Karriereråd

6 Karrierenettverkstips for Millennials

Å bygge forbindelser kan hjelpe deg med jobbsøking og karriere

Forretningsfolk som bruker digitalt nettbrett

••• Jose Luis Pelaez Inc / Getty Images

Høres ideen om nettverksbygging tvungen og unaturlig ut? Kanskje du tenker feil på det hele: Nettverk trenger ikke å være en transaksjonell, lett-for-tat-opplevelse der du får kontakt med mennesker du ellers ikke ville omgås med for å fremme karrieren din.

Tenk i stedet på nettverk som prosessen med å danne et vennskap der hovedgrunnlaget for forholdet ditt er arbeidsrelatert (i stedet for en delt personlig interesse for filmer eller kjærlighet til cocktailer). Som med ethvert forhold, bør nettverket ditt bestå av mennesker du liker og beundrer; tross alt, hvem ønsker å gjøre en tjeneste for alle som ikke er en pålitelig forbindelse?

Som med mange ting, kan nettverksbygging være annerledes for millennials enn det var for tidligere generasjoner.

For det første har de fordelen av et stort antall nettsamfunn som kan brukes for nettverk tilgjengelig.

Men mer enn det, millennials pleier ikke å nettverke i strukturerte arrangementer, men på en mer organisk måte, med lunsjer og Slack-samtaler med kollegaer, eller som en forlengelse av sosiale aktiviteter. Her er seks strategier millennials kan bruke for å utvikle og vedlikeholde nettverket sitt:

Nettverk hvor som helst og overalt

Borte er dagene med den viktige golfavtalen og de formelle drinksamlingene strukturert rundt en profesjonell tilhørighet. Å delta mer formell nettverksarrangementer er ikke en dårlig ting (faktisk kan det være enormt nyttig)—men det er på ingen måte det eneste stedet hvor du kan nettverk.

Når du tenker på det mer som å 'danne forbindelser' i stedet for nettverk, er det lett å se det utallige muligheter til å bygge nettverket ditt er tilgjengelig – du kan snakke om jobb og dine karriererelaterte mål under barnas leketreff, på hentelinjen til skolen, i kirken, under fester, når du er på en boklesing eller andre kulturelle begivenheter, og under alle slags samvær.

Prøv å møte mange mennesker

Når det gjelder å bygge et fellesskap, hjelper det å være sosial og litt utadvendt. (Men hvis store grupper og sosialt samvær ikke er hastigheten din, prøv disse nettverkstips for introverte .) Jo flere mennesker du kjenner, jo mer sannsynlig er det at du knytter en forbindelse med noen som kanskje vet om en jobb eller en god person du kan møte.

Se etter muligheter for å utvide nettverket ditt – dette kan være så lite som å prate på heisen, presentere deg selv til en foredragsholder på en konferanse, eller si hei til den personen du ser hver lørdag på yogatimen.

Koble til online etter personlig møte

Det er ingen mangel på sosiale nettsteder på nettet: LinkedIn, Facebook, Twitter, Snapchat – listen fortsetter og fortsetter. Sjekk ut virtuelle nettverksprogrammer og arrangementer også. Ikke vær sjenert for å få kontakt med folk du har møtt personlig på disse sosiale nettverkene.

Å gjøre dette vil hjelpe deg med å holde deg på topp, langt mer enn visittkort eller e-poster, som lett kan bli arkivert og glemt.

Tweets, LinkedIn-innlegg og annen aktivitet på sosiale medier kan få forholdet ditt til forbindelser til å føles nærmere og mer intimt.

Bruk din beste dømmekraft om hvor du kan koble deg sosialt – hvis du møttes på et nettverksorientert arrangement, LinkedIn og Twitter er gode plattformer å koble seg på. Et mer uformelt, drinkorientert arrangement kan få de mer venneorienterte plattformene (Facebook, Instagram) til å føles mer passende. Når du er i tvil, kan du spørre enten personlig eller via e-post om de ønsker å koble til på sosiale medier. En advarsel: Unngå å koble til hver sosial side på en gang. Det kan føles overveldende.

Oppsøk en mentor

Selv om det er godt å kjenne mange mennesker, er det også bra å bygge dype, langsiktige relasjoner. En mentor kan være en prøvestein gjennom hele karrieren din, hjelpe deg med å vurdere jobbtilbud, vite når det er rett tid å forlate en jobb, forhandle om en lønning og generelt hjelpe deg med alle slags karriererelaterte gåter.

Få venner på jobben

Mest sannsynlig vil du ikke være på din nåværende jobb for alltid – og det vil ikke kollegene dine heller! Bygge sterke relasjoner med kolleger; hvis du er heldig, vil du oppdage at dere har mye mer til felles enn der dere jobber.

Disse relasjonene vil gjøre tiden din på jobb mer behagelig, og kan også føre til fremtidige jobbrelaterte muligheter i fremtiden. Så gjør en innsats å gå til lunsjer , happy hours, og møt opp for bursdagsfeiringer.

Husk alltid å gi en hånd selv

Det gamle synet på nettverk var at relasjoner var av typen 'du klør meg på ryggen, og jeg klør deg'. Det virker gammeldags nå; nettverksbygging trenger ikke å være så tøff.

Likevel, hvis du ser en mulighet til å anbefale noen i nettverket ditt for en jobb, informasjonsintervju , og andre karriererelaterte muligheter, definitivt gjør det.

Og ikke glem, hvis du oppretter en forbindelse som resulterer i et jobbtilbud, vil du sannsynligvis ha to takknemlige forbindelser: Både personen du henviste til en jobb og personen som ansatte den kandidaten vil være takknemlige.