Musikkarrierer

5 måter å blåse musikkkarrieren din på

Å prøve å bryte seg inn i musikkbransjen eller tjene til livets opphold som musiker krever hardt arbeid, dedikasjon, tålmodighet og ikke en liten smule flaks. Det er med andre ord tøft nok uten å skyte deg selv i foten ved å drive med sikre karriereforkortere. Hvis du ønsker å bygge en bærekraftig musikkarriere – og ja, gi opp hverdagsjobben – unngå disse fem musikkarrieremorderne.

Jager det lille bildet

Musikere på scenen

Hero Images/Getty Images

Det er mer enn én måte å knekke et egg på (eller hva man nå sier), og det er absolutt mange forskjellige måter å bygge en musikkarriere på. Hvis du er seriøs med å bygge en langvarig, bærekraftig musikkarriere der du tjener penger på musikken din, vinner den langsomme og jevne tilnærmingen vanligvis løpet. Hvert lille skritt du tar for din karriere er en byggestein; hver ny vifte er en døråpning til neste vifte. Hvert gode show er en mulighet for et større show neste gang. Hver regional anmeldelse er et skritt mot nasjonal pressedekning. Du skjønner bildet.

Faren kommer inn når du ikke ser den større siden av det bildet. Det betyr at du ikke kan bli så oppslukt av å anta at én ting kommer til å bli ditt 'store gjennombrudd' at du ikke vet hva som kommer neste gang. I musikkbransjen handler ikke de fleste mulighetene så mye om det spesifikke du får akkurat nå – de handler om hva du kan bruke den muligheten til å komme til i fremtiden. Så det handler ikke så mye om å få funksjonen i din lokale avis - som er viktig og verdt å forfølge med all din makt - men det handler mer om hva du skal gjøre med den funksjonen når den først er på trykk. Hvordan skal du bruke det til å tromme opp flere fans, mer salg, mer presse, mer radiospill ?

Hvis du ikke har den neste fasen av planen, og så den neste, og så den neste, så vil du plutselig finne deg selv med et kult innslag i lokalavisen for to år siden og ikke så mye annet. Arbeidet blir aldri gjort, så ha alltid trinn to, tre og fire som venter i kulissene.

Å være en dust

Diva

Caiaimage/Chris Ryan/Getty Images

Ikke alle i musikkbransjen er hyggelige. Noen mennesker er virkelig pretensiøse idioter. Noen ganger er de pretensiøse ryktene folk som har utrettet nok i bransjen til at de kan gå rundt og være rykkete uimotsagt fordi de har merittlisten og tilgangen til ting folk trenger nok til å tåle dritten sin.

Det er kanskje litt patetisk, men det følger litt med territoriet. Det som er en sikker måte å få vist musikkbransjens dør på, er å innta den holdningen før du i det hele tatt har noe av den opplevelsen under beltet. Du bør tro på musikken du lager og være trygg på det du gjør som er noe helt annet enn å være frekk, altfor krevende, nedlatende, ekkelt og alle de andre ubehagelige tingene.

Det spiller ingen rolle at du er herre/dame for hipsterne i byen din eller hvor fantastiske vennene dine alle sier du er, eller at du ruller med et mannskap på 52 eller noe annet. Den 'rock and roll'-holdningen får deg ikke til å virke spennende. Dette er musikkindustrien - du kan og vil bli erstattet - det er den grove sannheten i saken. Så vær noen folk faktisk vil jobbe med.

Later seg

Mann som sover på sofaen

Morsa Images/Taxi/Getty Images

Å sikte på å tjene til livets opphold i musikk er ikke som å spille musikk for en hobby. Det er nemlig en jobb som alle andre, og når du ikke behandler den som en, vil du miste den. Ja, du elsker musikk, og i det store og hele vet du at det å jobbe med det dag ut og dag inn er en gave. Det betyr ikke at det ikke vil være tider du ikke vil gå ut med vennene dine, sove eller se på TV når du burde øve eller gjøre noe annet musikk-karriererelatert.

Rock and roll-fantasi kan diktere at du aldri trenger å gjøre noe du ikke vil, men realiteten er at det å ikke oppfylle dine musikkrelaterte forpliktelser er en enveisbillett tilbake til dagjobblandet.

Spill til dine svake punkter

Mann på datamaskinen i diner

Milton Brown/Getty Images

Enten du skal gjøre DIY eller håper å lande en slags avtale en dag, nøkkelen til musikk industri suksess er å vite hva du er god til å gjøre, hva du er villig og i stand til, og når du skal finne hjelp til å fylle hullene. Selv om du er fullstendig dedikert til ideen om å jobbe uten label og slikt, vil det komme en tid da det virkelig ikke er praktisk for deg alene å lage musikken, spille inn musikken, promotere musikken, booke showene, promotere viser og så videre og så videre.

Hvis du for eksempel virkelig hater å oppdatere nettstedet ditt, og du vet at du bare vil fortsette å utsette det og utsette det til nettstedet ditt ikke har blitt oppdatert på ni måneder, så for all del, få litt hjelp. Hjelp trenger ikke være dyrt. Avhengig av hvor du er i karrieren, kan hjelpen ganske enkelt være en betrodd venn som enten ønsker å få litt musikkopplevelse under beltet, eller som vil jobbe superbillig.

Bedre å innrømme det du trenger hjelp med og få det enn å la jobber forbli ugjort (eller dårlig utført).

Å bli kontrollert av utskeielser

Folk som fester på toget

Ann Tornkvist / Staff/Getty Images

Selv om musikkindustrien er den eneste lange, utvidede festen du kanskje ser avbildet i filmer, som musiker eller noen som jobber i bransjen, vil du ha mer enn gode muligheter til å boltre deg i livets små utskeielser.

For noen mennesker kan tilgjengeligheten av alkohol og narkotika bli altoppslukende, og det kan til og med virke morsomt i begynnelsen. Sluttspillet er at du blir uforutsigbar, upålitelig, uprofesjonell og rett og slett vanskelig å ha med å gjøre. Bandkameratene dine kan bestemme at du ikke er verdt å risikere sitt eget rykte over, folk kan bestemme at du ikke er verdt å bestille hvis du kommer for sent eller ikke i det hele tatt, fansen din kan bestemme seg for å betale penger for å se du spiller et usammenhengende sett er ikke verdt det - og det er alt før du i det hele tatt vurderer risikoen for din egen helse og dine personlige forhold.

Her er faktum: Du vil absolutt alltid være i stand til å finne noen som kan fortelle deg at din overbærenhet er ok og hjelpe deg med å overbevise deg selv om at det er noe med oppførselen din som gjør deg interessant som musiker/inspirerer kreativiteten din. Disse menneskene er så enkle å finne, men gjør et poeng av å omgi deg med mennesker som virkelig bryr seg om deg nok til å fortelle deg sannheten. Hvis du ikke tror musikkarrieren din kan overleve at du ikke fester døgnet rundt, er du ikke ute av stand til dette.