Jobbsøking

7 ting å gjøre på college for en postgradsjobb

Følg disse strategiene for en smidig inntreden i arbeidsstyrken

••• Getty bilderInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Mer og mer er en høyskoleutdanning en forutsetning for ansettelse. En nylig undersøkelse fra CareerBuilder fant at mange bedrifter har økt utdanningskravene til ansatte.

Faktisk ser 41% av arbeidsgiverne etter høyskoleutdannede arbeidere for stillinger som tidligere bare krevde en videregående grad. Arbeidsgivere i undersøkelsen sa at en høyskoleutdannet arbeidsstyrke fører til høy arbeidskvalitet, produktivitet, kommunikasjon og innovasjon, blant andre fordeler.

Men bare å ha en grad betyr ikke at du får din første jobb ut av college er automatisk eller enkelt. Her er syv ting du kan gjøre under college for å øke sannsynligheten for å få jobb raskt – pluss en titt på yrkestitler på startnivå og jobber etter hovedfag.

Her er syv praktiske ting du kan gjøre for å få en postgradsjobb:

Kom deg ut av klasserommet

Å gå på college lar deg utforske ideer og få kunnskap. Nyt denne muligheten - ta klasser som går utover kravene til hovedfaget ditt, slik at du får en fullverdig utdanning. (Du vet aldri: den 'urelaterte' klassen du tar andre året kan vekke en lidenskap som tilbakestiller karriereambisjonene dine.)

Men klasser er ikke det eneste stedet du kan lære – de kan være svært informative, men det er ingen erstatning for arbeidserfaring. Nesten hvilken som helst jobb vil hjelpe deg å få harde og myke ferdigheter , utvide nettverket ditt og hjelpe deg å oppdage hvilket arbeid du elsker (og hvilke jobber du helst vil unngå).

Når du velger en jobb, se etter måter du kan tjene penger på toppferdigheter som arbeidsgivere søker hos kandidater , inkludert sterke kommunikasjonsevner og problemløsningsevner.


I tillegg, hvis du vet hva slags jobb du vil ha etter endt utdanning, se etter en rolle innenfor den bransjen – enten det er en frivillig stilling, praksisplass eller deltidsjobb. Her er informasjon om hvordan finne en praksisplass .

Finn en mentor

Dette høres veldig offisielt ut. Ikke la deg skremme! En pålitelig venn, en forelder eller en professor kan alle være gode mentorer. En mentor kan hjelpe deg med å tenke gjennom hva slags jobb du ønsker, veie mulighetene for en deltidsjobb, hjelpe deg med å forhandle frem et tilbud, lese følgebrevet ditt eller øve på intervjuer.

Hvis du allerede vet hvilket felt du vil jobbe innen etter endt utdanning, er det spesielt ideelt å ha en mentor innen bransjen. (Kanskje noen du møtte under en av dine bransjerelaterte deltids- eller sommerjobber passer regningen!) Men selv om du fortsatt finner ut hva slags arbeid du vil gjøre, og hvilke bransjer som interesserer deg mest, er det nyttig å ha en mentor til å tenke gjennom alternativene dine.

Bygg vennskap og relasjoner

Mellom klasser, felles måltider, studiegrupper, sosiale og kulturelle arrangementer og sovesaler (for studenter som bor på campus), er det vanskelig ikke å få venner under college. Faktisk er disse relasjonene en av de store fordelene ved å gå på college: du danner et bredt nettverk av mennesker, og takket være sosiale medier vil du sannsynligvis holde kontakten med dem hele livet.

Disse menneskene er venner, ja, men de kan også introdusere deg for andre nyttige kontakter, eller hjelpe deg med å finne en jobb. Prioriter å bygge disse relasjonene, sammen med utdanningen din.

Bruk tid på nettverk

Og, selvfølgelig, gjør mer tradisjonelle nettverk gjennom din college-karriere. Start med å opprette en LinkedIn-profil: Det er OK hvis du ikke har mye karriereinformasjon med det første – det kommer. List opp utdanningen din, og ta kontakt med folk du møter (som forelesere på besøk, studenter som tar eksamen før deg, osv.). Her er tre grunner til at en LinkedIn-profil er nyttig og tips til hva du kan inkludere i profilen din . I tillegg kan du opprette en Twitter-konto og bruke den til å dele bransjenyheter og følge bransjepåvirkere.

Semesterpause er en ideell tid for å bygge opp koblinger og øke jobbsøkingsaktivitetene dine. Når du nærmer deg eksamen, gå utover Internett i nettverksarbeidet ditt: Sett opp kaffedatoer eller telefonsamtaler med venner som ble uteksaminert for noen år siden – spør dem hva de ville gjort annerledes i jobbsøkingen, og hva deres mest effektive strategier var.

Delta på informasjonsøkter fra selskaper, jobbmesser og andre personlige arrangementer. Følg disse tipsene for å få mest mulig ut av jobbmesser – og husk alltid det komme i kontakt med folk du møtte personlig på LinkedIn og send en takkebrev til eventuelle firmarepresentanter du snakket med.

Gjør din CV klar

Det er aldri for tidlig å skrive og finpusse CV-en din. Du kan skrive et første år på college, og deretter oppdatere det årlig eller på slutten av hvert semester. Hver ære du mottar (som å komme på dekanens liste) er verdt å inkludere på CV-en din, og det samme er alle stillinger du har, både betalte og ubetalte. Se gjennom disse artiklene for å hjelpe deg med å lage din CV:

Gå på informasjonsintervjuer

Det kan være overveldende å søke på jobber rett etter college. Jobb titler kan føles forvirrende, og mange stillinger vil si startnivå, men også kreve en heftig mengde arbeidserfaring. Informasjonsintervjuer kan være en god hjelp for å hjelpe deg med å finne ut hvilke jobber som er rimelige for deg å søke på - og hvilke som ikke er det. Det er viktig, fordi dette er en nesten uendelig mengde jobber som legges ut på nettet, og du vil målrette innsatsen din slik at du kun søker på relevante, oppnåelige roller.

I tillegg til å gi deg verdifull informasjon som vil hjelpe deg med å målrette jobbsøkingen og bli informert under jobbintervjuer, er informative intervjuer en mulighet til å knytte forbindelser med et selskap og dets ansatte.

Hvis du skinner under et informasjonsintervju, kan du bli vurdert for en stilling senere.


Sjekk inn med ditt karrierekontor på skolen

Vurder dette som en av fordelene med høyskoleopplevelsen din. Karrierekontoret ditt kan koble deg til alumni for å gjøre informasjonsintervjuer, hjelpe deg med å øve på intervjuferdigheter, gjennomgå CV-en din, koble deg til karrieretester og mye mer. Se mer informasjon på hvordan alumninettverket ditt kan hjelpe deg under jobbsøkingen .

Vanlige førstejobber for nyutdannede

Nyutdannede på høyskole begynner vanligvis å jobbe i stillinger på inngangsnivå. For disse rollene på inngangsnivå er titler som kollega, assistent eller koordinator vanlige. LinkedIn listet opp noen av de mest populære jobbene på entry-level som grafisk designer, kontoansvarlig og regnskapsfører. Se også gjennom noen av de høyest betalte jobber for nyutdannede og nyutdannede . Jobbalternativene dine vil selvfølgelig variere avhengig av din utdanningsbakgrunn og arbeidserfaring. Bla gjennom disse listene over populære jobber etter hovedfag: