Finne En Jobb

10 grunner til å avslå et jobbtilbud

Vurderer hennes neste trekk

••• PeopleImages / Getty Images

Å få en jobbtilbud er gode nyheter – mesteparten av tiden. Noen ganger mottar du imidlertid et tilbud og blir ikke umiddelbart fylt med glede og spenning. Når du er på gjerdet om du skal godta eller avvise den nye stillingen, kan det føles som om hver eneste bevegelse er feil.

Det er vanskelig å gå bort fra en jobbmulighet. I tillegg til at vi alle har regninger å betale, er vi betinget av å tenke på enhver endring som en positiv ting. Tross alt, hvordan kan du flytte opp stigen hvis du ikke beveger deg?

10 grunner til å avslå et jobbtilbud

Men det er tider når det beste du kan gjøre for karrieren din er å bli stående. Hvis du har betenkeligheter med å akseptere et jobbtilbud, spør deg selv om noen av følgende faktorer er faktorer:

1. Lønnen er under markedsrenten

Før du i det hele tatt setter din fot på arbeidsgiverens kontorer, bør du vite hva slags lønnsspenn som er passende for rollen. Det betyr å gjøre lønnsforskning på forhånd, slik at du vet hva som er en rimelig skala for stillingstittel, arbeidsgiver og geografisk plassering.

Det er viktig å ikke 'gå med magen' når du angir rekkevidden. Flere nettsteder tilbyr gratis lønnskalkulatorer som kan hjelpe deg med å komme opp med en rekkevidde basert på data samlet inn fra jevnaldrende i ditt felt. Bruk disse til å angi din forventet lønn , og du trenger ikke å bekymre deg for å gå bort fra en perfekt jobb fordi prisantydningen din ikke var i tråd med dagens arbeidsmarked.

2. Fordelene vil ikke fungere for deg

Kompensasjonspakken din er mer enn bare årslønnen din. Ansattegoder som helseforsikring, tannlegeforsikring, pensjonsordninger og betalt avspasering bidrar til bunnlinjen din, så vel som livskvaliteten din. I tillegg tilbyr mange selskaper frynsefordeler og fordeler som fjernarbeidsprivilegier, betalte treningsmedlemskap, gratis besøk til lokale kulturelle attraksjoner og sportsbegivenheter og mer.

Mange fordeler representerer et dollarbeløp som du kan måle når sammenligne to jobbtilbud .

For eksempel, hvis en arbeidsgiver tilbyr en helseplan med lavere egenandeler og egenandeler, kan det utgjøre en stor forskjell for budsjettet ditt. Men andre fordeler er vanskeligere å kvantifisere. Hvis du er en arbeidende forelder, kan det å ha en fleksibel timeplan være mer verdifullt for deg enn det ville vært da du for eksempel var barnefri. (Eller så igjen, kanskje ikke. Selv folk uten barn liker fleksibilitet.)

Til syvende og sist kommer alt ned på hva du verdsetter. For å få informasjonen du trenger, spør personalrepresentanten om flere detaljer om fordelene som tilbys .

3. Det er ingen steder å gå

En av spørsmål du bør stille under intervjuprosessen er, Hva er utsiktene for avansement i selskapet? Hvis ansettelsessjefen lurer eller ikke kan gi et tilfredsstillende svar, spør deg selv om du vil være fornøyd med bare å bli i jobben du intervjuer for.

Det er tilfeller der du ikke har noe imot å bli der. Den nye jobben kan gi deg en sjanse til å utvikle deg ferdigheter og ansvar som vil gjøre deg i stand til å gå videre i et annet selskap. Men hvis det ikke er sjanser for opprykk og ingen mulighet til å lære noe nytt, tenk deg om to ganger før du godtar.

4. Bedriftskulturen passer dårlig

Bedriftskultur omfatter alt fra organisasjonens mål, til ledelsesstrukturen, til arbeidsmiljøet. Ikke enhver bedriftskultur vil være det passer godt for deg .

Hvis du for eksempel er en introvert, kan det hende du ikke gjør det bra på et kontor med åpent konsept hvor folk er stolte av samarbeid. På den annen side, hvis du er mer tradisjonell, fungerer kanskje ikke en oppstartsatmosfære som er veldig uformell for deg.

5. Fleksibilitet? Hvilken fleksibilitet?

En del av bedriftskulturen er fleksibilitet . Noen organisasjoner er ganske rigide i sin tilnærming til hvordan arbeidsdagen er strukturert og hvor ansatte må gjøre jobben sin. Andre gir sine arbeidere større spillerom til å ta sine egne beslutninger om hvordan, når og hvor de skal få jobben gjort.

Igjen, det er ingen enkelt riktig måte å gjøre ting på - men det er en riktig måte for deg. Hvis du er en person med mye ansvar utenfor kontoret, kan det hende du ikke har det bra i et miljø der det å være fem minutter forsinket blir sett på som en alvorlig forseelse. På den annen side, hvis du trenger mye struktur for å få ting gjort, kan for mye spillerom senke produktiviteten din.

6. Du liker ikke sjefen

Det er et ordtak i næringslivet: Arbeidere slutter ikke i bedrifter. De slutter som ledere. Og i undersøkelse etter undersøkelse er dårlige sjefer blant de viktigste årsakene til at ansatte forlater jobben.

Når du vurderer et jobbtilbud, vær spesielt oppmerksom på personen som skal være din veileder. Hva slags følelse får du av dem? Hvordan beskriver de sine arbeidsstil , og hva verdsetter de i en direkterapportering? Ser du deg selv utvikle en rapport med denne personen, eller virker det som om du vil ha vanskelig for å kommunisere?

Selvfølgelig vil du ikke kunne finne ut alt om hvordan det vil være å jobbe med denne lederen før du tar jobben. Men du kan lære så mye som mulig før du forplikter deg.

7. Arbeidsgiveren er upålitelig eller respektløs

Avlyste intervjuer . Sene avtaler. E-postoppfølginger som materialiserer seg først etter flere milde dytt . Frekke intervjuere.

Værsågod neste.

8. Pendlingen er en morder

Den beste jobben i verden er kanskje ikke verdt å ta hvis det betyr at pendlingen din vil ødelegge livskvaliteten din. Vær oppmerksom på hva som skal til for å komme til kontoret under intervjuprosessen, og spør deg selv om du kan gjøre det hver dag, to ganger om dagen, så lenge du jobber der.

Igjen, alle er forskjellige. En person liker kanskje en time på toget for å lese og forberede dagen, mens en annen ønsker å kunne gå til jobb på minutter, og fortsatt foretrekker en annen å kjøre selv og telependle en gang i uken. Alt avhenger av hva som fungerer for deg.

9. Du får et bedre tilbud

En av de beste grunnene til å si nei til ett jobbtilbud er å si ja til et bedre. Bare husk at det beste tilbudet ikke alltid er umiddelbart synlig.

Før du hopper på en høyere lønnsslipp eller en mer prestisjefylt arbeidsgiver, bør du vurdere hvert tilbud i sammenheng med din karriere og ditt daglige liv.

Det kan være tider i livet ditt når fleksibilitet betyr mer enn penger, og omvendt. Du kan velge en tøff jobb hos en stor arbeidsgiver for å bygge din personlige merkevare, men gå videre til noe mer behagelig når du har den kapitalen.

10. Magen din sier, hard pass.

Analyser detaljene i jobbtilbudet, men ikke glem å lytte til instinktene dine også. Selv om nerver kanskje ikke er en indikasjon på at noe er galt, er det alltid verdt å lytte til den indre stemmen når den prøver å fortelle deg noe. Vær oppmerksom på magefølelsene dine og prøv å finne ut hva som utløser den reaksjonen. Du kan finne kvantifiserbare grunner til hvorfor du bør takke nei til jobben.

Hvordan avslå et jobbtilbud

Når du har bestemt deg for at du ikke skal ta jobben, her er beste måten å høflig og grasiøst avslå stillingen samtidig som de holder seg på god fot med arbeidsgiveren. Dette inkluderer å takke ansettelsessjefen for tilbudet og tydelig formulere at du ikke vil bli med i selskapet. Dette bør inkludere en kort oppsummering av resonnementet ditt, som verken fornærmer arbeidsgiveren eller avslører for mye om ditt neste forsøk. Hvis du allerede har godtatt, men er i tvil, her er hvordan du kan trekke tilbake aksepten din .

Artikkelkilder

  1. SHRM. , Hva bør inkluderes i en totalkompensasjonserklæring .' Åpnet 14. april 2021.

  2. HR morgen. ' 50 % av ansatte slutter på grunn av sine ledere .' Åpnet 14. april 2021.

  3. Stiger. ' Undersøkelse: 60 % av arbeiderne planlegger sin utgang over Bad Boss .' Åpnet 14. april 2021.