Teknologi Karrierer

10 av de mest krevende jobbene innen teknisk

Mann ser på kabler i serverrom, sett fra siden

••• Colorblind/Stone/Getty Images

En rekke tekniske jobber rangerer høyt for balanse mellom arbeid og privatliv og arbeidstilfredshet. Andre stiller imidlertid tøffe krav til arbeidere når det gjelder tidsbegrensninger, ansvar og hvor ofte ansatte er på vakt.

Hver gang du ber folk vurdere utfordringene eller vanskelighetene i jobben deres, må du ta svarene med en klype salt. Du kan imidlertid få et helhetsinntrykk av hva som skal til for å jobbe i enkelte stillinger. Her er de 10 mest krevende jobbene innen teknologi basert på undersøkelser fra Emerson Network Power og CareerCast .

Undersøkelsene tar hensyn til lederskap, vakttid, reiser, fysiske krav og multitasking, for å nevne noen. Resultatene er i ingen spesiell rekkefølge.

 1. Informasjonssjefer: Som den øverste IT-profesjonelle i de fleste organisasjoner, er Informasjonssjef (CIO) må være tilgjengelig til enhver tid. Det inkluderer helger og ferier slik at de kan håndtere nødssituasjoner. Motiverende ansatte og å bygge en sterk IT-avdeling er på toppen av de fleste CIOs liste over krav på jobben.
 2. Spesialister på IT-innkjøp: Titlene varierer, alt fra analytikere og konsulenter til veiledere og kjøpere. De som er ansvarlige for IT-innkjøp sier at de må jobbe etter kundenes tidsplaner og ikke alltid har tid til å gjøre sitt beste. Dessuten gir stramme tidsplaner liten mulighet til å forske på de nyeste teknologiene.
 3. IT-ledere og direktører: Få IT-ledere eller direktører jobber fra 9 til 5. Utstyrsvedlikehold eller programvaremigrering gjøres ofte over natten eller i helgene. Ledere må være til stede for å sikre problemfrie resultater. Personen i denne stillingen er ofte ansvarlig for den største andelen av en bedrifts IT-budsjett og for det meste av bedriftens planlegging. Budsjettutarbeidelse og møter betyr mange sene kvelder. De Bureau of Labor Statistics fant at omtrent 24 prosent av IT-ledere, direktører og IT-sjefer jobber mer enn 50 timer hver uke.
 4. Driftsspesialister: På visittkortene deres kan det stå, tekniker, analytiker, leder eller spesialist. Uansett jobber de i daglig IT-drift med restriktive tidsfrister og feilsøker problemer til langt på natt. Feil tolereres ikke - nettverk må kjøre døgnet rundt, og en enkelt tilsyn kan føre til at tusenvis av mennesker ikke får tilgang til data.
 5. Programvareingeniører: Programvareingeniører må overholde stramme prosjekttidsfrister. Arbeidet skal oppfylle både kundens og bedriftens forventninger til nye produkter og tjenester. Og som mange jobber innen teknologi, øker mangel på talent på arbeidsmarkedet presset på nåværende arbeidere. Etterspørsel etter stillingen er prognose å vokse 17 prosent innen 2024.
 6. Applikasjons-/programvareutviklere: Applikasjonsutviklere og programvareutviklere håndtere mer enn design. De sørger for at programvaren kjører uten feil og fungerer som den skal. Rundt en tredjedel av de spurte utviklerne rapporterte at de ikke hadde nok tid til å utføre kvalitetsarbeid. Over en fjerdedel kunne ikke planlegge oppgaver på grunn av tidsbegrensninger.
  Bureau of Labor Statistics anslår at en fjerdedel av programvareutviklerne jobber over 40 timer hver uke.
 7. Databaseledere: Alltid på vakt og alltid jobber med flere oppgaver samtidig, en typisk dag i livet til en databaseadministrator innebærer å jobbe under press for å feilsøke problemer så snart som mulig. Da må de avslutte andre prosjekter med like korte tidsfrister. Databaseledere føler ofte at de ikke har nok tid til å produsere de beste resultatene eller analysere oppgaver.
 8. Webutvikler: Den mest stressende teknologijobben på CareerCasts liste var for webutviklere . Jobben forventes å vokse med 27 prosent innen 2024. Det er mye raskere enn gjennomsnittet, så dyktige utviklere må møte skyhøy etterspørsel. Å jobbe med ulike prosjekter samtidig er ikke uvanlig. Jobben har imidlertid sine belønninger, med en SkilledUp-undersøkelse som rapporterer at 88 prosent av nettutviklerne er fornøyde med jobbene sine.
 9. Nettverksadministrator: Systemer og nettverk bærer enhver bedrift, og etter hvert som virksomheter vokser, blir nettverk større og mer komplekse. Etterspørselen etter nettverksadministratorer er på vei opp ettersom bedrifter investerer i bedre systemer. Nettverksadministratorer må ha gode kommunikasjonsevner for å videresende informasjon til andre team. De er tilgjengelige 24/7 for å håndtere nødssituasjoner, og de må være i stand til å multitaske og forbli rolige i høystresssituasjoner.
 10. IT-sikkerhetsspesialister: IT-sikkerhetseksperter rangerte høyest i Emerson Network Power-undersøkelsen fordi de må ta viktige beslutninger på stedet – 89 prosent er enig eller helt enig i denne beskrivelsen. Mer enn halvparten av IT-sikkerhetsspesialister tror deres suksess avhenger av ting utenfor deres kontroll. De er imidlertid direkte ansvarlige for sikkerheten til bedriftsnettverk.

Konklusjon

En jobb i en krevende stilling betyr ikke at belønningen reduseres. Mange trives i disse stillingene på grunn av sitt ansvar, og de scorer arbeidstilfredshet høyt i undersøkelser. Eksperter liker utfordringen og ønsker å sette ferdighetene sine på prøve. Hvis du er på en bestemt karrierevei eller planlegger å ta en ny rolle, samle relevant informasjon om hva som kreves av noen i den stillingen.

Denne artikkelen har siden blitt oppdatert av Laurence Bradford.