Menneskelige Ressurser

5 tips for å administrere Millennials

Du kan skape et arbeidsmiljø der millennials lykkes

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Bilde av Maddy Price The Balance 2019

Millennials generelt beskrevet som de som ble født på 1980- og 1990-tallet, noe som betyr at de eldste medlemmene av generasjonen – også kjent som generasjon Y – begynte å gå inn i arbeidsstyrken på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet.

Ifølge Pew Research Center , Millennials overgikk alle andre generasjoner i 2016 som den største delen av arbeidsstyrken. Fra og med 2017 ble 56 millioner medlemmer av arbeidsstyrken født mellom 1981 og 1996, sammenlignet med generasjon X, som sto for rundt 53 millioner, og babyboomere, som sto for rundt 41 millioner.

Mens de fleste generasjoner er knyttet til visse stereotypier og klisjeer, er det viktig å huske at ansatte fortsatt er individer og ikke bør bedømmes utelukkende på grunnlag av når de ble født.

Likevel er det noen målbare forskjeller i når og hvordan millennials ble oppdratt og utdannet , og å forstå disse forskjellene kan gjøre det lettere å håndtere dem i arbeidsstyrken.

1:30

Se nå: 7 tips for å administrere Millennials

Gjør teamarbeid til en del av bedriftens kultur

En av endringene i tilnærminger til utdanning i løpet av tiårene da millennials gikk på skolen var økt vekt på teamarbeid og gruppeprosjekter. Fra barneskolen til college var det vanlig at medlemmer av denne generasjonen ble bedt om å utføre oppgaver som en del av et team. Ved å strukturere personalet på en måte som er avhengig av at alle jobber sammen med definerte roller, vil du kunne dra nytte av det som kan være en styrke for noen av dine yngre ansatte.

Dra nytte av deres elektroniske kompetanse

Millennials er den første generasjonen som vokser opp med internett som en daglig del av livet. De er de første til å omfavne og dra nytte av teknologi som forbinder mennesker elektronisk. Denne erfaringen og kunnskapen kan bidra til å utvide kommunikasjonen både internt og eksternt for ditt firma.

Omfavn mangfold og fleksibilitet

Pews forskning viser at millennials står for flere mennesker som identifiserer seg som multirase enn noen annen generasjon. En undersøkelse av Deloitte viser at mer enn 40 prosent av millennials forventer å forlate jobben innen to år og færre enn 30 prosent ønsker å være i samme jobb i mer enn fem år. Den samme Deloitte-undersøkelsen viser at millennials verdsetter og er mest villige til å holde seg til selskaper som har fleksible arbeidsmiljøer for ulike ledergrupper. Å dra nytte av dette betyr å bygge et mangfoldig lederteam og ansatte i tillegg til å oppsøke forskjellige kunder.Gi også et arbeidsmiljø med muligheter for avansement og nye utfordringer.

Fokus på resultater

Når teknologiselskap Qualtrics gjorde forskning på millennials den fant at oppfatningen om at generasjonen er lat er basert på en frakobling mellom millennials og eldre generasjoner når det gjelder prioritering av struktur og prosesser. Mens eldre generasjoner verdsetter ting som faste arbeidsplaner og kleskoder, er millennials mer fokusert på sluttresultater. Dette betyr at det er viktig å lempe litt på reglene.

Mange millennials er harde arbeidere som oppnår resultater, men for å få kontakt med dem og beholde dem, må du kanskje være villig til å leve med en mer fleksibel timeplan og en mindre restriktiv kleskode.

Tillat fjernarbeid eller fjernarbeid

Kombiner ulike egenskaper som teknologisk kunnskap og å være resultatorientert, og du får ansatte som er i stand til å gjøre godt arbeid på måter som ikke var like lett tilgjengelige for tidligere generasjoner. Mange millennials mener at de bør ha muligheten til å jobbe eksternt av og til eller til og med utelukkende så lenge de får jobbet gjort. Vær fleksibel i denne forbindelse, og du vil lykkes bedre med å tiltrekke og beholde medlemmer av denne generasjonen.