Menneskelige Ressurser

10 tips for å håndtere vanskelige mennesker på jobben

Du kan lære å håndtere vanskelige mennesker: Bruk disse 10 tipsene

På hver arbeidsplass vil du ha vanskelige medarbeidere. Å håndtere vanskelige kolleger, sjefer, kunder, klienter og venner er en ferdighet verdt å perfeksjonere. Å håndtere vanskelige situasjoner på jobben er utfordrende, men likevel givende.Du kan enormt forbedre ditt eget arbeidsmiljø og moral når du øker din evne til å håndtere menneskene på jobben. Du gjør også arbeidsplassen din til et bedre miljø for alle ansatte når du tar tak i problemene som en vanskelig medarbeider forårsaker for teamet.

Heldigvis tilbringer du mesteparten av dagene på de fleste arbeidsplasser håndtere vanlige, vanlige mennesker på kontoret. Men i tilfelle en kollega er en vanskelig person, trenger du ytterligere ferdigheter i ditt mellommenneskelige ferdighetsarsenal.

Du kan øke ferdighetene dine i å håndtere de vanskelige menneskene som omgir deg i arbeidsverdenen din. Disse tipsene vil hjelpe deg.

Håndtere vanskelige mennesker på jobben

Mann som holder to knyttnever fra hverandre

Enis Aksoy/Getty Images

Vanskelige mennesker finnes på hver eneste arbeidsplass. Vanskelige mennesker kommer i alle varianter du kan tenke deg. Men hvor vanskelig en person er for deg å håndtere avhenger mye av faktorer som selvtillit, selvtillit, hvor tett du må jobbe med dem på daglig basis, og ditt profesjonelle mot .

Å håndtere vanskelige mennesker er lettere når personen bare er generelt ubehagelig eller når atferden påvirker mer enn én person. Du kan slå deg sammen for å ta opp atferden eller informere ledelsen og personalet for personal for å få hjelp til å løse ansattproblemet før det spiraler inn i negativitet .

Å håndtere vanskelige mennesker er mye vanskeligere hvis individet offentlig undergraver din profesjonelle troverdighet, krever æren for bidragene dine eller angriper deg personlig som en mobber.

Mobberen

sjefen roper på arbeideren

vm/E+/Getty Images

Tror du at du jobber med en mobber? Det gjør du hvis du regelmessig føler deg skremt, gruer deg til å jobbe i nærheten av en bestemt kollega, og føler deg fortvilet og opprørt over å måtte gå på jobb. Hvis du blir kjeftet på, fornærmet og satt ned, jobber du med en mobber. Hvis du har følt deg psykisk eller fysisk truet på jobb, jobber du med en mobber.

Har du en kollega som snakker over deg på møter, som regelmessig kritiserer prestasjonene dine og stjeler æren for arbeidet ditt? Hvis du svarer ja på disse spørsmålene, er sjansen stor for at du er en av 54 millioner amerikanere som har blitt målrettet av en mobber på jobben.

Negativ medarbeider

Kolleger med aggressive håndbevegelser mens de holder digitalt nettbrett

RgStudio / Getty Images

Noen kolleger velter seg i negativiteten sin. De liker ikke jobbene sine, og de liker ikke å jobbe for selskapet sitt. De gjør alltid har dårlige sjefer som er idioter som alltid behandler dem urettferdig. Selskapet kommer alltid til å mislykkes, og kundene er verdiløse og krevende.

Du kjenner disse negative medarbeiderne – hver organisasjon har noen få. Du kan best håndtere disse negative medarbeiderne ved å unngå deres tilstedeværelse på jobben. Finn ut mer om håndtere negativitet .

Overvinn frykten for konfrontasjon og konflikt

arbeider og kunde snakker

Tetra Images/Brand X Pictures/Getty Images

Å konfrontere en kollega er aldri lett, men det er ofte nødvendig hvis du vil stå fast på rettighetene dine på jobben. Enten konfrontasjonen handler om å dele æren for utført arbeid, kollegaers vaner og tilnærminger som er irriterende eller slurvete, med vilje overgåtte leveringsfrister for kunder, eller om å holde et prosjekt på rett spor, noen ganger må du konfrontere kollegaen din.

Selv om konfrontasjon ikke bør være ditt første skritt, kan du bli det bedre og mer komfortabel med nødvendig konflikt . Disse tipsene vil hjelpe deg å føle deg mer komfortabel når du trenger å konfrontere en kollega.

Utvikle effektive arbeidsforhold

team som legger et puslespill

Oli Kellett / Taxi / Getty Images

Du kan ødelegge både jobben din og karrieren din ved relasjonene du utvikler med kollegene dine på jobben. Din utdannelse, erfaring eller tittel spiller ingen rolle hvis du ikke kan spille godt med kollegene dine. Du vil ikke lykkes i din karriere uten å danne positive relasjoner på jobben.

Effektive relasjoner, med sjef og kolleger, skape suksess og tilfredshet på jobben . Lær mer om syv effektive arbeidsforhold.

Hvordan holde en vanskelig samtale

arbeidere som går gjennom et viktig dokument

Reza Estakhrian/Iconica/Getty Images

Har du møtt noen av disse eksemplene på at du trenger å håndtere vanskelige mennesker på jobben? De er bare eksempler på den typen atferd som roper etter ansvarlig tilbakemelding fra en kollega eller sjef. Men for de fleste er det utfordrende på jobben å holde en vanskelig samtale om et sensitivt tema.

Disse trinnene vil hjelpe deg å holde vanskelige samtaler når folk trenger profesjonell tilbakemelding gitt profesjonelt . Å holde en vanskelig samtale kan ha positive resultater når samtalen tilnærmes riktig; her er hvordan du oppnår dem.

Håndter irriterende ansattes vaner og problemer

sjefen snakker ned til arbeideren

Christopher Robbins/Digital Vision/Getty Images

Har du jobbet med en kollega som hadde irriterende vaner som høyt tyggegummi eller å ta med personlige problemer til kontoret hver dag? Hva med en kollega som hadde problemer med personlig hygiene eller luktet alkohol og kaffe på jobben? Du vet hvilket problem og produktivitet som reduserer slike atferdsmessige og personlige problemer på arbeidsplassen.

Hvis du ønsker å oppnå litt lykke på jobben, må du ta tak i disse problemene. Trenger du hjelp og ideer om hvordan du kan føre en vanskelig samtale? Slik kan du modig henvende deg til kolleger som har irriterende vaner på arbeidsplassen din.

Håndtere vanskelige sjefer

Kvinne viser frustrasjon og dekker for ørene

ONOKY - Eric Herchaft/Brand X Pictures/Getty Images

Ingenting er mer ødeleggende på arbeidsplassen enn vanskelige sjefer . Hver ansatt har sjefer som gir veiledning gjennom hele arbeidskarrieren. Forhåpentligvis er de fleste av sjefene dine kompetente, snille og verdige din tillit og respekt. De spiller en så viktig rolle med de ansatte som rapporterer til dem. Sjefer kan gjøre eller bryte dagen til en ansatt.

Altfor ofte har ansatte vanskelige sjefer som har negativ innvirkning på deres ønske om å engasjere seg og bidra på arbeidsplassen.

Teambygging med kollegaer

gruppemøte

Caiaimage/Sam Edwards/OJO+/Getty Images

Du ønsker å være godt kjent og likt blant folket selskapet anser som sine superstjerner , allierte som har makt og vil snakke for deg. Du kan oppnå jobbsikkerhet hvis du blir sett på som en superstjerne av organisasjonen din.

Bygge allianser på jobb er smart og effektiv oppførsel når du ønsker å utvikle positive medarbeiderforhold. Disse alliansene er også avgjørende for å håndtere vanskelig eller destruktiv kollegaadferd på arbeidsplassen. De er også avgjørende når du vil at ideene dine skal implementeres.

Administrer sladder

kvinne hvisker til kvinnen

Dr. Heinz Linke/E+/Getty Images

Sladder er utbredt på de fleste arbeidsplasser. Det ser ofte ut til at folk ikke har noe bedre å gjøre enn å sladre om hverandre. De sladrer om kollegene sine, deres ledere , og selskapets utsikter til suksess. De tar ofte et delvis sant faktum og blåser det hele ut av proporsjon til dets betydning eller tiltenkte mening.

Å håndtere vanskelige situasjoner som involverer sladder forekommer på alle arbeidsplasser. Finn ut hvordan det å håndtere vanskelig sladder er et must-do og en can-do. Du kan utslette destruktiv sladder fra din arbeidsplass.