Halv

10 tips for å bygge ditt radiomerke på og uten luft

Når du bygger et radiomerke, bidrar du til å bekjempe oppfatningen om at alle radiostasjoner er like – med for mange reklamer og for lite musikk eller annet innhold. Ta handling for å hjelpe deg og stasjonen din til å skille seg ut i et rotete marked. Bruk disse 10 tipsene for å bygge din radio merke på og av luften.

Oppdag kunsten med radioformater

Et bilde av et radiooverføringstårn

Mens eteren er full av radiostasjoner, er de beste de som holder seg til et vellykket radioformat. Foto Halfdark / Getty Images

Å bygge en vellykket radiostasjon innebærer mer enn bare å spille musikk. Ved å følge et radioformat skreddersyr du stasjonens programmering og bilde for å nå det publikummet du ønsker. Det vil ikke bare øke vurderingene dine, men hjelpe deg med å vinne annonseringskroner i markedet ditt.

Styr Airwaves som en minneverdig radiopersonlighet

Et bilde av en radiomelder ved en mikrofon

Foto John Howard / Getty Images

Alle hvis stemme blir hørt på radio kan kalles en kunngjøring, men ikke alle tar steget i å være en sann radiopersonlighet. Ved å bygge ditt personlige on-air-merke kan du skille deg fra konkurrentene dine – både på stasjonen og i byen din. Hev deg over de andre for å bli mer verdifull for stasjonen din og tjene en fetere lønnsslipp.

Vær vert for en vellykket radio-fjernsending

Et bilde av en radiostasjon

Foto Patrick Koslo / Getty Images

Å forlate sikkerheten til et radiostudio for å ta et show på veien krever et spesielt sett med ferdigheter. Å mestre ansikt-til-ansikt-kontakt vil øke deg selv og stasjonen din i hodet til lytterne. De vil sette et ansikt til stemmen og huske begge deler lettere.

Bygg et vinnende radionettsted

Et bilde av en gruppe mennesker som jobber på en datamaskin

Foto Stockbyte / Getty Images

I disse dager er nettradiomerket ditt nesten like viktig som det du gjør på lufta. Gi lytterne grunner til å komme til nettstedet ditt ved å tilby eksklusivt innhold, måter å samhandle med stasjonen på og spesialtilbud fra toppannonsørene dine. Du vil knytte et sterkere bånd med publikummet ditt selv når de er borte fra radioene sine.

Opprett en internettradiostasjon

Et bilde av en datamaskin med musikkutstyr

Internettradio gir deg sjansen til å kringkaste uten behov for lisens eller sender. Foto Getty Images

Hvem sier at du må være mediemogul for å eie en radiostasjon? Med de riktige verktøyene kan du lage din egen radiostasjon på Internett. Dette er din sjanse til å være sjefen for en virtuell stasjon som kan tiltrekke seg lyttere over hele verden uten behov for en kringkastingslisens eller et sendetårn.

Lær hemmelighetene til forberedelse av radioprogram

Et bilde av en FM-radioskive

Mengden radioshowprep som gjøres før et program kommer i luften, kan avgjøre om det er populært blant publikum. Foto Luciano-ET / stock.xchng

De mest populære radioprogrammene kan høres spontane ut, men de krever mye forberedelse lenge før de kommer i luften. En del av dette arbeidet innebærer å tilpasse innholdet ditt for å nå spesifikke målgrupper og bestemme om du skal betale noen for å levere vitser eller annet materiale er verdt det. Tiden du bruker på å svare på disse spørsmålene vil gi utbytte når showet ditt går live.

Se de mest viste radiostasjonslogoene

Et bilde av en New York City-radiostasjonslogo

En radiostasjonslogo er en visuell måte å markedsføre radiomerkemerket ditt på. Foto Getty Images

En del av radiomerket ditt er stasjonslogoen. Fargene, fonten og stilen du velger for å fortelle dine potensielle lyttere mye om hva de kan forvente å høre på eteren. Se gjennom disse populære radiologoene for å se selv bildet stasjonene leter etter.

Produser dine egne radiojingler

Et bilde av en kvinne som synger i en mikrofon i et lydstudio

Radiojingler som du lager selv er et kraftig verktøy for å bygge radiomerkevaren din. Foto Comstock / Getty Images

Radiojingler er nesten like gamle som selve radioen. En kort serie med notater og ord som er lett å huske, vil skape et permanent merkeinntrykk på publikummet ditt. Du trenger ikke å betale noen for å produsere disse jinglene for deg – lag dem selv med gratis eller rimelig programvare.

Arbeid utenfor luften i radio

Et bilde av en forretningsmann bak kontorpulten hans

Off-air radiojobber kan være et vellykket karrierealternativ for de som ikke ønsker å sitte bak en mikrofon. Foto Comstock / Getty Images

Noen av de mest suksessrike menneskene innen radio sitter aldri bak mikrofonen. Du kan ha en tilfredsstillende karriere ved å velge musikken stasjonen din spiller, selge reklame eller administrere en radiostab. Personene som okkuperer executive-suiten har kanskje ikke kunngjørerne på lufta, men de får ta de viktige avgjørelsene for å kartlegge kursen til en radiostasjon.

Få 7 tips fra en gammel proff om å jobbe i radio

Et bilde av en gammeldags radioskive

Radioproffer som har stått bak mikrofonen i flere tiår har verdifulle erfaringer å dele med de som ønsker å lykkes med radio i dag. Foto porah / stock.xchng

Det beste rådet om å bygge radiomerket ditt kommer fra folk som har tilbrakt flere tiår i bransjen. Det er de som har vært vitne til overgangen fra AM til FM og den nye konkurransen fra Internett og satellittmusikktjenester. Deres førstehåndserfaringer vil hjelpe deg å vite om radioen er karrieren for deg.