Underholdningskarrierer

De 14 typene kvinnelige modeller

Bildet viser ulike typer modeller som deltar i fotoseanser og rullebaneshow. Teksten lyder:

Bilde av Ellen Lindner The Balance 2019/span>

Når folk flest tenker på kvinnelige modeller, tenker de automatisk på de legendariske supermodellene Naomi Campbell, Gisele Bündchen, Kate Moss, Heidi Klum eller Tyra Banks. Imidlertid er det mange andre typer modeller hvis navn du ikke ville vite, men som tjener en fantastisk inntekt. De jobber bak kulissene som fit- eller utstillingsmodeller og som kommersielle modeller som jobber med produsenter, leverandører, farmasøytiske selskaper, flyselskaper, bilprodusenter, treningsselskaper og mye mer. Selv om du ikke kan være den neste supermodellen, vil du sannsynligvis fortsatt passe inn i en av disse kategoriene av kvinnelige modeller.

Mote (redaksjonell) modell

Motemodeller, eller det industrien omtaler som 'redaksjonelle modeller', er høymotemodeller som du ser i magasiner som Vogue, Harper's Bazaar og Elle, og de jobber vanligvis for topp motemerker som Armani, Prada, Marc Jacobs, Gucci, Valentino og andre.
Kvinnelige redaksjonelle modeller er vanligvis minst 5 fot, 9 tommer høye og veldig slanke, med mål som vanligvis er rundt 33 tommer rundt bysten, 23 tommer rundt midjen og 33 tommer rundt hoftene.

Modellbyråer vil alltid se på den komplette pakken som modellen presenterer når de avgjør om de kan være redaksjonelle modeller eller ikke, så ikke bli motløs hvis du ikke oppfyller disse statistikkene nøyaktig.

Runway eller Catwalk-modell

Kvinnelige rullebane- eller catwalkmodeller er vanligvis minimum 5 fot, 9 tommer høye, men høyere er foretrukket. Runway-modeller må ha nøyaktige mål slik at de kan passe klærne som designere skal vise til kundene sine. Målene deres er vanligvis ikke større enn 34 tommer rundt bysten, 23 tommer rundt midjen og 34 tommer rundt hoftene. Designere leier inn modeller for å passe klærne de har laget til samlingene sine; de lager vanligvis ikke klærne for å passe modellen.

Kommersiell modell

Kommersielle modeller kan være av hvilken som helst alder, størrelse eller høyde fordi de er nødvendige for en rekke funksjoner. Kommersielle modeller kan gjøre alt som vanligvis ikke er forbundet med høymote, inkludert annonser for produkter og tjenester – som husholdningsartikler, mat, reiser og teknologi.

Plus-Size modell

Modellmarkedet i plussstørrelser har blitt en viktig del av mote- og kommersiell modellindustri. Flere av de beste motebyråene har nå pluss-size-divisjoner, og vi har sett flere pluss-size-supermodeller de siste årene enn noen gang før.

Pluss-size-modeller er generelt kategorisert etter størrelse i stedet for nøyaktige mål, for eksempel størrelse 12 og oppover. I den virkelige verden regnes ikke en størrelse 12 som pluss-størrelse, men i modellindustrien kan den være det.

Petite modell

Petite-modeller er vanligvis 5 fot, 7 tommer høye eller kortere. Selv om småmodeller vanligvis ikke utfører rullebanearbeid, blir de ofte bestilt for modellering av badedrakter, undertøy og deler. Siden petite modeller vanligvis har mindre skostørrelser og hanskestørrelser, er de populære som fot- og håndmodeller.

Barnemodell

Hva har kjendisene Brooke Shields, Jodie Foster, Sarah Michelle Gellar, Jennifer Connelly, Natalie Portman og til og med CNNs Anderson Cooper til felles? De var alle barnemodeller. Aldersspennet for barnemodeller er vanligvis 12 år og under, og de kan ha alle størrelser og høyder. Agenter som representerer barnemodeller ser etter barn med mye personlighet og som kan jobbe godt på sett og rundt fremmede.

Badedrakt eller undertøysmodell

Badedrakt- og undertøysmodeller er ofte kurvigere og mer vellystige enn redaksjonelle modeller. Det er mange muligheter for andre badedraktmodeller enn bare modellbikini; Badedraktmodeller kan modellere undertøy, undertøy, nattøy, sommerklær, og de kan også være utstillings- og passformmodeller.

Glamour modell

Glamourmodeller er generelt mer svingete og vellystige enn redaksjonelle motemodeller, og de fungerer ofte som badedrakt- og undertøysmodeller også. Glamourmodellering refererer vanligvis til den typen posering modellen gjør på fotografiene sine - som vanligvis er mer seksuelt antydende eller forlokkende enn hva en motemodell ville gjort. Pinup-modeller og personer som vises i magasiner som Playboy regnes som glamourmodeller.

Fitness modell

Fitness-modeller er modeller som er veldig atletiske, passe og tonet. Mange treningsmodeller startet som idrettsutøvere eller trenere og har lagt til treningsmodellering i CV-en. I tillegg til å jobbe for treningsselskaper, kosttilskuddsprodusenter og sportsklærfirmaer, er treningsmodeller ofte også kommersielle modeller.

Passe modell

For ikke å forveksle med treningsmodeller, fit-modeller er modeller som jobber bak kulissene i motehus og plaggprodusenter for å sørge for at størrelse og passform opprettholdes i klesproduksjonsprosessen. Plaggprodusenter krever en rekke former og størrelser av passformmodeller for å passe plaggene deres før de sendes til forbrukere.

Du har kanskje ikke et utseende som en printmodell trenger, eller høyden til en rullebanemodell, men hvis du konsekvent kan opprettholde målingene dine, kan en karriere innen modellmodellering være noe for deg.

Delemodell

Delemodeller spesialiserer seg på modellering av kroppsdeler som hender, føtter, ben og øyne. En håndmodell kan bestille jobber for smykker, negler, skjønnhetsrelaterte produkter, og hvor som helst andre steder en klient krever en 'perfekt' hånd. På samme måte kan en fotmodell bestille jobber hos skofirmaer, negle- og skjønnhetsprodukter og hos kunder som trenger 'perfekte' føtter.

Kunder ser etter velproporsjonerte kroppsdeler og de som kan passe til prøvesko, hansker eller smykkestørrelser. Petite-modeller finner ofte arbeid som delmodeller på grunn av deres mindre skostørrelser og kroppsdeler.

Kampanjemodell

Kampanjemodeller bestiller ofte jobber for å markedsføre produkter eller tjenester på messer, stevner og live-arrangementer. De må være veldig utadvendte, vennlige og ha en utmerket forståelse av kundens produkt fordi de kan bli pålagt å snakke om produktet eller svare på spørsmål fra potensielle kjøpere.

Moden modell

Markedet for modne modeller har økt enormt ettersom babyboomerne har gått inn i 60-årene og utover. Modne modeller er generelt minst 30 år gamle, og de kan fungere godt inn i 80- og 90-årene. Modne modeller regnes ofte som kommersielle modeller og kan gjøre alt en kommersiell modell kan.

Katalogmodell

Katalogmodeller anses å være kommersielle modeller, noe som betyr at modeller må se mer ut som ekte mennesker enn redaksjonelle modeller. De trenger å ha noen viktige fysiske egenskaper, som glødende hud, sunt hår og et morderende smil, men i stedet for å falle inn i de fysiske kravene til motemodeller, må de ha et utseende som appellerer til kundens målgruppe.