Menneskelige Ressurser

6 trinn for å nå dine livsmål og resolusjoner

Hvordan oppnå dine livslange drømmer

Du kan nå dine mål og drømmer hvis du bruker disse seks enkle tipsene.

•••

Buena Vista bilder

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Ikke la dine mål og vedtak falle fra veien. Sjansen er at for å oppnå drømmene dine og leve et liv du elsker, er disse målene og vedtakene avgjørende. Målsetting og måloppnåelse er lettere hvis du følger disse seks trinnene for effektiv og vellykket målsetting og livslang oppløsning. Se hvor effektiv denne anbefalte veien er for deg.

Ønsker sterkt målet eller resolusjonen

Napoleon Hill, i sin landemerkebok, 'Think and Grow Rich', hadde det rett.

«Utgangspunktet for all prestasjon er DESIRE. Ha dette i bakhodet hele tiden. Svake ønsker gir svake resultater, akkurat som en liten mengde ild gir en liten mengde varme.'

Så, ditt første skritt i å sette mål og oppnå drømmene dine er at du virkelig, virkelig ønsker å oppnå målet.

Visualiser at du når målet

Lee Iacocca sa: 'Den største oppdagelsen i min generasjon er at mennesker kan forandre livene sine ved å endre sine holdninger.'

Hvordan vil prestasjonen din føles? Hvordan vil livet ditt utvikle seg annerledes som et resultat av din prestasjon?

Hvis målet er et objekt, en tur eller noe som kan være visuelt, anbefaler noen guruer av målsetting at du beholder et bilde av gjenstanden eller reisemålet der du ser og blir påminnet om det hver dag. Hvis du ikke kan se for deg at du når målet, er sjansen stor for at du ikke gjør det.

Lag en plan for en vei å følge for å nå målet

Lag handlingstrinn å følge. Identifiser en kritisk vei . Den kritiske veien definerer de viktigste prestasjonene på veien, de viktigste trinnene som må skje for at målet skal bli en realitet.

Stephen Covey sa: 'Alle ting er skapt to ganger. Det er en mental eller første skapelse og en fysisk eller andre skapelse av alle ting. Du må sørge for at planen, den første skapelsen, virkelig er det du vil ha, at du har tenkt gjennom alt. Så legger du det i murstein og mørtel. Hver dag går du til byggeskuret og trekker frem planen for å få marsjerende ordre for dagen. Du begynner med slutten i tankene.'

Forplikt deg til målet ved å skrive det ned

Lee Iacocca sa: 'Disiplinen med å skrive ned noe er det første skrittet mot å få det til å skje.'

Mange profesjonelle konsulenter og coacher er helt enige og anbefaler dette trinnet for å nå dine mål. Skriv ned planen, handlingstrinnene og den kritiske veien. En eller annen måte, skrive ned målet , planen og en tidslinje setter i gang hendelser som kanskje ikke har skjedd ellers.

Det er som om du forplikter deg dypere til måloppnåelse. Du kan ikke lure deg selv senere. Det skriftlige målet var egentlig målet. Folk har trukket skriftlige mål ut av skrivebordsskuffene sine år etter å ha skrevet dem ned, bare for å oppdage at de har oppnådd dem. Skriftlige mål er kraftige.

Sjekk fremdriften din ofte

Uansett hva du bruker, en dagsplanlegger, en online kalender eller notatsystem, en smarttelefon eller en håndskrevet liste, sørg for at du sjekk fremgangen din ofte . Folk har vært kjent for å starte dagen med å se på målene deres og deretter planlegge tid eller handlingstrinn for å komme nærmere slutten de har i tankene. Hvis du ikke gjør fremgang eller føler deg hindret, ikke la optimismen din hindre deg i å nå målene dine.

Uansett hvor positivt du tenker, må du vurdere din manglende fremgang. Vedta en pessimist synspunkt; noe vil og sannsynligvis vil gå galt. Ta en titt på alle faktorene som hindrer deg i å nå målet ditt, og lag en plan for å overvinne dem. Legg til disse plantrinnene i kalendersystemet ditt som en del av planen for måloppnåelse.

Juster planen din hvis fremdriften avtar

Pass på at du gjør fremskritt. Hvis du ikke gjør fremskritt, ansett en trener, dra nytte av støtten fra dine kjære, analyser hvorfor målet ikke blir nådd. Ikke la målet bare forsvinne. Finn ut hva du må gjøre for å oppnå det.

Sjekk de fem foregående trinnene som starter med en vurdering av hvor dypt du faktisk ønsker å oppnå målet. Jo dypere du ønsker å oppnå det, generelt sett, jo mer motivert vil du føle deg i møte med både optimisme og pessimisme.

Bunnlinjen

Dette seks-trinns målsettings- og oppnåelsessystemet virker enkelt, men det er et kraftig system for å oppnå dine mål og vedtak og til og med leve drømmene dine. Du trenger bare å gjøre det. Beste ønsker og lykke til på reisen din for å nå dine livsmål og vedtak. Nyt reisen.

Artikkelkilder

  1. Hill, Napoleon. ' Tenk og bli rik .' Åpnet 25. oktober 2020.

  2. BrainyQuote. ' Sitater om Lee Iacocca .' Åpnet 25. oktober 2020.

  3. FranklinCovey. ' De 7 vanene til svært effektive mennesker .' Åpnet 25. oktober 2020.

  4. BrainyQuotes. ' Sitater om Lee Iacocca .' Åpnet 25. oktober 2020.