Karriere Planlegging

6 grunner til å endre karriere

Bør en ny karriere være i fremtiden din?

Forretningskvinne leser dårlige nyheter på møte

••• Klaus Vedfelt/Iconica/Getty Images

Den gjennomsnittlige personen kan forvente å bytte karriere minst én gang i løpet av livet. En grunn er at noen ganger tar folk ikke informerte beslutninger når å velge yrke . For eksempel unnlater de å gjøre en selvvurdering som vil hjelpe dem å lære om deres interesser, arbeidsrelaterte verdier, personlighetstyper og evner for å finne ut hvilke yrker som er passende basert på disse egenskapene. De gjør også lite til utforske karrierene de vurderer og vet derfor ikke så mye som de burde om dem.

Å ta en informert avgjørelse angående karrieren din vil sikkert øke sannsynligheten for at du vil bli mer fornøyd med den, men selv om du gjør alt riktig, er det ingen garantier for at karrieren du velger når du nettopp starter opp er den du vil forbli i. resten av arbeidslivet. Det er tross alt veldig lang tid. Endringer i livet ditt eller økonomien kan alle påvirke om du vil, eller kan, bli i samme karriere. På et tidspunkt kan du finne på at du vil, eller trenger å, følge en annen vei.Her er noen gyldige grunner til å gjøre denne overgangen.

Du bør vurdere et karriereskifte hvis...

  1. Livet ditt har endret seg: Når du valgte din karriere da du var i begynnelsen av tjueårene, var sannsynligvis livet ditt annerledes enn det er i dag. For eksempel kan du ha vært singel da, men har en familie nå. Det som virket som en spennende karriere som krevde mye reising og lange timer, er ikke lenger levedyktig. Det får deg til å lengte etter mer tid hjemme, og det er det du bør se etter når du utforsker nye karrierer.
  2. Jobbutsiktene for ditt karrierefelt har blitt dårlige: Når du velger et yrke, er en av faktorene du bør vurdere jobben Outlook . U.S. Bureau of Labor Statistics spår om sysselsettingen i et yrke vil vokse, reduseres eller forbli den samme over et tiår, basert på nåværende og anslåtte økonomiske og andre faktorer. Selv om fremtiden kan ha sett lovende ut for feltet ditt da du begynte på det, kan endringer i teknologi, økonomi eller industrien påvirke det. Kanskje det ikke lenger er mange jobbmuligheter, og når du undersøker fremtidsspådommer, lærer du at forholdene kommer til å fortsette å forverres. Du bør se etter et yrke som har bedre utsikter.
  3. Du opplever jobbutbrenthet: Selv en karriere du en gang elsket kan slite deg ned. Etter år med å ha vært i samme yrke, kan du begynne å oppleve jobb brenne ut . Før du gjør noe utslett, bør du prøve å finne ut om du trenger en ny jobb i stedet for en ny karriere . Noen ganger løser det problemet. Hvis den ikke gjør det, er det sannsynligvis på tide med en større endring. Ville det ikke vært deilig å glede seg over å gå på jobb igjen?
  4. Jobben din er for stressende: Noen yrker er iboende stressende. Lær om stresset involvert i yrket du vurderer og ta hensyn til det når du velger en karriere. Hvis du finner deg selv å håndtere jobb understreke det er for mye for deg å håndtere, det kan være på tide å gå videre for å bevare din mentale og fysiske helse.
  5. Arbeidet ditt kjeder deg : En annen faktor å tenke på når du velger en karriere er mulighetene for forfremmelse og ditt ønske om å klatre opp på 'bedriftsstigen'. Noen mennesker blir lei hvis de har jobbet i faget en stund og ikke har kunnet avansere eller hvis de har rykket opp så langt de kan. Hvis karrieren din ikke lenger utfordrer deg, kan det å forfølge en annen bidra til å revitalisere motivasjonen din.
  6. Du vil tjene mer penger: Når du sammenligner karrierer, bør du tenke på kompensasjon. Selv om høyere inntekter ikke nødvendigvis vil føre til arbeidsglede, vil du ønske å kunne tjene et anstendig levebrød. Noen ganger endres dine behov og ønsker, og andre ganger endres typisk inntjening for et yrke. Hvis du ikke kan tjene så mye penger som du ønsker i din nåværende karriere, se etter en som har høyere inntektspotensial. Bare husk å ikke la ønsket om høyere inntekt oppveie alle de andre faktorene som fører til jobbtilfredshet .

Er du fortsatt usikker på om du skal bytte karriere? Ta dette quiz for å hjelpe deg å finne ut. Klar til å ta fatt på en overgang? Disse artiklene kan hjelpe deg: