Jobbintervjuer

10 vanskelige intervjuspørsmål og hvordan du kan svare på dem

Er du smartere enn en intervjuer? Hvis du forbereder deg ordentlig, blir du det. Under et jobbintervju stiller arbeidsgivere noen ganger vanskelige spørsmål for å slå deg opp - ikke av ondsinnethet, men for å få en nøyaktig følelse av kandidaturet ditt.

Intervjuere vet at du sannsynligvis har øvd på alt tradisjonelle spørsmål , så de prøver å overbevise deg med vanskeligere for å få et bedre inntrykk av bakgrunnen din, din kommunikasjons ferdigheter , og hvordan du vil prestere hvis de tilbyr deg jobben. Husk det der er kanskje ikke et riktig eller galt svar for noen av disse spørsmålene. Intervjueren vil være mer interessert i hvordan du svarer enn hva svaret ditt er.

De 10 vanskeligste intervjuspørsmålene ment å slå deg opp, med forslag til hvordan du kan svare på dem og eksempler på svar.

Er du typen som sjekker e-post i ferien?

Kaukasisk kvinne bruker laptop i hengekøye

ac-produksjoner / Getty Images

Fellen: Dette er en vanskelig en. På den ene siden ønsker du å framstille deg selv som en som er dedikert til arbeidet sitt. Samtidig vet arbeidsgiverne det ansattes helse og velvære er en nøkkelfaktor for kontinuerlig suksess og ønsker å være sikker på at du er smart når det gjelder å ta vare på deg selv også utenfor kontoret. Utbrenthet er en ekte ting , og uansett hvor slitesterk du tror du er, er alle mennesker og alle trenger litt hvile noen ganger.

Slik svarer du: Bekreft din dedikasjon til å få jobben gjort, men formidle også din forståelse for at personlig velvære er nøkkelen til profesjonell suksess.

Eksempel på svar: «Jeg er 100 % dedikert til å gå utover når det gjelder å oppfylle mine ansvarsområder. Når det er sagt, vet jeg også at det er viktig å ta vare på meg selv for å sikre min langsiktige suksess. Jeg prøver å ikke jobbe når jeg er på offisiell ferie. Men før jeg reiser på ferie, jeg alltid sørg for at alle pliktene mine er dekket før jeg melder meg av, og jeg sørger for at min overordnede har mitt personlige mobiltelefonnummer hvis en nødsituasjon skulle oppstå.'

Er denne stillingen en lignende rolle som andre jobber du vurderer?

Arkitekt på arbeidsstasjon som vurderer prosjektet

10 000 timer / Getty Images

Fellen: Intervjueren din kan ha to mål i tankene her. Han eller hun kan fiske for å finne ut hvor ellers du søker, eller kanskje prøver å få et bedre inntrykk av din tidligere erfaring og fremtidige faglige mål . Dette kan være en god måte for intervjuere å få en følelse av dine sterkeste ferdigheter og finne ut om du faktisk vil passe godt for jobben.

Slik svarer du: Hvis du søker på en rekke forskjellige stillinger, absolutt ikke navngi dem alle - og ikke navngi forskjellige selskaper. For det første vil du ikke at arbeidsgiveren din skal tro at dine ferdigheter og interesser er over alt. Selvfølgelig er det bra å ha et bredt spekter av ulike evner, men det er viktigst å presentere seg selv som passer best for den spesifikke jobben du søker på . For eksempel, hvis du er en forfatter som også er prosjektleder og du intervjuer for prosjektlederjobber, vil du ikke nevne at du også søker på skrivejobber. Heldigvis er dette den typen spørsmål der det er akseptabelt å gi et generelt svar og deretter gå videre.

Eksempel på svar: «Ja, jeg ser etter jobber som passer til denne beskrivelsen. Dette er mitt foretrukne felt, som jeg personlig og profesjonelt brenner for. Heldigvis virker stillingsbeskrivelsen, kravet og ansvaret for denne spesifikke stillingen best i tråd med min erfaring og interesser.'

Hva er din største svakhet?

Westend61 / Getty Images

Fellen: Det første trinnet for å fikse et problem er å innrømme det. Når arbeidsgivere stiller dette spørsmålet, handler det ikke bare om å finne ut av dine svakheter, men om å finne ut om du er klar over dem eller ikke, og om du har tenkt å gjøre endringer.

Slik svarer du: Vær beskjeden. Vi har alle svakheter , og det er greit å nevne noen deler av ferdighetene dine som trenger arbeid. Men, gi din svakhet et godt resultat, og bruk svaret ditt som en mulighet til å fremheve andre styrker og understreke din vilje til å fortsette å bli bedre.

Eksempel på svar: 'Jeg er en perfeksjonist - noen ganger til en feil. Selv om dette betyr at arbeidet mitt alltid er av høy kvalitet, har jeg innsett at noen ganger bruker jeg mer tid på å besette små detaljer som ikke betyr noe i det lange løp, i stedet for å gå videre til min neste oppgave. Jeg lærer å jobbe med å prioritere mellom perfeksjonisme og effektivitet, og lære om tidsstyring og produktivitetsstrategier.'

Hvis du kunne jobbe for et hvilket som helst selskap, hvor ville du jobbet?

Smilende ung kvinne på kontoret holder mappen

Westend61 / Getty Images

Fellen: Intervjueren din prøver kanskje å finne ut hvor investert du er i selskapet deres, i tillegg til å finne ut hvor ellers du kan søke. Noen ganger har folk problemer med å svare på denne typen spørsmål fordi de ikke kan bestemme om de skal beholde mamma, eller nevne noen andre store selskaper som de har intervjuet med.

Den beste måten å svare på: Ikke nevne noen spesifikke selskaper. Tenk på om du var på date, og daten din spør: 'Hvis du kunne date noen andre på denne restauranten, hvem ville det vært?' Hvis du stilte daten din det spørsmålet, hva vil du høre? Legg vekt på hvordan selskapet du intervjuer med er din høyeste prioritet.

Eksempel på svar: «Jeg har faktisk brukt mye tid under jobbsøkingen min på å undersøke ulike selskaper jeg kanskje vil jobbe i, og dette selskapet skilte seg mest ut. Jeg deler oppdraget, verdiene og målene dine og føler at jeg virkelig ville trives i denne typen arbeidsmiljø.'

Hvorfor vil du jobbe her?

Høyvinkelvisning av mannlige og kvinnelige kontorarbeidere som skriver på bærbare datamaskiner på kontoret

Culture RM Exclusive/Stefano Gilera/Getty Images

Fellen : Arbeidsgivere vil finne ut om du har forsket på bedriften, og om du vil dette jobb , i stedet for noen gammel jobb.

Den beste måten å svare på: Ikke bare si at du vil jobbe der fordi det er gratis tilgang til treningsstudioet, gratis kaffe og en uformell kleskode. Sørg for at svaret ditt har reell mening. Vær entusiastisk i svaret ditt og snakk om hvordan du kobler deg til selskapets kjerneverdier, deres oppdrag og arbeidet de gjør. Deretter kan du gå litt mer i detalj om den spesifikke stillingen du søker på.

Eksempel på svar: «Jeg føler meg virkelig på linje med selskapets verdier, oppdrag og mål. Jeg forbinder med din tro på integritet i arbeidet ditt, på å fremme en åpen, ærlig og støttende arbeidsplass, og ditt ønske om å forbedre livene til både dine ansatte og dine kunder. Jeg tror at denne stillingen, spesifikt, vil gi en enorm – og hyggelig – mulighet for meg til å bidra til dine mål og tilføre verdi til selskapet som en helhet.'

Hvor ser du deg selv om fem år?

Mann som jobber ved skrivebordet og drømmer om å slappe av

Gary Waters / Getty Images

Fellen: Arbeidsgivere ønsker ikke å investere i å ansette, trene og betale en ansatt som ikke kommer til å bli stående, eller som kommer til å endre karriereveier . Selv om det blir mer og mer vanlig at folk bruker mindre og mindre tid på hver jobb de har, ønsker du absolutt ikke å tvile arbeidsgiveren din på din forpliktelse til rollen.

Den beste måten å svare på: Du trenger ikke å bekjenne at du absolutt ser deg selv med det samme selskapet. Svar i stedet på en måte som viser din forpliktelse til å vokse innenfor ditt felt. Arbeidsgivere ønsker å ansette ansatte som er det selvmotivert og som har en indre drivkraft til å forbedre seg og fortsette å lære. Men husk at en arbeidsgiver kan følge opp med et spørsmål som spør om detaljer, så om mulig ha noen viktige konkrete mål du ønsker å oppnå.

Eksempel på svar: «Jeg ser meg selv jobbe innenfor dette feltet, men jeg håper å ha kommet videre til et høyere ansvarsnivå, ha en større grad av kunnskap og fremme og utvide ferdighetene mine. Jeg vil alltid fortsette å lære, fortsette å bli bedre, og jeg håper etter fem år vil innsatsen min bringe meg nærmere og nærmere å bli en ekspert på det jeg gjør. Når det er sagt, er jeg også forpliktet til å forbli glad og tilfreds med karrieren min, slik at også faktorer mine femårsplaner .'

Hva tror du referansene dine vil si om deg?

Smilende kolleger i diskusjon i designstudio

Thomas Barwick / Getty Images

Fellen: Arbeidsgivere ønsker å se om du er usikker på referansene dine, og om du frivillig vil gi negativ informasjon om din tidligere erfaring eller din evne til å lykkes i rollen din.

Den beste måten å svare på: Enkelt sagt, ikke fall for fellen, men vær beskjeden. Under ingen omstendigheter bør du gi negativ informasjon. Referansene dine ville ikke ha gått med på å tjene som referanser hvis de ikke var villige til å snakke positivt om deg.

Eksempel på svar: 'Jeg har hatt en fantastisk opplevelse med å jobbe med alle referansene mine, så jeg forventer at deres attester gjenspeiler alt vi har oppnådd sammen på jobben, sammen med en positiv rapport vi deler personlig.'

Hvilken del av stillingsbeskrivelsen høres mest utfordrende ut, og hvorfor?

Forretningskolleger diskuterer prosjekt på arbeidsstasjon i designstudio

Thomas Barwick / Getty Images

Fellen: Er du virkelig så erfaren som du sier du er? Når det kommer til en stillingsbeskrivelse, vil det sannsynligvis være aspekter du kan oppnå, og aspekter som vil forårsake noen problemer. Arbeidsgivere vil vite om dine styrker stemmer overens med deres største behov.

Den beste måten å svare på: En løgn om ferdighetene dine vil hjemsøke deg senere, så vær ærlig. Bruk samtidig svaret som en mulighet til å presentere deg selv som en kandidat som alltid er klar for en utfordring, og som skjerper deg for å holde tritt med den utfordringen.

Eksempel på svar: «Som visuell designer har størstedelen av min erfaring vært innen grafisk design, spesielt logoer, plakater og reklame. Jeg synes dynamisk webdesign er mer utfordrende, men slike utfordringer lever jeg for. Jeg har nettopp fullført et nettbasert kurs om design for mobilapper, og jeg tar for øyeblikket et nytt i brukeropplevelsesdesign for å sikre at mine evner holder tritt med de siste trendene.'

Fortell meg om drømmejobben din.

drømmejobb

Oko_SwanOmurphy/iStock

Fellen: I mange tilfeller avler lidenskap produktivitet . Dedikasjon fører til suksess. Arbeidsgivere vil vite nøyaktig hvor investert du vil være i rollen, eller om du ser på jobben som et stopp bare for å holde på litt inntekt mens du jakter på noe bedre. På samme måte vil arbeidsgivere vite om du elsker idé av jobben, eller selve jobben. Bare fordi en stillingstittel høres glamorøs ut, betyr det ikke at du vil elske det daglige arbeidet.

Slik svarer du: Er jobben du søker på drømmejobben din ? Hvis ja, si det med ettertrykk. Hvis drømmejobben din er fjern eller langsøkt, er det sannsynligvis best å ikke nevne det. Du vil at arbeidsgiveren skal forstå at du vil være fullt investert i stillingen og ikke dagdrømmer om en annen stilling mens du sitter ved skrivebordet ditt. Hvis jobben du søker på er et sted midt i mellom, kan du taktfullt ramme svaret ditt for å formidle det.

Eksempel på svar: «Reklame er drømmen min felt og junior copywriting-stillingen er en ideell plassering for meg akkurat nå. Selvfølgelig vet jeg at jeg har mye å lære før jeg kan oppnå drømmejobben min – en kreativ direktør – og jeg tror at denne jobben vil sette meg på den veien.'

Alle har én overdrivelse på jobbsøknaden sin. Hva er ditt?

Falske nyheter skriv på vintage skrivemaskin

Nora Carol Photography / Getty Images

Fellen: Vil du falle for intervjuerens forsøk på å overtale deg til å innrømme at det er en overdrivelse eller liten hvit løgn i søknaden din? Forhåpentligvis ikke. Og forhåpentligvis er følgebrevet eller CV-en din fri for feil. Det er aldri verdt lyver på søknaden din.

Slik svarer du: Hold følgebrevet og CV-en ærlig slik at du kan være ærlig når du svarer.

Eksempel på svar: «Jeg er sikker på at følgebrevet, CV-en og porteføljen min nøyaktig representerer min erfaring og arbeidet mitt. Du er velkommen til å kontakte referansene jeg oppga hvis du vil at de skal gå god for mine egenskaper.'