Menneskelige Ressurser

De 5 årsakene til ansattes negativitet

negativ ansatt holder et rynkebilde over ansiktet hennes

••• Fotokia/Stockbyte/Getty ImagesDen typiske arbeidsplassen har sine oppturer og nedturer når det gjelder ansattes negativitet. Mange arbeidsplasser prøver å være medarbeiderorienterte, men selv den mest medarbeiderorienterte arbeidsplassen kan gyse under vekten av negativ tenkning.

Negativ tenkning kan spre seg som en ild i tørt gress på en typisk positiv arbeidsplass. Det er lumsk og vanskelig å forstå og kontrollere. Men arbeidsgivere har muligheten til å hindre ansattes negativitet fra å få fotfeste.

Når arbeidsgivere forstår årsakene og setter på plass tiltak for å hindre ansattes negativitet , negativitet klarer ikke å få det fotfeste i arbeidsmiljøet. Å forhindre at negativitet går ut av hånden og gjennomsyrer arbeidsplassen din bør være en toppprioritet for alle arbeidsgivere.

Så hold øret til bakken til enhver tid - sørg for at du holde deg oppdatert på sladder fra ansatte og vet hva dine ansatte ønsker og trenger . Du må nappe ansattes negativitet ved kilden før den sprer seg og tar seg.

Det finnes måter en arbeidsgiver kan forhindre negativitet fra oppstår på jobb eller bekjempe negativitet på arbeidsplassen som allerede finnes på arbeidsplassen. Gjennom alt dette fokuset på ansattes negativitet, er det vedvarende spørsmålet mottatt fra ledere: Hva forårsaker egentlig ansattes negativitet?

Årsaker til ansattes negativitet

En studie besvarte spørsmålet om hva som forårsaker ansattes negativitet. Studien, utført av Towers Perrin og forskerne Gang & Gang, undersøkte en tilfeldig utvalgt gruppe på 1100 ansatte og 300 seniorledere for menneskelige ressurser som jobber for mellomstore og store selskaper i USA og Canada.

Deltakerne ble bedt om å beskrive sine følelser rundt sin nåværende arbeidserfaring. De ble også invitert til å beskrive en ideell arbeidserfaring fra sitt eget perspektiv. I følge 'Employee Benefit News' brukte studien en unik emosjonsbasert forskningsteknikk kalt Resonance, som fanget opp deltakernes spontane følelsesmessige reaksjoner på den totale arbeidsopplevelsen.

Studien fastslo at årsakene til det meste av de ansattes negativitet inkluderte disse som du kan tenke på som de fem store:

  1. En overdreven arbeidsbelastning
  2. Bekymringer vedr ledelsens evne til å lede selskapet videre med suksess
  3. Angst for fremtiden, spesielt langsiktig jobbsikkerhet og pensjonssikkerhet
  4. Mangel på utfordringer i arbeidet, med kjedsomhet som forsterker eksisterende frustrasjon over arbeidsbelastning
  5. Utilstrekkelig anerkjennelse for bidragsnivået og innsats og bekymringer om at lønn ikke står i forhold til ytelse.

Arbeidsgiverutfordringer

Du vil finne at intensivering av noen av disse faktorene fører til negativitet hos ansatte. Å vite om disse årsakene til ansattes negativitet gjør deg i stand til å iverksette tiltak forhindre eller eliminere ansattes negativitet . Basert på denne forskningen er her flere eksempler på handlinger du kan gjøre for å minimere medarbeidernes negativitet på arbeidsplassen din.

Hvis du mister en ansatt og deler arbeidet på flere gjenværende ansatte, fremmer du ansattes negativitet med mindre ansatte har slutten i sikte – en ny ansatt med forventet ankomstdato.
Jo lenger de jobber i et slikt scenario, enten fordi du ikke finner en kvalifisert kandidat, budsjettet ikke er godkjent for en erstatningsansatt, eller selskapet restrukturerer og alle stillinger er på vent, jo mer negative vil de bli. . Du kan be dine ansatte om å jobbe hardere for dekning, men bare hvis de ser en frist.

Bedrifter som opplever en nedgang i virksomheten vil oppleve negativitet hos ansatte. Ansatte er bekymret både for ledelsen og deres fremtid i selskapet. Usikre ansatte er negative og ser etter at det verste skal skje. Etter en periode med økonomiske problemer, må ledelsen jobbe hardt for å gjenvinne tilliten til de ansatte . I tider med frykt og bekymring for selskapets levedyktighet, vil du oppdage at mange ansatte er ute etter jobb. De ønsker ikke å bli blindet hvis du reduserer eller lukke.

En ansatt som søker om en salgsfremmende mulighet og får ikke jobben kan være ekstremt negativ , spesielt hvis salgsfremmende muligheter oppfattes som begrensede. Du må passe på å sørge for at forfremmelsessystemet ditt er rettferdig og at ansatte vet nøyaktig hva de trenger å gjøre for å gjøre seg klar for neste mulighet.

Ansatte kjærlighetsgjenkjenning for deres arbeid. De liker også å se lønnsøkninger for medvirkende ansatte. En av de viktigste årsakene til ansattes negativitet oppstår når ansatte tror at dårlige bidragsytere har fått høyninger - spesielt når deres egen lønning var under forventningene deres.

Dette er et øyeblikksbilde av årsaker til ansattes negativitet. Hvis du kan eliminere disse fem, har du kommet langt i retning av å bygge et positivt, støttende arbeidsmiljø. Du har minimert potensialet for ansattes negativitet.

Og du vil ikke finne deg selv i å spille rollen som en negativ ansatt siden du nå vet hva du skal se etter hos en negativ ansatt.