Menneskelige Ressurser

5 tips for å forbedre forholdet ditt til Micromanaging-sjefen din

Disse tipsene vil hjelpe deg med å gjøre dette viktigste forholdet vellykket

Micromanaging-sjef ser gjennom forstørrelsesglasset på en stresset ansatt

•••

Orlando Sentinel / Getty ImagesIdeelt sett vil sjefen din gi deg generell veiledning når du trengte det, svare på spørsmål når du har dem, og gi deg en fin årsavslutningsbonus. Men det er dessverre ikke slik mange ledere opererer. Noen ganger kan du ende opp med en mikroadministrasjonssjef som hele tiden ser deg over skulderen og gjør deg gal.

De fleste mikroadministrerende sjefer er ikke dårlige mennesker, bare villede ledere. Du kan bruke disse fem tipsene for å forbedre forholdet til sjefen din.

Vurder om de konstante korreksjonene er nødvendige

Selv om det kan virke latterlig å bli konstant korrigert og møysommelig instruert, trenger du det noen ganger. Spør sjefen din deg hele tiden hva du gjør fordi du ofte surfer på sosiale mediekontoer? Ber hun deg forklare planene dine for dagen, fordi du har en tendens til å chatte mer med kollegene dine enn du burde?

Den ærlige sannheten er at noen ansatte må ledes tett fordi de ikke holder på med oppgaven, ikke gjør kvalitetsarbeid og ikke presterer opp til nivået lønnsslippene deres tilsier. Hvis sjefen din er konstant på saken din, evaluer våre egne arbeidsvaner og se om du trenger å gjøre noen korrigeringer. Hvis du går glipp av tidsfrister eller glemmer å svare på e-poster, mikroadministrerer sjefen din med rette.

Finn ut hva som er viktigst for sjefen din

Ofte fokuserer en mikroleder på ting du ikke synes er viktig – og i virkeligheten kanskje ikke er viktig. En sjef kanskje kritiser bredden på linjene på regnearket ditt , eller vil at du skal legge kontorrekvisita i en bestemt rekkefølge på skrivebordet ditt.

Disse tingene er helt uviktige for deg, men de er ekstremt viktige for sjefen din. Du kan kjempe mot disse tingene og forbli elendig, eller du kan si, vet du hva? Det spiller ingen rolle hvordan denne tabellen er formatert, så jeg gjør det slik sjefen vil.

Det kan være stygt, men i ting som egentlig ikke betyr noe, henvender du deg til sjefen. Noen sjefer har rare særheter, og jo før du kan finne ut av dem, jo ​​lettere blir livet ditt. Du kan være avsky for å gjøre dette - det tar tross alt vekk fra individualiteten din, men realiteten er at du ble ansatt for å gjøre en jobb, ikke for å være deg selv.

Nå, for superviktige ting, er det fornuftig å presse tilbake, men for de små tingene, bare gi etter.

Ikke bare spør 'Hva', men 'Hvordan'

Mikroledere bryr seg ofte om hvordan ting blir gjort, ikke bare at de blir gjort. Spar deg selv en båtlast med smerte ved å spørre hvordan i starten av prosjektet. Det kan være ekstremt klart for deg at de riktige trinnene er A, B, C og D, men hvis du spør mikrosjefen din, kan hun svare A, C, D, B.

Nå bør du selvfølgelig presse tilbake (forsiktig) hvis det er latterlig, men hvis det bare er annerledes enn det du vanligvis ville gjort, fortsett og gjør det på hennes måte. Etter at du har bevist suksessen din, kan du prøve ett av trinnene ovenfor for å spørre om du kan administrere hvordan på egen hånd. Be om litt mer frihet.

Noen ganger overvåker mikroledere arbeidet tett fordi de er helt overbevist om at hvis de slutter å regissere alt du gjør, vil du slutte å jobbe. De beviser ofte dette fordi ansatte blir så motløse mens de jobber for dem, at de bare gir opp og sitter der når ingen gir trinnvise instruksjoner.

Ledere kan ofte bli overbevist om du kan demonstrere kompetanse, så spør

Begynn med å henvende deg til sjefen din med dette eksempelet på kompetanse:

Jane, jeg setter stor pris på veiledningen du har gitt meg siden jeg begynte, men jeg tror jeg er klar for litt mer ansvar. I stedet for å møte deg hver dag for å diskutere prosjektet mitt, kan vi ha en ukentlig møte ? Hvis jeg får problemer, kommer jeg til deg med en gang, men jeg tror jeg er klar til å fly på egen hånd.

Legg merke til at du ikke bare sier: Gå av ryggen min, din gale kontrollfreak! Du takker sjefen din for å veilede deg, noe som får sjefen din til å tro at det er hennes gode lederegenskaper som har brakt deg til dette punktet. Ja, dette er sugende. Ja, det fungerer.

Hvis sjefen din er enig, må du jobbe hardere enn du noen gang har jobbet før i livet ditt. Ikke rot opp; du får bare én sjanse. Vær spesielt oppmerksom på de irriterende små finurighetene som sjefen din synes er viktige.

Vær ærlig

Noen ganger er mikromanaging-sjefen din ikke klar over at hun er for anmassende. Dette er spesielt tilfelle med nye ledere som ikke er komfortable i en lederrolle. Det eneste en ny leder vet at hun skal gjøre, er å fortelle ansatte hva de skal gjøre og deretter følge opp med dem. En slik sjef kan utilsiktet mikroadministrere deg. Så si ifra! Følgende er eksempler på kommunikasjon med sjefen din:

Jane, jeg er en pen selvstendig arbeider . For eksempel gjorde jeg [vellykket prosjekt A] og [vellykket prosjekt B] stort sett på egenhånd. Det er en av hovedgrunnene til at jeg ble forfremmet til denne rollen.
Jeg begynner å føle meg litt kvalt når jeg må kopiere deg på alle e-postene mine og gi deg hyppige oppdateringer. Jeg jobber mye bedre når jeg har litt frihet.

Sjefen din kan fortelle deg takk for at du fortalte dem. Ikke skriv inn ønsket om mindre tilsyn siden du er dårlig, men heller som et unikt behov du har. Sjefer er ofte interessert i å gjøre det som vil gi de beste resultatene, og dette området er intet unntak.

Alt i alt, ikke bare gi opp når du møter en mikromanager. Prøv noen av disse tipsene, jobb hardt og se om du ikke kan løse problemet på egen hånd.

----------------------------------