Ledelse Og Ledelse

De 7 beste prosjektledelsesbøkene

Hold deg rolig, hold deg organisert og lykkes

Vi er forpliktet til å undersøke, teste og anbefale de beste produktene. Vi kan motta provisjoner fra kjøp gjort etter å ha besøkt lenker i innholdet vårt. Finn ut mer om gjennomgangsprosessen vår.

For å bli en god prosjektleder må du vite hvordan du jobber med mange bevegelige deler, organiserer team, overholder tidsfrister og holder deg innenfor budsjettet. Prosjektledelse er kompleks og krever elementer av psykologi, business og til og med spill teori . Bøkene nedenfor vil sette deg godt på vei til å bli en bedre statsminister, enten du nettopp har begynt i feltet eller har flere tiår med erfaring.

Best overall: En guide til prosjektledelsesorganet for kunnskap

Kjøp på Amazon

Ja, dette er en slags lærebok. Ja, den inneholder nesten 800 sider med informasjon. Ja, det er veldig teknisk til tider. Men det finnes egentlig ingen bedre eller mer allment akseptert guide til prosjektledelse enn PMBOK-guiden. Veiledningen er satt sammen av The Project Management Institute, en gruppe som setter bransjestandarder for prosjektledelse. De tilbyr også nettverksbygging og seminarer for medlemmene sine og gir PM-akkreditering. Det siste tillegget inneholder råd om hvordan du kan gjøre teoretiske og filosofiske ideer til praktiske løsninger for alle dine daglige PM-utfordringer. Vi foreslår å få Kindle-versjonen fremfor den trykte versjonen av denne utgaven, siden mange anmeldere har funnet ut at den trykte versjonen (som bruker teknologi mot forfalskning) kan være litt vanskelig å lese.

Best for nybegynnere: Få ting til å skje: Mestre prosjektledelse

Kjøp på Amazon

Hvis du er ny i prosjektledelse, trenger du en omfattende og praktisk veiledning. Heldigvis er Scott Berkuns bok her for å hjelpe. Berkun brukte over et tiår som statsminister for store teknologiselskaper og trekker på sin omfattende erfaring gjennom hele boken. Boken på 410 sider er definitivt omfattende og gir råd for hvert trinn i prosjektledelsesprosessen. Selv om den trekker på mange kompliserte teorier, er boken skrevet i en stil som er enkel og tilgjengelig. Boken inneholder både essays om underliggende teori og filosofi så vel som praktiske, konsise råd, og har et svært nyttig kapittel med tittelen Hva du skal gjøre når ting går galt. Som en bonus inneholder boken flere inspirerende mantraer, slik at du ikke trenger noe å mumle under pusten når du skal takle din første store PM-utfordring.

Les neste: De beste strategibøkene

Best for team: Scrum -- Kunsten å gjøre to ganger arbeidet på halve tiden

Kjøp på Amazon

I Rugby er en scrum et offensivt spill der spissene slår seg sammen, bøyer hodet og anklager motstanderlaget. Når ballen er kastet i spill, prøver scrumerne å sparke ballen bakover mot lagkameratene for å gjenvinne ballen. I virksomheten innebærer scrum å tenke på et stort kompleks på en smidig og samarbeidende måte. Mannen som hjalp til med å lage begrepets forretningsapplikasjon, Jeff Sutherland, har skrevet denne boken for å overbevise deg om hvorfor du trenger scrum i livet ditt – og påstår at det kan øke produktiviteten og kvaliteten på arbeidet med 1200 prosent (selv om det kan være litt av en strekk). Men faktum er at de fleste team, uavhengig av bransje, vanligvis ser en enorm økning i produktivitet når de tar i bruk scrum-metoder. Boken vil i det minste lære deg hvordan du kan samarbeide bedre og komme tilbake på sporet hvis du ikke er det.

Beste hurtigoppfriskning: Strålende prosjektledelse

Kjøp på Amazon

Denne boken er et perfekt hurtigoppfriskningskurs i avansert prosjektledelse. Stephen Barkers klassiker gir morsomme og minneverdige illustrasjoner av vanlige utfordringer du møter når du driver et stort team eller planlegger et viktig prosjekt, uten å bli fastlåst av teori. Det er en flott ting å plukke opp når du står fast med et team eller prosjekt, eller når du bare trenger nye ideer å bruke for å motivere deg selv eller dine ansatte. Denne boken vil hjelpe deg med å holde deg innenfor budsjett og tidsplan samtidig som du beholder fornuft, helse og humor.

Beste tilnærming: Arbeid smartere, reduser stresset og gå foran ved et eksempel

Jobb smartere, reduser stresset og gå foran med et godt eksempel

Med tillatelse fra Amazon

Kjøp på Amazon

Hver dag tar vi tusenvis av beslutninger som former livene våre, arbeidet vårt og til og med menneskene rundt oss. Noen avgjørelser er enkle og noen krever mye tid og omtanke, men hver beslutning vi må ta bremser oss. En nøkkel til produktivitet, som Steve McClatchy avslører i sin bok, er å lære å bli en mer effektiv beslutningstaker. Etter sin erfaring med å jobbe med toppledere, har McClatchy oppdaget handlingskraftig innsikt som vil hjelpe deg å strømlinjeforme beslutningsprosessen og forbedre livet ditt. Hvis du ønsker å ta bedre beslutninger, være mindre stresset, føle deg mer i kontroll og fremme karrieren, er dette en bok for deg.

Les neste: De beste lederskapsbøkene

Best hvis du er stresset: Få ting gjort: Kunsten med stressfri produktivitet

Kjøp på Amazon

Hvis du er nybegynner, kan denne bokens bruk av sjargong og komplekse scenarier være skremmende. Men erfarne prosjektledere har mye å lære av David Allens klassiske bok. Den grunnleggende forutsetningen, ironisk nok, er at nøkkelen til å være den beste PM du kan være starter med en veldig enkel idé: sørge for at du er avslappet. Når du har en million ting å gjøre, vil ikke all planlegging i verden hjelpe hvis du ikke er klar i hodet og rolig fra første stund. Din produktivitet, og din evne til å lede teamet ditt, avhenger av din evne til å fokusere og opprettholde et lavt stressnivå selv når det er kaos rundt deg. Du er bare på ditt beste når du kan tenke klart, noe som krever et nivå av ro. Allens bok vil hjelpe de mest ledende og mest plagede statsministerene med å rydde opp i arbeidet og livene deres – og ta arbeidet sitt til enda høyere suksessnivåer.

Best for å klatre på bedriftsstigen: Alpha Project Managers

Kjøp på Amazon

Hvis du ønsker å vokse som individ og fremme karrieren din på samme tid, er dette en perfekt lesning for deg. Denne boken er basert på en vitenskapelig og grundig undersøkelse av over 800 prosjektledere over hele verden og fokuserer på hva som skiller superstjernenes PM-er fra gjennomsnittet. Det er flott for å lære egenskapene og vanene som er med på å bestemme hva dine jevnaldrende og overordnede synes om deg – og hva som vil hjelpe deg å klatre opp bedriftsstigen raskest. Forfatteren, Andy Crowe, avliver også flere av mytene om vellykket og mislykket prosjektledelse. Boken er mye forsket på og en viktig lesning for å forstå karaktertrekkene, metodene og praksisene som vil hjelpe deg å ta karrieren din til neste nivå.

Les neste: De beste nettverksbøkene