Ledelse Og Ledelse

5 ideer for å hjelpe lederen med å fikse et dårlig presterende team på jobben

Kjedsomme og misfornøyde teammedlemmer ser bort eller distrahert under et teammøte

•••

Jose Luis Pelaez Inc / GettyImagesLa oss innse det, ikke alle arbeidsplassteam oppnår et høyt ytelsesnivå. Noen halter til målstreken til et initiativ der utslitte lagmedlemmer metaforisk krasjer i bakken som så mange helgekrigere som så vidt fullfører et minitriatlon. I andre team skynder medlemmene seg for å fullføre arbeidet sitt av et rent ønske om å få slutt på smerten ved å jobbe med en eller flere kollegaer som de håper å aldri møte igjen.

Når forholdene på laget ditt snur til det verre, er det tid for ekstraordinær handling. Først. la oss se på årsakene til en dårlig gruppedynamikk i utgangspunktet.

Det starter med det fryktede klasseromsgruppeprosjektet

For mange av oss går vår umiddelbare negative reaksjon på ideen om å jobbe i et team tilbake til skoletiden. Spør folk om deres beste og verste samarbeidserfaringer, og de i den siste kategorien har en tendens til å beskrive de marerittaktige prosjektinitiativene på høyskolegruppe der fem personer ble presset sammen på en karakterpåvirkende aktivitet og bare to eller tre gjorde noe av arbeidet. Historiene deres høres vanligvis ut som:

To av oss jobbet gjennom natten for å fullføre prosjektet og gjøre oss klare til presentasjonen. Den ene personen som gikk glipp av hvert eneste gruppemøte dukket opp på presentasjonsdagen for å kreve karakteren sin. Den som kranglet med oss ​​hvert trinn på veien presenterte noe som ikke var relatert til prosjektet vårt. Og vennen vår, den sosiale loaferen, klarte ikke å levere på hver eneste oppgave hun forpliktet seg til å fullføre. Det var et mareritt.

Når samarbeidsaktivitetene på arbeidsplassen begynner å føles som en av de dårlige prosjektopplevelsene, stuper både moral og ytelse.

Team er motorene for å skape arbeidsplass

Som ledere er vi avhengige av team for å innovere, gjennomføre strategi, planlegge arrangementer og gjøre omtrent alt annet som er nytt og unikt i organisasjonene våre. Vi lever og jobber i en verden av prosjekter, og hver leder uansett tittel er på et tidspunkt en prosjektleder . Det er viktig at vi lærer å dyrke lag som presterer med et minimum av drama og kontrovers.

Uansett hvor mennesker samles i grupper, vil drama, uenighet og kontroverser dukke opp. Når teamet ditt ikke klarer å dyrke kjemien som fører til ytelse, eller når miljø blir giftig, er det en rekke handlinger lederen eller teamlederen kan gjøre for å få gruppen tilbake på et positivt fotfeste.​

5 ideer for å redde ditt giftige team

Her er fem ideer for å hjelpe deg med å feilsøke det giftige teamet ditt og få gruppen tilbake på sporet for høy ytelse.

1. Motstå trangen til å peke fingre. Fokuser heller først på gruppen. Du har kanskje en anelse om at en bestemt personlighet er hovedårsaken til teamets problemer, men å fokusere på en person for tidlig i gjenopprettingsprosessen vil bare øke det giftige miljøet. Mens noen få teammedlemmer kan være glade for å bli kvitt denne spesielle personligheten, vil andre lure på om de er neste. I stedet for dyrke tillit , vil du sette det i fare.

2. Definer eller gå tilbake til teamverdier. Erfarne teamledere jobber hardt i frontenden av et nytt teaminitiativ for å diskutere og be om ideer nøkkelverdier for laget. Disse verdiene fokuserer på viktige spørsmål som:

  • Ansvar for handlinger og leve opp til forpliktelser.
  • Delt ansvar for gruppens suksess.
  • Forventninger til ytelse og kommunikasjon.
  • Hvordan teamet vil navigere i vanskelige beslutninger.
  • Hvordan teamet vil håndtere meningsforskjeller.
  • Hvordan teammedlemmene vil støtte hverandre.

Hvis temaet verdier ikke ble dekket under teamdannelsen, er det på tide å gjennomføre den diskusjonen. Bruk dette som en mulighet for teamet til å rense luften for tidligere problemer. Bruk problemene rundt problemstillinger og oppgaver som eksempler og utfordre teammedlemmer til å identifisere hvordan de vil bli håndtert nå som verdiene er tydelige. Motstå trangen til å fokusere på personlighet eller mellommenneskelig dynamikk og fokusere i stedet på oppgaver og prosesser.

3. Avklare roller og ansvar. Svært mange teamproblemer oppstår når roller og ansvar er uklare. Be alle om å lage sin egen unike rollebeskrivelse, og deretter dele den ut til teammedlemmer for å vurdere og kritisere. Revider beskrivelsen til teamet er enig og legg ut alle beskrivelsene i et felles område for enkel lesing og referanse.

4. Be teamet om å kritisere deg . Mange av oss er raske til å se utenfor oss selv og gir ytre omstendigheter skylden for problemene våre. Forskere kaller dette den grunnleggende attribusjonsfeilen. Samvittighetsfulle teamledere og ledere innser at deres oppførsel kan ha en negativ innvirkning på teamets ytelse og kjemi. Ofte nøler teammedlemmer med å gi tilbakemeldinger og konstruktiv kritikk til den ansvarlige. Løs dette ved å lage en undersøkelse som lar teammedlemmer dele sine syn på lederens prestasjoner og atferd.La dem sende inn undersøkelsen anonymt og sørge for å oppsummere og dele tilbakemeldingene – gode og dårlige – og deretter forplikte seg til spesifikke forbedringer.

5. Ta grep på sosiale loafers eller giftige teammedlemmer . Etter at du har tatt trinnene ovenfor og hvis problemene vedvarer, bør du begynne å se på potensielle problemteammedlemmer. Hvis du har gjort jobben din og observert teammedlemmenes interaksjon og ytelse, er du bevæpnet med det grunnleggende for god tilbakemelding: atferdsobservasjoner. Gi tilbakemelding og be om en forpliktelse til atferdsforbedringer. Vær så spesifikk som mulig. Fremhev de forretningsmessige implikasjonene av uønsket atferd og angi at individet er ansvarlig for forbedringer.Hvis disse forbedringene skjer, flott. Hvis ikke, ta skritt for å fjerne personen fra teamet.

Bunnlinjen

Ideelt sett bør du ta deg tid til å etablere verdier, avklare roller og definere forventet atferd i begynnelsen av teamprosessen. Men hvis disse trinnene ble hoppet over og teamet ditt ikke presterer akseptabelt, er det pålagt deg som leder eller leder å innkalle en timeout og takle disse byggeklossene med høy ytelse.