Jobbintervjuer

5 tips for å håndtere et første intervju

Forretningsfolk som venter på et mediejobbintervju

•••

Caiaimage / Getty Images

Et første intervju er vanligvis det første trinnet i ansettelsesprosessen. Også noen ganger kjent som screeningsintervjuer , førstegangsjobbintervjuer, eller forhåndsintervjuer , de er ofte det første av flere intervjuer. De som aldri har opplevd en, vil ha disse tipsene i bakhodet for å hjelpe prosessen gå problemfritt.

Ta det seriøst

Noen mennesker bekymrer seg ikke mye om det første intervjuet – spesielt hvis det er et screeningintervju – fordi de tror det vil være raskt og veldig enkelt. Noen ganger tror folk også at Skype- eller telefonintervjuer er mindre viktige. Det er imidlertid alltid viktig å sette din beste fot frem. Forbered deg på hvert intervju, og vær alltid profesjonell.

Undersøk selskapet

For å forberede deg til intervjuet, se gjennom stillingsannonsen og se på historien til selskapet. Den vil hjelpe deg med å svare på spørsmål om hvordan du er en match for jobben og selskapet, og vil demonstrere at du er forberedt.

Øv på svarene dine

Sammen med å studere selskapet, øv deg på å svare vanlige intervjuspørsmål . Enten det er et telefon-, personlig- eller webintervju, vil du alltid fremstå som polert og profesjonell.

Vis din entusiasme

Selv så tidlig i intervjuprosessen ønsker du å understreke din entusiasme for bedriften og jobben. På dette tidspunktet ser arbeidsgiveren sannsynligvis på en rekke kandidater, og du vil gjøre det du kan for å skille deg ut. Å demonstrere lidenskap og interesse for jobben er en fin måte å bli lagt merke til.

Følge opp

Selv for et første intervju bør du sende en takkebrev til intervjueren for at han tok seg tid til å møte eller snakke med deg. Nevn noe spesifikt om intervjuet ditt i brevet slik at de husker deg.

Typer første intervjuer

Vanligvis vil en screener (ofte en bedriftsansatt eller ekstern rekrutterer) intervjue mange søkere og avgjøre hvilke som passer best. De vil deretter gi en mindre liste over kandidater til arbeidsgiveren, som vil gjennomføre neste runde med intervjuer med denne mindre søkermassen.

I motsetning til screeningsintervjuer, holder noen selskaper kun én runde med intervjuer ved ansettelse, eller arbeidsgiveren kan lede alle intervjurunder, i stedet for å ansette en rekrutterer eller ansatt. I dette tilfellet kan det første intervjuet bli forlenget og mer intensivt.

De første intervjuene foregår mange forskjellige steder, og i mange former. Noen kan være telefonintervjuer, hvor en rekrutterer eller ansettelsesleder vil stille jobbkandidaten en rekke spørsmål over telefon .

En arbeidsgiver kan også gjennomføre det første intervjuet video eller Skype . Fordi intervju kan være dyrt, og den første runden med intervjuer kan omfatte mange mennesker, lar telefon- og Skype-intervjuer arbeidsgivere spare penger.

Andre første intervjuer gjennomføres personlig. Disse intervjuene finner vanligvis sted på arbeidsplassen eller kontoret, men de kan også finne sted på et uavhengig arbeidskontor, et karrierekontor eller en jobbmesse.

Noen første intervjuer inkluderer også en ferdighetsbasert test for å bekrefte at du har de nødvendige ferdighetene for jobben. Disse kalles talentvurderinger eller tester før ansettelse. Du kan bli bedt om å fullføre en av disse testene online eller personlig.