Balanse Arbeid/liv

7 tegn på en giftig arbeidsplass

Kvinne ser stresset på skrivebordet sitt på kontoret

•••

PeopleImages / Getty Images



En giftig arbeidsplass er et profesjonelt miljø som er dysfunksjonelt, stressende og uproduktivt. Kanskje sjefen er en mobber, eller bedriftskultur er fokusert på å vinne for enhver pris. Eller kanskje kollegene dine er fornærmende, hensynsløse eller direkte slemme.

Uansett hva de underliggende årsakene er, kan et giftig arbeidsmiljø være farlig for din fysiske og mentale helse, lykke og profesjonelle vekst.

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) rapporterer at stress er det ledende helseproblemet på arbeidsplassen og en betydelig yrkesmessig helserisiko.Så å sitte fast på en giftig arbeidsplass for lenge kan absolutt ta sin toll, både profesjonelt og personlig.

Naturligvis vil du helst unngå å ta en jobb i et slikt miljø. Utfordringen er at de røde flaggene som indikerer en dysfunksjonell organisasjon kan være subtile, spesielt under intervjuprosess .

7 tegn på en giftig arbeidsplass

Som en god første date som blir til et mareritt langsiktig forhold, kan problematiske arbeidsgivere snakke et godt spill i begynnelsen. Hvis du ikke leter etter de riktige tegnene, kan du gå glipp av problemene til du allerede er på lønnslisten. Her er noen tegn på en giftig arbeidsplass å passe på:

1. Spesielle buzzwords i stillingsannonser og oppdragserklæringer

Lære hvordan avkode stillingsannonser er viktig av grunner som ikke er relatert til å imponere ansettelsessjefen med din gjenoppta og følgebrev . Når du forstår hva de ulike buzzwords betyr, vil du ha innsikt i selskapets kultur, verdier og forventninger – som alle vil hjelpe deg å finne ut om du virkelig vil jobbe der.

For noen år siden brukte Textio, et programvareselskap som spesialiserer seg på utvidet skriving, sin prediktive motor til å analysere vanlige buzzwords i stillingsannonser hos 10 store tekniske arbeidsgivere. Resultatene ga innsikt i bedriftskulturen i disse selskapene. For eksempel inkluderte Amazons vanlige setninger fartsfylt miljø og galskap, mens Slack inkluderte varige forhold og omsorg.

Divining toksisitet fra buzzwords er langt fra en perfekt vitenskap. Men du bør være oppmerksom på hvordan selskaper snakker om seg selv i stillingsannonser, oppdragserklæringer og markedsføringsmateriell. Det er verdt å vite hvordan de ser på seg selv fordi det kan påvirke hvordan organisasjonen vil behandle deg.

2. Gratis ting

Når er en ansattes fordel egentlig ikke til din fordel? Når det er en felle. Gratis mat, subsidiert bilavgift og videospill og fotball på pauserommet høres bra ut. Men i virkeligheten er disse fordelene beregnet til å gjøre bare én ting: holde deg på kontoret.

Hvis selskaper virkelig ønsket å gjøre livet ditt bedre, ville de betalt deg nok for å kjøpe dine egne snacks og leker og deretter la deg gå hjem for å nyte dem.

3. En mye yngre arbeidsstyrke

Har du noen gang intervjuet i et selskap der nesten alle ser ut til å være unge - akkurat ute av college eller tilsvarende? Hvis du også er i begynnelsen av karrieren din, kan dette virke som veldig gøy. Hvilken bedre måte å få nye venner enn å jobbe med folk på din egen alder?

Men det er reelle ulemper med en stab som skjev ung, utover bare problemene som ligger i ethvert lag uten mangfold. For det første kan et selskap som ansetter hovedsakelig unge mennesker være ute etter kostnadsbesparelser. Arbeidstakere med mindre erfaring får vanligvis mindre betalt.Det kan være dårlige nyheter når det er på tide forhandle om en høyning .

Et yngre team kan også være et tegn på at en arbeidsgiver ser etter arbeidere som ikke har mange andre konkurrerende prioriteringer - som barn, for eksempel, eller aldrende foreldre som trenger omsorg. Det er ille nok hvis du er en som har disse prioriteringene. Det er tross alt ikke alle unge som har ansvar. Men selv om du ikke gjør det, vil du kanskje ha et liv på et tidspunkt.

Et selskap som søker ansatte som alltid er tilgjengelige for å jobbe, passer kanskje ikke best for deg hvis du ønsker å reise, eller trene til et maraton eller gjøre noe som krever mye tid.

4. Ansatte som virker slitne, deprimerte eller engstelige

Hvis det er mulig, er det alltid en god idé å spørre om du kan besøke kontoret når du intervjuer personlig. Hvis du er intervjuer eksternt , prøv å måle holdningen til personene du snakker med.

Når du gjør det, vær oppmerksom på stemningen du får fra personalet. Virker folk litt forvirret? Det er mulig at de er tappet fra å jobbe i et giftig kontorlokale. Tross alt er det vanskelig å være munter og engasjerende når du er på randen av utbrenthet.

5. Mye omsetning

Når du gjør ditt forskning før intervju , les ferske nyhetssaker om organisasjonen og vær oppmerksom på tegn på lederomsetning. Sjekk nettsteder som Comparably, Glassdoor og Indeed som gir arbeidsgiveranmeldelser for å få tilbakemeldinger fra ansatte om hva selskapet er å jobbe for. Se deretter på forbindelsene dine på LinkedIn. Har du noen kontakter som har jobbet for selskapet? I så fall, se om de har en tendens til å bli i lang tid, eller boltre seg for en ny mulighet så snart som mulig. Mye omsetning kan være et rødt flagg for en giftig arbeidsplass.

Husk at median ansatttid er 4,1 år, ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS).Hvis du ser at mange mennesker drar på kortere tid enn det, bør du vurdere hva det kan bety om miljøet i organisasjonen.

6. En potensiell sjef som setter sin ære i å være vanskelig

Noen ganger vil ansettelsesledere ta gjettingen ut av intervjuet og flatt ut fortelle deg at de er vanskelige å jobbe for. Jeg har høye krav, kan de si. Eller, jeg forventer det beste av meg selv og også av teamet mitt.

Det høres bra ut. Hvem vil vel ikke jobbe for en leder med høye idealer og store mål? Men husk at når noen forteller deg om lederstilen deres, er de ikke nødvendigvis en pålitelig forteller. Ville en medfølende, men prinsipiell leder fortelle deg at de forventer det beste? Sannsynligvis ikke - de ville anta at det var gitt.

Unnvikende oppførsel er også et dårlig tegn. Hvis ansettelsesledere eller HR-folk ikke vil svare deg spørsmål , tenk deg om to ganger før du godtar et tilbud.

7. Magen din sier nei

Dette er ikke en vitenskap, så det kan være vanskelig å si sikkert hvordan et selskap vil være å jobbe for. En del av intervju er å lære å lytte til magefølelsen. Men når du hører en ting og instinktet ditt sier noe annet, lytt til den indre stemmen. Det kan være en advarsel om å holde deg unna en giftig arbeidsplass.

Selv en virtuell arbeidsplass kan være giftig

Under covid-19-pandemien ble mange arbeidere hvis jobber var kompatible med fjernarbeid fjerntliggende. Noen kommer kanskje aldri tilbake til et fysisk kontor. Men bare fordi en arbeidsplass er virtuell, betyr det ikke at den er støttende, sunn eller produktiv.

Her er noen tegn på at en virtuell arbeidsplass er giftig:

Mobbing, diskriminering eller annen destruktiv atferd. Enten problemet stammer fra sjefen, personalet eller kundebasen, kan miljøer som støtter denne antagonistiske atferden – formidlet i direkte meldinger eller Zoom-møter, for eksempel – være skadelig for produktivitet og engasjement.

Dårlig kommunikasjon. Når du jobber hjemmefra, er det viktig å være på samme side om jobbprioriteringer, forventninger og mål.

Mangel på støtte. Selv den mest proaktive satsingen trenger veiledning nå og da. Hvis lederen din sjelden er tilgjengelig og teamet ditt er vanskelig å finne ut, vil du finne det vanskelig å få noe gjort.

Artikkelkilder

  1. Sentre for sykdomskontroll og forebygging. ' Helsefremmende arbeid på arbeidsplassen: Hvordan CDC støtter en sunn, konkurransedyktig arbeidsstyrke .' Åpnet 5. januar 2021.

  2. Textio. 1000 forskjellige mennesker, de samme ordene . Åpnet 5. januar 2021.

  3. Brookings Institute. ' Møt lavlønnsarbeidsstyrken ,' Side 11. Åpnet 5. januar 2021.

  4. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Sammendrag av ansattes ansettelsestid .' Åpnet 5. januar 2021.