisk konsulent .' Åpnet 5. november 2020.

 9. PayScale. ' Gjennomsnittlig mediestrateg-lønn .' Åpnet 5. november 2020.

 10. Glassdør. ' Stabssjef Lønn .' Åpnet 14. mai 2020.