Menneskelige Ressurser

10 tips for vellykket rekruttering av ansatte

Du kan vinne talentkonkurransen når du gjør de riktige tingene

To forretningsforbindelser håndhilser

••• Ariel Skelley/Blend Images/Getty Images

Å finne best mulig mennesker som kan passe inn i din kultur og bidra til din organisasjon er en utfordring og en mulighet. Å beholde de beste menneskene, når du har funnet dem, er enkelt hvis du gjør de riktige tingene riktig. Deasene som tilbys vil hjelpe deg med vellykket rekruttering av ansatte, som er nøkkelen til din pågående suksess som organisasjon. Uten dyktige medarbeidere er du ikke i stand til å nå dine mål.

Disse spesifikke handlingene vil hjelpe deg med å rekruttere og beholde alle de ansatte og deres mange talenter du trenger. Disse ti praksisene vil tjene deg godt når du rekrutterer ansatte.

Topp 10 tips om rekruttering av ansatte

Forbedre kandidatmassen når du rekrutterer ansatte

Selskaper som velge nye ansatte fra kandidatene som går inn døren deres eller de som svarer på en annonse på nettet mangler beste kandidater . De jobber vanligvis for noen andre, og de leter kanskje ikke engang etter en ny stilling. Du må finne bedre måter å øke antallet overordnede kandidater på. Her er trinnene du bør ta for å forbedre kandidatutvalget.

 • Invester tid i å utvikle relasjoner med universitetsplasseringskontorer, rekrutterere og executive search-firmaer.
 • Gjør det mulig for nåværende medarbeidere å delta aktivt i bransjefaglige foreninger og konferanser der de sannsynligvis vil møte kandidater du kan beile.
 • Se jobbtavlene på nett for potensielle kandidater som kan ha CV-er på nettet selv om de ikke leter for øyeblikket.
 • Bruk nettsider og blader for profesjonelle foreninger for å annonsere etter profesjonelle ansatte.
 • Se etter potensielle ansatte på LinkedIn og i andre sosiale medier. Dette er et viktig skritt å ta når du prøver å forbedre kandidatmassen din av kvinner og minoriteter.
 • Oppmuntre dine ansatte å henvise venner og profesjonelle kolleger hvem de kanskje kjenner på nettet, til din bedrift.
 • Ta med dine beste potensielle kunder fra alle disse kildene til organisasjonen din eller Zoom-samtale for å møte dem før du trenger dem for en åpen rolle. Å ha et etablert forhold hjelper under rekruttering av ansatte.

Nøkkelen er å bygge opp kandidatpoolen din før du trenger den. Disse syv praksisene vil tjene deg godt når du rekrutterer ansatte.

Ansett det sikre når du rekrutterer ansatte

Forfatterne av 'The Human Capital Edge', Bruce N. Pfau og Ira T. Kay, er overbevist om at du bør ansette en person som har gjort denne 'eksakte jobben, i akkurat denne bransjen, i dette spesielle forretningsklimaet, fra et selskap med en veldig lik kultur .'

De mener at «tidligere atferd er den beste prediktoren for fremtidig atferd» og foreslår at dette er strategien som vil gjøre deg i stand til å ansette vinnere. De sier at du må ansette de kandidatene du tror kan treffe bakken i din bedrift . Du har ikke råd til å lære opp en eneste mulig vellykket kandidat.

Se først på interne kandidater

Gir salgsfremmende og sidemuligheter for nåværende ansatte positivt øker moralen og gjør dine nåværende ansatte føle deres talenter, evner og prestasjoner settes pris på . Legg alltid ut stillinger internt og la dine ansatte få vite om du også legger ut stillingen eksternt. Oppgi rimelige søknadsfrister.

Gi potensielle kandidater et intervju. Det er en sjanse for deg å bli bedre kjent med dem. De lærer mer om organisasjonens mål og behov. Noen ganger, en god tilpasning mellom dine og deres behov .

Bli kjent som en stor arbeidsgiver

Pfau og Kay argumenterer sterkt for ikke bare å være en god arbeidsgiver, men å fortelle folk at du er en god arbeidsgiver. Slik bygger du ditt omdømme og din bedrifts merkevare. Du vil ha de beste prospektene som søker deg fordi de respekterer og ønsker å jobbe for merkevaren din.

Google, som ofte topper «Fortunes beste selskaper»-liste, fortalte for eksempel til Axios at Google mottok 3,3 millioner jobbsøknader i 2019. Dette var opp fra 2,8 millioner søknader i 2018, en økning på 18 % fra år til år.

Ta en titt på din ansattes praksis for oppbevaring , motivasjon, ansvarlighet, belønning, anerkjennelse, fleksibilitet i balanse mellom arbeid og privatliv , promotering og involvering. Dette er nøkkelområdene dine for å bli en valgt arbeidsgiver .

Du vil at de ansatte skal skryte av at organisasjonen din er et flott sted å jobbe. Folk vil tro dine ansatte før de tror det du skriver i bedriftslitteraturen eller på rekrutteringsnettstedet ditt.

Involver dine ansatte i ansettelsesprosessen

Du har tre muligheter til å involvere dine ansatte i ansettelsesprosessen .

 • Dine ansatte kan anbefale gode kandidater for firmaet ditt.
 • De kan hjelpe deg med å gjennomgå CVene og kvalifikasjonene til potensielle kandidater.
 • De kan hjelpe deg med å intervjue folk for å vurdere deres potensielle 'passform' i bedriften din.

Organisasjoner som ikke bruker ansatte til å vurdere potensielle ansatte, underutnytter en av sine viktigste eiendeler. Mennesker som deltar i utvelgelsesprosessen er forpliktet til å hjelpe den nye medarbeideren til å lykkes. Det kan ikke bli bedre enn det for deg og den nyansatte.

Betal bedre enn konkurrentene dine

Ja, du får det du betaler for på arbeidsmarkedet. Undersøk ditt lokale arbeidsmarked og ta en grundig titt på kompensasjonen folk i din bransje tiltrekker seg. Du ønsker å betale bedre enn gjennomsnittet for å tiltrekke og beholde de beste kandidatene. Virker åpenbart, ikke sant?

Det er ikke. Arbeidsgivere snakker hver dag om hvordan man får ansatte billig. Det er en dårlig praksis. Hørte du: 'Du får det du betaler for på arbeidsmarkedet?' Jada, du kan lykkes og tiltrekke deg en person som har gyldne håndjern fordi de følger sin ektefelle eller partner til et nytt fellesskap eller trenger fordelene dine.

Men de vil mislike lønnsskalaen deres, føle seg ikke verdsatt og forlate deg for deres første gode jobbtilbud. Kostnader for erstatning av ansatte kan variere fra to til tre ganger vedkommendes årslønn . Du får det du er villig til å betale for på arbeidsmarkedet.

Bruk fordelene dine til din fordel ved å rekruttere ansatte

Beholde dine fordeler over industristandard og legg til nye fordeler ettersom du har råd til å legge dem til. Du må også utdanne ansatte om kostnadene og verdien av fordelene deres, slik at de forstår hvor godt du ser etter deres behov.

Ansatte setter pris på fleksibilitet og muligheten til å balansere arbeid med andre livsoppgaver, interesser og problemer. Du kan ikke være en valgfri arbeidsgiver uten en god fordelspakke som inkluderer standardfordeler som medisinsk forsikring, pensjonisttilværelse og tannlegeforsikring.

Ansatte er i økende grad på jakt etter fordelsplaner i kafeteriastil der de kan balansere valgene sine med valgene til en arbeidende ektefelle eller partner. Pfau og Kay anbefaler aksje- og eierskapsmuligheter for alle ansatte i organisasjonen din. Ta i betraktning Profitt deling planer og bonuser som betaler den ansatte for målbare prestasjoner og bidrag.

Ansett den smarteste personen du kan finne

I sin bok, 'First Break All the Rules: What the World's Greatest Managers Do Differently', anbefaler Marcus Buckingham og Curt Coffman at gode ledere leie for talent. De tror det vellykkede ledere tror: 'Folk endrer seg ikke så mye. Ikke kast bort tiden på å prøve å legge inn det som ble utelatt. Prøv å trekke ut det som var igjen. Det er vanskelig nok.'

Hvis du ser etter noen som vil jobbe godt med mennesker, må du ansette en person som har talentet til å jobbe godt med mennesker . Det er usannsynlig at du trener manglende talenter inn i personen senere. Du kan prøve, men da bygger du ikke på medarbeiderens styrker som 80 000 ledere, via Gallups forskning, anbefaler på det sterkeste.

Anbefalingen? Ansett for styrker; ikke forvent å utvikle svake områder med ytelse, vaner og talenter. Bygg videre på det som er bra med din nye medarbeider i utgangspunktet.

Bruk nettstedet ditt for rekruttering

Nettstedet ditt viser din visjon, misjon, verdier, mål og produkter . Det er også effektivt for å rekruttere ansatte som opplever resonans med det du oppgir på nettstedet ditt. Ditt rekrutteringsnettsted skal gi innsikt i kultur og arbeidsmiljø som du tilbyr for ansatte.

Du ønsker å opprette en ansettelsesseksjon som beskriver de tilgjengelige stillingene dine og inneholder informasjon om deg og hvorfor en interessert person kanskje vil kontakte bedriften din. EN rekrutteringsnettsted er din mulighet til å skinne og en svært effektiv måte å tiltrekke seg kandidater.

Sjekk referanser når du rekrutterer ansatte

Hensikten med denne delen er å holde deg unna trøbbel med kandidatene du søker og velger og de ansatte du for øyeblikket ansetter. Du må virkelig sjekk referansene nøye og gjør bakgrunnssjekker .

I det rettslige samfunnet vi lever i (ikke engang spør hvor prosentandel av verdens advokater som bor i USA), må du forfølge alle veier for å sikre at menneskene du ansetter kan gjøre jobben, bidra til veksten din, og utvikling og har ingen tidligere overtredelser som kan sette din nåværende arbeidsstyrke i fare.

Faktisk kan du være ansvarlig hvis du ikke klarte det gjør en bakgrunnssjekk på en person som deretter angrep en annen ansatt på din arbeidsplass.

Bunnlinjen

Hver organisasjon må starte et sted for å forbedre rekruttering, ansettelse og beholde av verdsatte ansatte. Taktikken og mulighetene som er beskrevet her, er dine beste innsatser for å rekruttere de beste medarbeiderne. Disse ideene kan hjelpe organisasjonen din til å lykkes og vokse, de skaper en arbeidsplass som vil møte både dine behov og behovene til dine potensielle og nåværende overordnede ansatte.

Artikkelkilder

 1. Researchgate. ' The Human Capital Edge: 21 People Management-praksiser som bedriften din må implementere (eller unngå) til Maks .' Åpnet 16. januar 2021

 2. Axios. ' Google mottok 3,3 millioner jobbsøknader i 2019 .' Åpnet 16. januar 2021.

 3. Buckingham, Marcus og Coffman, Curt. 'Første brudd på alle regler: Hva verdens beste ledere gjør annerledes,' Gallup. Simon og Schuster. mai 1999.

 4. Gallup. ' Organisasjoner bruker CliftonStrengths for å skape organisk vekst .' Åpnet 17. januar 2021.