Jobbsøking

10 tips for å finne en jobb i en ny by

To unge kvinner ser på papirene for ny leilighet omgitt av flytteesker.

••• Bildekilde / Getty ImagesNår du har bestemt deg for å flytte til en ny by, eller du flytter av andre grunner, kan det være en utfordring å finne den beste strategien for finne en ny stilling . Bør du flytte først? Eller bør du prøve å stille opp i en ny jobb og deretter flytte? Hva er den beste måten å bli ansatt når du er her, og jobbene er der?

Hvordan bestemme når du skal starte et jobbsøk

Det finnes ikke ett svar på spørsmålet om når du bør starte jobbsøking hvis du ønsker eller trenger å flytte. En av de største faktorene du bør vurdere er økonomien din.

Økonomiske hensyn

Har du råd til å gå uten lønn, betale for helseforsikring og dekke flytteutgifter? Hvis du har kontantbeholdning, kan det være lettere å flytte først, gjøre opp, og deretter starte et jobbsøk. Hvis du ikke gjør det, må du begynne å søke jobb før du flytter.

Personlige hensyn

Vurder også dine personlige forhold. Har du noen på det nye stedet du kan låne en seng eller en sofa av? I så fall kan det være lurt å vurdere å flytte først, deretter finne en jobb.

Den type jobb du ser etter

En annen faktor å vurdere er hvilken type jobb du ser etter. Det er raskere og lettere å bli ansatt for stillinger på lavere nivå enn det er for jobber lenger opp på karrierestigen. Hvis du er i en stilling i midten av karrieren eller på høyere nivå, vil det ta lengre tid å bli ansatt. Du bør planlegge jobbjakten deretter, og være forberedt på det gjennomføre en langdistansejobbsøking . Husk at du kanskje kan forhandle deg frem til en startdato som gir deg den ekstra tiden du trenger for å flytte og bli avgjort.

Bruk CareerOneStop Levekostnadskalkulator for å lære hvor mye mer (eller mindre) det vil være å bo på et nytt sted.

Tips for å finne en jobb i en ny by

Når du har bestemt deg for når du vil begynne å lete etter en ny jobb, er neste trinn å finne ut hvordan du kan bli ansatt. Se gjennom disse tipsene for å finne arbeid når du skal flytte for å komme i gang.

1. Gi deg selv god tid til å finne en jobb

Jobbsøking er ikke alltid så raskt eller så enkelt som du tror det kommer til å være. Selv om du skal vente med å starte et jobbsøk, start organisere det på forhånd .

Oppdater CV-en din, begynn å sjekke ut stillingsannonser og selskaper du er interessert i å jobbe for, få en liste over referanser klar til bruk, og ha et intervjuantrekk klart til bruk.

2. Tenk lokalt (og eksternt) for jobbmuligheter

Når du kjenner byen der du vil jobbe, kan du målrette deg mot posisjoner der eller innenfor en radius fra det stedet. Bruk avanserte søkealternativer for å finne åpninger der du vil jobbe.

Ikke glem å søk etter eksterne jobber hvis du er interessert i en stilling som ikke krever at du jobber på stedet. Hvis du kan stille opp en ekstern mulighet, kan du jobbe hvor som helst.

3. Registrer deg for jobbvarsler

Spar deg selv et skritt og registrere deg for jobbvarsler for å gi deg beskjed når nye jobber som samsvarer med kriteriene dine er oppført. Du vil kunne sette dem opp direkte på selskapets nettsteder for store arbeidsgivere, så vel som på stillingsannonser. Du vil motta en e-post eller tekstmelding så snart en oppføring er lagt ut, og du vil kunne motta søknaden din med en gang.

4. Vær tilgjengelig for intervju

Det er viktig å ha fleksibiliteten til å kunne komme raskt dit når du blir invitert til en intervju utenbys . De fleste arbeidsgivere intervjuer og ansetter på en stram tidsplan, og selskapet er kanskje ikke villig til å vente. Hvis du ikke kan komme dit når intervjuer er planlagt, kan det hende du ikke blir vurdert for jobben.

Med mindre du blir aktivt rekruttert, vær forberedt på å betale dine egne reiseutgifter. Det kan være lurt å stille opp de beste transportmåtene på forhånd, så du er forberedt på å bestille reiser når du får en e-post eller ringer.

Være forberedt på å intervjue eksternt . Det er ofte det første trinnet i ansettelsesprosessen, selv om jobben er på stedet.

5. Ikke regn med en flyttepakke

Arbeidsgiverflyttepakker kan få en flytting til å gå veldig greit. Hvis du blir tilbudt en som en del av kompensasjonspakken din, kan den dekke alle utgiftene flytting medfører. Det kan til og med være noen ekstra kontanter inkludert for å hjelpe deg med å komme deg ut av en leiekontrakt eller sette inn et depositum på ny bolig. Om du får en eller ikke, avhenger av selskapet og jobben du er ansatt for.

6. Få en lokal adresse på den nye byen

En lokal adresse på CV-en og følgebrevet kan hjelpe søknaden din med å bli valgt. Noen arbeidsgivere vurderer ikke kandidater utenfor byen fordi logistikken kan være komplisert.

7. Trykk på Dine tilkoblinger

Hvem kjenner du på stedet du skal til? Har du familie, venner, profesjonelle eller høyskoleforbindelser der? Alle du kjenner, og alle de kjenner, kan kanskje hjelpe deg med jobbjakten din.

Gi beskjed, veldig stille hvis du fortsatt er ansatt, at du ønsker å flytte for å få potensielle kunder og annen assistanse. Her er noen av personene som kan hjelpe:

  • Facebook-venner og Instagram-følgere
  • LinkedIn-tilkoblinger
  • College Alumni Network Kontakter
  • Nettverkstilkoblinger (møt opp like mange personlige arrangementer som du kan)
  • Fagforeninger og kontakter

8. Ta jobben med deg

Elsker du jobben din? Det kan være en sjanse for at du kan ta den med deg når du flytter. Hvis arbeidsgiveren din er begeistret for arbeidet du gjør og hater å miste deg, kan de være villige til å lar deg jobbe eksternt . Det er spesielt tilfelle hvis du er tilgjengelig for å reise tilbake til kontoret for møter som må holdes personlig.

9. Be om en jobboverføring

Det er åpenbart ikke mulig hvis du jobber for en liten organisasjon, men hvis du jobber for et stort selskap med kontorer på det nye stedet, kan overføring være et alternativ. Du kan kanskje overgang til samme eller lignende jobb , eller du kan kanskje få en annen stilling hos din nåværende arbeidsgiver.

10. Vurder en midlertidig eller sesongbasert jobb

Et arbeidsalternativ for når du ikke kan vente med å flytte er å vurdere å jobbe som vikar eller ta en sesongjobb til du kan stille opp i en fast stilling. Avhengig av årstid og plassering kan det være nok av kortvarige jobber du kan gjøre til du blir ansatt på heltid.