Jobbsøking

10 trinn for å finne din nye jobb

Ser du etter en ny jobb? Hva er den beste måten å starte et jobbsøk på, finne selskaper som ønsker å intervjue deg og bli ansatt?Her er ti trinn du kan ta for å finne en ny jobb, inkludert hvor du skal se etter jobber, de beste jobbsidene du kan bruke, hvordan du bruker forbindelsene dine for å øke jobbjakten din, hvordan du klarer intervjuet, hvordan du følger opp, og flere råd om hvordan du kan bli ansatt for din neste jobb.

Finn de beste stillingsannonsene

Kvinne som drikker kaffe mens hun leter etter en ny jobb på nettet

Petekarici / E+ / Getty Images

Hva er de beste sidene å bruke for å finne ledige stillinger raskt? Ta en titt på de beste jobbsøkemotorsidene, jobbtavler, firmanettsteder, nettverkssider, nisjejobbsider og nettsteder oppført etter type jobb.

Vurder også jobber med en rekrutterer for å maksimere mulighetene dine. Se gjennom en liste over de beste jobbsidene du kan bruke for å komme i gang.

Hold jobbsøket ditt fokusert

Mann med fokus på jobbsøking sitter ved et tegnebord

Heltebilder / Getty Images

Når du søker etter jobber, bruk avanserte søkealternativer for å finne jobber ved å bruke søkeord som samsvarer med interessene dine, typen jobb du leter etter og stedet der du ønsker å jobbe.

Ved å begrense søkekriteriene dine vil du hjelpe deg med å fokusere jobbsøkingen og gi deg flere relevante stillingsannonser å vurdere og færre ikke-relevante stillingsannonser å luke gjennom. Bruk avanserte søkealternativer for å gå ned til stedet der du vil jobbe og de spesifikke stillingene du er interessert i.

Bygg din profesjonelle merkevare

Forretningsmann som jobber med å merke sine evner

Elenaleonova / E + / Getty Images

Lag profiler på LinkedIn og andre nettverkssider. En sterk personlig merkevare som fremstiller deg i et profesjonelt lys vil gi rekrutterere, arbeidsgivere og kontakter et sterkt positivt inntrykk av deg som en kandidat de burde være interessert i.

Disse enkle tips vil hjelpe deg med å bygge en bedre LinkedIn-profil.

Koble til med kontaktene dine

Forretningsmann snakker i mobiltelefon med internasjonale kolleger vist på en jordklode.

Dan Sippel / Getty Images

Nå som du har opprettet profiler på nettverkssider, begynn å bruke dem. Ta kontakt med alle du kjenner, for du vet aldri hvilken kontakt som kan hjelpe deg med jobbsøking eller sette deg i kontakt med noen som kan.

Hvis du er en høyskoleutdannet, sjekk ut nettverksmuligheter tilgjengelig for alumni fra universitetet ditt. Tilhører du en Faglig forening ? Det vil være en annen god kilde for potensielle kunder.

Bruk jobbsøk-apper og -verktøy

Verktøy for jobbsøk

Andrew Johnson / Getty Images

Det finnes en rekke apper, widgets, gadgets og verktøy som hjelper deg med å fremskynde jobbsøkingen og administrere karrieren din. Bruk dem til å organisere jobbsøkingen og spare verdifull jobbsøkingstid. Du vil kunne gjøre mange av jobbsøkeaktivitetene dine fra smarttelefonen eller nettbrettet.

Lag en liste over selskaper du gjerne vil jobbe for

Medarbeidere jobber gjerne sammen

Thomas Barwick / Getty Images

Har du en liste over bedrifter du kunne tenke deg å jobbe for? Hvis ikke, er det lurt å gjøre det undersøke bedriftsinformasjon og lag en liste over selskaper du kan målrette mot i jobbsøkingen din. All informasjon du trenger er tilgjengelig på nettet, og det er enkelt å finne detaljert informasjon om potensielle arbeidsgivere på nettet.

Når du har en liste over drømmearbeidsgivere du kunne tenke deg å jobbe for, kan du gjøre noe spesielt for å få søknaden din lagt merke til. Du kan til og med registrere deg for å få e-postvarsler om nye stillinger umiddelbart etter at de er lagt ut.

Ta deg tid til å målrette CV-en og følgebrevet ditt

En målrettet CV med briller på toppen

Sinseeho / iStock

Hvordan vet arbeidsgivere at du har ferdighetene de leter etter? Du må vise dem. Det er viktig å ta seg tid til å skrive målrettede CVer og følgebrev som spesifikt knytter dine kvalifikasjoner til ansettelseskriteriene for jobbene du søker på.

Ansettelseslederen vil med et blikk se hvorfor og hvordan du er kvalifisert for jobben. Du vil ha en mye bedre sjanse til å få et intervju enn hvis du bare sendte et generisk brev og CV.

Forbered deg på å Ace intervjuet

Blir intervjuet

Skynesher / Vetta / Getty Images

Å ta deg tid på forhånd til å forberede deg til et intervju vil hjelpe deg å lykkes. Jo mer forberedt du er, jo mindre stressende blir det.

Undersøk selskapet før du går på intervju, kle deg passende , øv på å svare og spørre intervju spørsmål , og gjør en samlet innsats for å imponere intervjueren med dine ferdigheter, erfaring, selvtillit og ekspertise.

Ikke glem å følge opp

Klikk på et e-postikon på et nettbrett for å skrive en oppfølgings-e-post

Yagi Studio / Photodisc / Getty Images

Det er viktig å oppfølging etter intervju ved å takke alle du møtte. Gjenta også interessen din for stillingen og minn ansettelsessjefen på hvorfor du er en utmerket kandidat for jobben.

Alle liker å bli verdsatt, og en rask e-post eller et notat der du takker intervjueren for hans eller hennes tid, vil gi deg en ny mulighet til å gjøre et godt inntrykk.

Godta (eller avslå) et jobbtilbud

Mann som skriver et jobbakseptbrev

Martin Barraud / Getty Images

Når du mottar et jobbtilbud, er det viktig å ta deg tid til å vurdere tilbudet nøye, slik at du tar en utdannet beslutning om å akseptere eller avslå det.

Du trenger ikke å takke ja til en jobb bare fordi den ble tilbudt deg, men vurder den nøye og hvis du takker nei, gjør det høflig. Husk at det ikke trenger å være en 'ja' eller 'nei' avgjørelse. Du kan kanskje forhandle vilkårene ved å lage en mot tilbud . Eller du kan kanskje forhandle deg frem til noen ekstra fordeler som vil gjøre jobben mer fristende.