Jobbsøking

10 trinn til et vellykket karriereskifte

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en mann som viser følgende oppgaver, tittelen lyder

Hilary Allison/ The Balance

Interessert i en ny karriere? Folk søker å bytte karriere av mange forskjellige grunner. Din karrieremål eller verdier kan ha endret seg; du kan ha oppdaget nye interesser som du ønsker å inkludere i jobben din, du ønsker kanskje å tjene mer penger, eller ha mer fleksible timer, bare for å nevne noen.

Før du bestemmer deg, er det viktig å ta deg tid til å vurdere din nåværende situasjon utforske karrieremuligheter , for å avgjøre om karrieren må gjøres om, og for å velge en karriere som vil være mer tilfredsstillende for deg.

Hvorfor folk bytter karriere

Det er mange forskjellige grunner til at folk ønsker å bytte karriere. Selvfølgelig er det en personlig avgjørelse med mange faktorer involvert. Joblists Midlife Career Crisis-undersøkelse rapporterer om de fem viktigste grunnene til at folk bytter karriere:

 • Bedre lønn: 47 %
 • For stressende: 39 %
 • Bedre balanse mellom arbeid og liv: 37 %
 • Ville ha en ny utfordring: 25 %
 • Ikke lenger lidenskapelig opptatt av felt: 23 %

Fordelene med en karriereendring

Joblist-undersøkelsen rapporterer at folk flest var lykkeligere etter at de gjorde endringen:

 • Gladere: 77 %
 • Mer fornøyd: 75 %
 • Mer oppfylt: 69 %
 • Mindre stresset: 65 %

I tillegg tjente de som byttet karriere mer penger. Undersøkelsesrespondenter som byttet karriere for bedre lønn tjente ytterligere $10 800 årlig sammenlignet med tidligere stillinger.

10 trinn til et vellykket karriereskifte

Se gjennom disse tipsene for å vurdere interessene dine, utforske alternativer, vurdere alternativer karriereveier , og gjør overgangen til en ny karriere.

 1. Evaluer din nåværende jobbtilfredshet. Hold en journal over dine daglige reaksjoner på jobbsituasjonen din, og se etter tilbakevendende temaer. Hvilke aspekter ved din nåværende jobb liker og misliker du? Er misnøyen din knyttet til innholdet i arbeidet ditt, bedriftskulturen eller menneskene du jobber med? Mens du gjør dette, er det noen ting du kan gjøre på din nåværende jobb hjelpe deg med å forberede deg på å gå videre når det er tid for en forandring.
 2. Vurder dine interesser, verdier og ferdigheter. Gjennomgå tidligere vellykkede roller, frivillig arbeid, prosjekter og jobber for å identifisere foretrukne aktiviteter og ferdigheter. Bestem om dine kjerneverdier og ferdigheter blir adressert gjennom din nåværende karriere. Det er gratis verktøy på nett du kan bruke til å vurdere karrierealternativer.
 3. Vurder alternative karrierer. Brainstorm ideer for karrierealternativer ved å undersøke karrierealternativer og diskutere kjerneverdiene og ferdighetene dine med venner, familie og nettverkskontakter. Hvis du har problemer med å komme opp med ideer, bør du vurdere å møte en karriererådgiver for profesjonelle råd.
 4. Sjekk jobbalternativene. Gjennomfør en foreløpig komparativ evaluering av flere felt for å identifisere noen få mål for dyptgående forskning. Du kan finne et vell av informasjon på nettet ved å google jobbene som interesserer deg.
 5. Bli personlig. Finn ut så mye du kan om disse feltene og nå ut til personlige kontakter i disse sektorene informasjonsintervjuer . En god kilde til kontakter for informative intervjuere er ditt karrierenettverk for studenter på college. LinkedIn er en annen flott ressurs for å finne kontakter innen spesifikke karrierefelt av interesse.
 6. Sett opp en jobbskygge (eller to). Skyggefagfolk innen felt av primær interesse for å observere arbeid førstehånds. Bruk alt fra noen timer til noen dager på å skygge folk som har jobber som interesserer deg. Ditt karrierekontor på college er et bra sted å finne alumnifrivillige som er villige til å være vertskap for jobbskyggere. Her er mer informasjon om jobbskyggelegging og hvordan det fungerer.
 7. Prøv det. Identifiser frivillige og frilansaktiviteter knyttet til ditt målfelt for å teste interessen din, f.eks. Hvis du tenker på å publisere som en karriere, kan du prøve å redigere PTAs nyhetsbrev. Hvis du er interessert i å jobbe med dyr, meld deg frivillig på ditt lokale krisesenter.
 8. Ta en klasse. Undersøk utdanningsmuligheter som vil bygge bro over bakgrunnen din til ditt nye felt. Vurder å ta et kveldskurs på en lokal høyskole eller et nettkurs. Bruk litt tid på endags- eller helgeseminarer. Kontakt faggrupper i ditt målfelt for forslag.
 9. Oppgrader ferdighetene dine. Se etter måter å utvikle nye ferdigheter i din nåværende jobb som vil bane vei for en endring, f.eks. tilby å skrive et tilskuddsforslag hvis stipendskriving er verdsatt i ditt nye felt. Hvis din bedrift tilbyr internt opplæring , meld deg på så mange klasser du kan. Det finnes måter du kan posisjonere deg selv for en karriereskifte uten å måtte gå tilbake til skolen .
 10. Vurder en ny jobb i samme bransje . Vurder alternative roller innen din nåværende bransje som vil bruke bransjekunnskapen du allerede har, f.eks. Hvis du er butikksjef for en stor detaljhandelskjede og har blitt lei av kvelds- og helgetimer, bør du vurdere å gå over til bedriftsrekruttering innen detaljhandelen. Eller hvis du er en programmerer som ikke vil programmere, vurder teknisk salg eller prosjektledelse.

Skriv en karriereendrings-CV og følgebrev

Når du er klar til å begynne å søke på jobber i din nye bransje, sørg for å skrive et følgebrev som gjenspeiler ambisjonene dine, samt en CV som er refokusert basert på dine nye mål. Her er tips for å skrive en kraftig karriereskifte-CV og a eksempel på følgebrev for karriereendring med skriveråd.

Artikkelkilder

 1. Jobbliste. Karrierekrise midt i livet . Åpnet 8. september 2021.