Jobbsøking

10 flotte andre karrierer

Kvinne underviser en klasse virtuelt

•••

Getty Images/Drazen_

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Tenker du på å gjøre et stort karriereskifte? Du er ikke alene. Samtidig som ingen offisiell opptelling eksisterer av hvor ofte arbeidere bytter karriere, rapporterer U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) at amerikanere har i gjennomsnitt 12 jobber i løpet av livet . For den typiske arbeideren vil i det minste noen av disse jobbendringene være nok av en overgang til å telle som en helt ny karriere.

Karrierebyttere utgjør en pivot av alle slags årsaker, fra skiftende interesser, til skiftende yrkessyn, til trekker seg fra sin første karriere . Hvis du vurderer en ny vei, trenger du et kart. Her er hvordan du vurderer alternativene dine, de beste jobbene i den andre karrieren du bør vurdere, og hvordan du kommer i gang.

Enten du utforsker en ny karriere etter valg eller nødvendighet, husk at et nytt yrke kan være en helt ny horisont. Nå har du sjansen til å utforske mulighetene din første karriere ikke ga.

Hvordan komme i gang

Når du lager et veikart til din andre karriere, planlegg å reise mot noe, i stedet for å bare unnslippe din nåværende situasjon. Bruk disse trinnene for å sikre at du er på vei i riktig retning.

1. Vurder dine interesser

Selv om du er det skifter karriere fordi du ikke lenger brenner for det du gjør, er sjansen stor for at det er noe med den siste rollen du likte. Kanskje du likte å jobbe som en del av et team (eller alene), eller fant timene praktiske, eller følte en tilknytning til produktet eller tjenestene arbeidsgiveren din ga. Ha disse positive aspektene i bakhodet når du vurderer din neste karriere.

Deretter er det på tide å finne ut hva du ikke gjør akkurat nå som appellerer til deg.

Karrierekompetansetester kan hjelpe, og det er nok av gratis karrieretester på nett for å hjelpe deg i gang.

2. Identifiser overførbare ferdigheter

Overførbare ferdigheter er harde og myke ferdigheter som du har skaffet deg i din nåværende karriere og kan ta til neste. La oss for eksempel si at du jobber med detaljhandel, men du vil gå over til datamaskinstøtte. De kundeserviceferdigheter du lærte i detaljhandelen er direkte relevant for din nye karriere som gir informasjonsteknologi (IT) assistanse.

3. Forbered deg på å øke ferdighetene

Du har kanskje ikke alle ferdighetene du trenger for å lykkes i den nye stillingen din ennå, men ikke bli skremt. Bruk forskningsfasen av karriereovergangen din til å identifisere hvilke ferdigheter du bør legge til og begynn å fylle hullene . En måte å gjøre dette på er å se på LinkedIn-profilene til personer som har jobbtittelen du ønsker og sammenligne deres kvalifikasjoner med dine egne. Igjen kan du bli overrasket over å finne ut at forskjellen er mindre enn du forventet. Ikke anta at du må gå tilbake til skolen for å bytte jobb— noen få klasser eller noe trening på jobb kan gjøre det .

4. Lag et budsjett

De fleste av oss jobber i det minste delvis fordi vi må, så det er en god idé å knuse tallene og finne ut hvor mye du trenger å tjene før du gjør en stor karriereendring. Du må kanskje jobbe deg oppover – eller du kan oppleve at den nye retningen din betaler like mye eller mer enn din nåværende rolle. Uansett vil det være nyttig å vite nøyaktig hvor mye penger du trenger å tjene.

5. Få ekspertråd

Det er bare så mye du kan gjøre på egen hånd. Ikke nøl med å tilkalle ekspertene når du når et stikkpunkt i søket. Hvis du er universitetsutdannet, bør du vurdere å kontakte deg høyskole karrieresenter . Mange tilbyr jobbsøking og karrierehjelp for alumner lenge etter endt utdanning. Eller du kan vurdere å ansette en karrieretrener , fortsette informasjonsintervjuer med kontakter innen ditt drømmefelt, eller bli med i profesjonelle organisasjoner for å utvide nettverket ditt.

10 andre karrierealternativer å vurdere

1. Konsulent

Hvis du elsker det du gjør, men er klar til å ta ferdighetene dine i en ny retning, kan en karriere som konsulent være det rette for deg. Konsulenter gi råd til bedrifter om hvordan de kan forbedre forretningsprosesser og resultater, gi opplæring i nye teknologier eller tilby spesialiserte tjenester eller rådgivingsevner. Avhengig av ditt fokusområde, kan du kanskje bli konsulent ved å utnytte dine eksisterende ferdigheter, eller legge til sertifiseringer for å imponere arbeidsgivere og kunder.

Lønn: Ifølge Glassdoor tjener konsulenter en gjennomsnittlig årslønn på $77.368.

2. Webutvikler

Webutviklere er ansvarlige for utseendet og følelsen til nettsider, samt for deres tekniske fundament. Du trenger ikke nødvendigvis en bachelorgrad for å bli nettutvikler, men du trenger en blanding av grafisk designkunnskap og teknisk kunnskap. Hvis du for øyeblikket mangler disse ferdighetene, kan en kodende bootcamp være en snarvei. (Eller kom i gang med en av disse gratis online kodingsressurser .)

Lønn: BLS rapporterer at nettutviklere tjener en median årslønn på $73 760.

3. Lærer

I følge en analyse fra Urban Institute er undervisning en vanlig andre karriere for mange eldre arbeidstakere. Det er mangel på kvalifiserte lærere, og jobber er ledige. Det er også en mulighet til å gjøre en forskjell i løpet av din neste karriere. Center for State and Local Government Excellence (SLGE) rapporterer at 64 % av lærere enig eller helt enig i at de gjør en forskjell i disse utfordrende tidene, og 46 % sa at folkehelsekrisen fikk jobben deres til å føles mer meningsfull.

Teknologi har utvidet omfanget av lærerkarrierer utover klasserommet. SLGE-undersøkelsen rapporterer også at 89 % av lærerne jobbet eksternt i det minste noe av tiden. Hvis du elsker å undervise, men vil jobbe hjemmefra , det er mange alternativer der ute for deg.

Lønn: I følge BLS tjener videregående lærere en gjennomsnittlig årslønn på $61 660.

4. Datastøttespesialist

Er du alltid den rette personen i husholdningen din for dataspørsmål? Du er kanskje i stand til å dele dine tekniske kunnskaper og menneskelige ferdigheter inn i en ny karriere som spesialist på datastøtte . Noen teknisk støttepersonell kommer i gang med bare noen få etterskoleklasser.

Lønn: I henhold til BLS tjener datastøttespesialister en median årslønn på $54.760.

5. Privatdetektiv

Privatdetektiver jobber for enkeltpersoner og bedrifter, utfører undersøkelser og bakgrunnssjekker. De utfører undersøkelser, gjennomfører intervjuer og driver overvåking. Privatdetektiver må være lisensiert i de fleste stater og har vanligvis bakgrunn fra militæret eller rettshåndhevelse.

Lønn: BLS rapporterer at privatdetektiver tjener en median årslønn på $50.510.

6. Skatteforbereder

Hvis du har peiling på tall og interesse for fleksibelt arbeid, kan skatteforberedelse være et godt valg for deg. Du trenger ikke sertifisert regnskapsfører (CPA) eller til og med mange års erfaring innen regnskap for å komme i gang med denne jobben i noen stater. Noen skatteforberedende selskaper til og med tilby klasser å lære opp interesserte kandidater. Skatteklarer jobber kan også føre til annet, mer vanlig regnskapsarbeid.

Lønn: Per Glassdoor tjener skatteformidlere en gjennomsnittlig årslønn på $50 264.

7. Eiendomsmegler

Konverter dine salgsferdigheter og kjærlighet til eiendom til en helt ny karriere som eiendomsmegler. Du kan komme i gang med bare et vitnemål på videregående skole (selv om noen arbeidsgivere nå foretrekker en høyskolegrad), noen eiendomskurs og lisens. (Lisenskravene varierer fra stat til stat.) Agenter må samarbeide med en eiendomsmegler, som har lisens til å administrere sin egen virksomhet.

Lønn: I følge BLS tjener eiendomsmeglere en median årlig lønn på $48.930.

8. Trener

Er du en ekspert på ditt felt - eller en svært dyktig amatør med mye erfaring? Tenk på coaching for neste akt. Nødvendig kompetanse og utdanning varierer betydelig avhengig av den spesifikke trenerjobben, men det finnes alternativer for en lang rekke interesser, fra friidrett til selvforbedring, til karriere coaching , eller utøvende ledelse .

Lønn: Per PayScale tjener atletiske trenere en gjennomsnittlig årslønn på $44.031, og livstrenere tjener en gjennomsnittlig årslønn på $48.501.Glassdoor rapporterer i mellomtiden at ledere tjener en gjennomsnittlig årslønn på $47.567.

9. Virtuell assistent

Har du administrativ erfaring, organisatoriske ferdigheter og høy grad av komfort med teknologi? I så fall kan du vurdere en karriere som en virtuell assistent . Disse administrative fagfolkene jobber hjemmefra med å arrangere timeplaner, bestille avtaler, administrere e-post og ta telefonsamtaler – kort sagt alle tingene som en sekretær eller administrativ assistent ville gjort på et kontor.

Lønn: PayScale rapporterer at virtuelle assistenter tjener en gjennomsnittlig årslønn på $40 765.

10. Veterinærtekniker

Hvis du elsker dyr, og du er villig til å gå tilbake til skolen for en førsteamanuensis, kan du bli en veterinær tech . Hjelp veterinærer med å gjennomføre undersøkelser, gjennomføre laboratorietester og – best av alt – snakke med eiere om kjæledyrene deres.

Lønn: I følge BLS tjener veterinærteknikere en median årslønn på $35.320.

Hvordan gjøre din andre karriere til en virtuell

Du har kanskje lagt merke til at mange av de andre karrierene på listen vår er virtuelle, eller i det minste kompatible med telependling. Det er ikke en ulykke. Arbeid hjemmefra økte selv før mange arbeidsgivere ble tvunget til å omfavne fjernarbeid.

Landskapet med eksternt arbeid har endret seg dramatisk, sa Toni Frana, teamleder og karrieretrener ved eksterne og fleksible jobber. FlexJobs , i et e-postintervju med The Balance. Siden mars har eksterne stillingsannonser økt hver måned.

Frana rådet kommende eksterne arbeidere til å begynne med å vurdere hvilke planleggingsalternativer som fungerer for dem. Virtuelle karrierer kan være heltid, deltid eller prosjektbasert.

Når du har tatt beslutningen om å jobbe eksternt, er det på tide å lage en handlingsplan.

Retool merkevaren din

I tillegg til å gjøre de tingene som alle karrierebyttere burde gjøre – liste opp ferdighetene dine, søke støtte fra nettverket ditt og legge til nye ferdigheter der det er nødvendig – fokusere på å rebrande deg selv .

Når du skifter karriere, vil du ønske å refokusere LinkedIn-profilen din for å være mer relevant for arbeidet du søker, sa Frana. Sørg for å inkludere dine viktigste overførbare ferdigheter og teknologiske ferdigheter på profilen din; oppdaterer profilbildet ditt til et nåværende, profesjonelt utseende bilde vil hjelpe deg å posisjonere deg selv som en kvalifisert kandidat for jobben du ønsker å sikre deg.

Artikkelkilder

 1. U.S. Bureau of Labor Statistics. Nasjonale longitudinelle undersøkelser . Åpnet 20. november 2020.

 2. Glassdør. Lønn til konsulent . Åpnet 20. november 2020.

 3. U.S. Bureau of Labor Statistics, Occupational Outlook Handbook. Webutviklere . Åpnet 20. november 2020.

 4. Urban Institute. ' Hva er de beste jobbene for eldre arbeidere ?' Side 2, 3. Åpnet 20. november 2020.

 5. Institutt for økonomisk politikk. ' Politiske løsninger for å håndtere landets lærermangel – en krise forverret av COVID-19 .' Åpnet 20. november 2020.

 6. Senter for statlig og kommunal fortreffelighet. ' Utdanningsansattes syn på covid-19 .' Åpnet 20. november 2020.

 7. U.S. Bureau of Labor Statistics, Occupational Outlook Handbook. Videregående lærere . Åpnet 20. november 2020.

 8. U.S. Bureau of Labor Statistics, Occupational Outlook Handbook. Datastøttespesialister . Åpnet 20. november 2020.

 9. U.S. Bureau of Labor Statistics, Occupational Outlook Handbook. Privatdetektiver og etterforskere . Åpnet 20. november 2020.

 10. Glassdør. Skatteforbereder Lønn . Åpnet 20. november 2020.

 11. U.S. Bureau of Labor Statistics, Occupational Outlook Handbook. Eiendomsmeglere og salgsagenter . Åpnet 20. november 2020.

 12. PayScale. Gjennomsnittlig timelønn for livstrener . Åpnet 20. november 2020.

 13. PayScale. Gjennomsnittlig lønn for atletisk trener . Åpnet 20. november 2020.

 14. Glassdør. Lønn for ledertrener . Åpnet 20. november 2020.

 15. PayScale. Gjennomsnittlig timelønn for virtuell assistent . Åpnet 20. november 2020.

 16. U.S. Bureau of Labor Statistics, Occupational Outlook Handbook. Veterinær teknologer og teknikere . Åpnet 20. november 2020.

 17. Global arbeidsplassanalyse. Siste statistikk om arbeid hjemme/fjernarbeid/mobilt arbeid/eksternt arbeid . Åpnet 20. november 2020.