Reklame

10 tips for en flott kreativ presentasjon

Hvordan gjøre hver kreativ presentasjon til en hit

Presentasjon

•••

Getty bilder

Elsk det eller hat det, hvis du er i reklame, må du holde en presentasjon på et tidspunkt.

Evnen til å selge ditt eget arbeid, og selge det godt, er avgjørende for din suksess som tekstforfatter, art director, designer eller kreativ leder. Hvis du er i regnskapsavdelingen, vil det være en ukentlig hendelse. Hvis du er i den kreative avdelingen, kan det hende det ikke skjer så mye som du ønsker, men det vil skje. Og når det gjør det, må du spikre. En annonsør som ikke klarer å presentere, eller er dårlig på det, ligner på at en svømmer er redd for vann eller at en vindusvasker er redd for høyder.

Dette er jobben din. Det er en del av det du gjør. Og du må gjøre det riktig, ellers vil noen fantastiske ideer aldri få sjansen til å skinne. Ganske ofte er klienten redd for å ta en risiko, men vil gjøre det med litt håndholdt og overbevisende. Det er opp til deg å dekke hvert spørsmål og legge på, så deres eneste mulighet er å si 'ja...la oss kjøre med dette.'

Presenter aldri arbeid du misliker

Problemet med å vise arbeid du ikke liker er at det har en stor sjanse for å bli kjøpt av kunden. Tilbake på byrået kom teamet ditt opp med tre solide, kreative, originale ideer, og en idé som var så som så. Men den ujevne ene er ikke forferdelig, og den sjekker alle boksene på den kreative briefen.

Det ujevne arbeidet er akkurat den typen kampanje som kunder liker å kjøpe. Det er trygt. Det er ikke veldig dyrt. Det vil ikke skape overskrifter eller få noen i trøbbel. Dessverre vil den sannsynligvis ikke selge mye produkt heller. Men når klienten først har sett det, har ikke de andre, kulere ideene en sjanse.

Hvis du er lunken til ideen, drep den før møtet. Du har det alltid til runde to, hvis det første møtet går dårlig. Huske, gi kunden det de trenger, ikke det de vil ha .

Øv og øv igjen

Du må få orden på alt før det store møtet. Den eneste måten å gjøre det bra på er å øve. Det betyr å være på samme side som tekstforfatteren, art director, kontoansvarlig og kreativ leder .

Hvis dere alle har litt forskjellige meninger om arbeidet, vil det ikke se bra ut for kunden. Du bør vite hvordan du kom opp med arbeidet, hvorfor du gjorde det du gjorde, hva fordelene med kampanjen er, hvor mye den vil koste og hvor lang tid det vil ta å produsere. I det øyeblikket du stammer eller vakler i et møte, forteller du klienten at du ikke har tenkt gjennom det. Det får deg til å se uprofesjonell og uforberedt ut.

Gå gjennom rommet på forhånd

Den mest skremmende delen av enhver presentasjon er det ukjente. Den enkleste måten å avhjelpe det på er å eliminere så mange av de ukjente som mulig, og starter med selve rommet. Hvis det er ditt eget byrås konferanserom, gjør en repetisjon i det foran ekte mennesker. Hvis det er på kundens kontor, be om bilder av rommet, en layout, et raskt besøk eller noe som hjelper deg med å sette opp. Du har utstyret du kan ta med deg og brettene du kan sette ut, og du må sørge for at alt passer sammen som planlagt.

Husk at klienten ikke er et monster

Mange mennesker, spesielt kreative, frykter ideen om den store, dårlige administrerende direktøren, men i virkeligheten er han eller hun bare en person. Hvis du allerede har møtt dem, og kjenner dem, vet du hvordan du snakker til dem på en måte som de liker og respekterer. Du kan til og med ha et godt profesjonelt arbeidsforhold før den store presentasjonen eller pitch, noe som drastisk kan lette spenningen. Et godt byrå vil engasjere kunden før de presenterer arbeidet sitt. De kan til og med involvere dem i tidlige vevsøkter eller brainstorming med kreativ avdeling .

Kjemp for ideene dine

Kunder er notorisk nølende. De liker ikke store, nye ideer, som er skumle og representerer det ukjente. Det er lettere for dem å drepe en strålende, men risikabel idé enn det er å gå gjennom den og ha flere måneder med fordøyelsesbesvær og søvnløse netter. Så, lindre frykten deres. «Ja, det er risikabelt, men å være trygg i denne økonomien er enda mer risikabelt. Bli sett. Bli lagt merke til. Skille seg ut. Gjør noe som konkurrentene dine skulle ønske de hadde gjort først. Bly, ikke følg etter. Uansett hva du gjør, hold det kontrollert og respektfullt, ellers vil du lete etter en ny jobb.

Ikke overforklar noe

La oss være klare. Det er ikke nok å bare holde opp brettene, si 'det er det jeg har' og sette seg ned og vente på spørsmål. Du må introdusere ideen eller kampanjen og forklare bitene som ikke er synlige. Men ikke begynn å sprute verbal diaré. Klienten kan se hva som skjer. De har øyne. Og forbrukeren vil ikke ha deg der for å forklare annonsen heller. La kampanjen gjøre jobben, du må støtte den uten å kvele den.

Aldri si 'Du vil elske dette'

Hvis en komiker kommer på scenen og sier «Jeg har noen vitser som får deg til å gråte av latter, så sett deg ned og fest deg», så er han eller hun i et tøft sett. Utfordringen er der ute, publikum er nå fast på å bevise at tegneserien er feil. 'Å ja, du er morsom, det får vi se.' Det er det samme med kreativt arbeid. Fortell folk at de vil elske det, og de vil sannsynligvis begynne å hate det. Det er greit å si at du selv elsker arbeidet. Men la det være med det. Alt er uansett bare noens mening.

Forbered deg på vanskelige spørsmål

Kunder elsker å stille tøffe spørsmål. Jada, det vil komme flere spørsmål som er de softballene du har svart på allerede i dine interne møter. Men noen kommer til å kaste en ut av venstre felt. Forutse de vanskelige spørsmålene på forhånd. Be andre kreative team i byrået om å gjennomgå arbeidet og være VELDIG kritiske. Du kan da formulere solide svar før selve presentasjonen.

Kjemp aldri foran klienten

Hvis det er uenigheter mellom medlemmer av etaten, bør de etterlates på kontoret. Hvis noen sier noe du virkelig ikke er enig i, ta tak i det senere. Ingen klient ønsker å se konflikter eller skittentøy; det fyller dem med usikkerhet. Og ikke prøv å løse problemer i selve presentasjonen; det fungerer aldri.

Ikke klar? Ikke presenter

Til slutt, hvis arbeidet ikke er godt nok, kjøp deg litt mer tid. Det er langt bedre å be om noen ekstra dager for å forberede seg enn å møte opp med dårlig arbeid og røde ansikter. Du trenger ikke fortelle klienten at du sliter; bare si at du vil ha mer tid til å utforske noen ideer du tror kan være veldig spennende. Store, modige ideer er de eneste som er verdt å presentere.