Ledelse Og Ledelse

De 8 beste ledelsesbøkene i 2022

Frisk opp dine lederegenskaper

Vi er forpliktet til å undersøke, teste og anbefale de beste produktene. Vi kan motta provisjoner fra kjøp gjort etter å ha besøkt lenker i innholdet vårt. Finn ut mer om gjennomgangsprosessen vår.

Ledelse er en ferdighet som alltid kan forbedres. Å lese deg opp om nye strategier vil gjøre deg sterkere til å delegere, problemløsning , og organisering. Å være åpen for nye konsepter er en fin måte å demonstrere for teamet ditt hvordan du er villig til å jobbe sammen. Hva skal til for å være den mest effektive lederen du kan være? Selvfølgelig krever det utmerket kommunikasjons ferdigheter samt forståelse for forretningskonsepter. Men det krever også forståelse for hvordan mennesker og team jobber, hvordan du verdsetter og tilegner deg tiden din, og hvordan du prioriterer på en måte som lar deg og organisasjonen din lykkes.

Best sammenlagt: Innflytelse

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Hvis du er leder, er det viktig at folk tar det du sier på alvor og setter det i praksis. For å oppnå dette, må du mestre kunsten å overtale. Dr. Robert Cialdinis 'Influence: The Psychology of Persuasion' bryter ned de grunnleggende konseptene bak denne unike kunsten og lærer deg hvordan du kan bli en ekspert på overbevisende forretningskommunikasjon. Cialdini forklarer de psykologiske studiene som peker på hvorfor og hvordan folk kommer til å si ja i stedet for å avskjedige deg direkte, og lærer deg hvordan du kan bruke funnene til ditt eget liv. Denne boken vil holde deg klistret til sidene med interessante intervjuer og personlige historier fra forfatteren.

Best på arbeidsplasskultur: Kulturkoden

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com Kjøp på Walmart

Når du hører god arbeidsplasskultur , kan du tenke på glade tekniske oppstartsteam som nyter glade timer etter jobb og tar ferie når det passer best for dem – ingen spørsmål fra selskapet. Men selv om denne mentaliteten fungerer for mange bedrifter, fungerer den ikke for mange andre. Så hvordan bygger du den mest effektive kulturen for din bedrift? I 'The Culture Code: The Secrets of Highly Successful Groups' forklarer Daniel Coyle hvordan en mangfoldig gruppe av fantastiske arbeidsplasskulturer, fra US Navy Seals og San Antonio Spurs til Zappos, bygde sine utrolig effektive organisasjoner – og viser deg hvordan du kan bruke læringen deres i ditt eget liv. Når du har lest dette, vil du ha et godt grep om hvordan du kan skape et kontormiljø som fremmer innovasjon og overgår dine villeste forventninger.

Best på produktivitet: The Effective Executive

Den effektive lederen

Med tillatelse fra Amazon

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Du kan være den smarteste og mest briljante personen i bedriften din, eller til og med bli elsket av media og samfunnet ditt, men hvis du ikke er flink til å få ting gjort, er du på rask vei til å bli en mislykket leder. Veteranforfatteren Peter F. Druckers ledelsesbok, 'The Effective Executive: The Definitive Guide to Geting the Right Things Done', har et enkelt premiss: målet for lederen er hans eller hennes evne til å få de riktige tingene gjort. Selv om dette er en enkel idé, er det vanskeligere å sette ut i livet enn du kanskje forestiller deg. Det krever hjelp fra et godt team, men også evnen til å oppdage ting andre kanskje har gått glipp av administrere tiden din godt , og vite hvordan man prioriterer. I denne boken lærer du hvordan du kan bli en bedre sjef og medlem av teamet ditt.

I slekt: De beste produktivitetsbøkene

Best på inkludering: Radikal inkludering

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Det er vanskelig å tenke på et mer usannsynlig medforfatterteam enn en tidligere styreleder i Joint Chiefs of Staff og en organisasjonskulturkonsulent. Men tro det eller ei, paret har vært venner i over et tiår og har skrevet en av de mest innflytelsesrike bøkene om radikal inkludering – ideen om at ledere bør inkludere så mange teammedlemmer som mulig, i stedet for å bygge små og intenst fokuserte team. Ved å bruke kjølvannet av 9/11 som et eksempel, forklarer 'Radical Inclusion: What the Post-9/11 World Should Have Teard Us About Leadership' hvordan eksklusjon fører til å miste kontroll, en erosjon av tillit og å miste makt. I dagens skiftende verden, for å opprettholde makten i organisasjonen din, må du gi fra deg mer kontroll enn du er komfortabel med og verne om tillit for enhver pris.

I slekt: De beste lederskapsbøkene

Best på arbeidsplassatferd: Ikke ta det med på jobb

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Hvert kontor har sin rollebesetning – men stopper du noen gang opp og tenker på hvordan disse karakterene ble til? I «Don't Bring It to Work: Breaking the Family Patterns That Limit Success» forklarer Dr. Sylvia Lafair de vanligste kontorpersonlighetene (fra Super Achiever og Pleaser til Drama Queen and the Avoider) og beskriver hvordan disse menneskene kom til å bli slik de er. I tillegg, hvis du eller dine ansatte lider av noen av arketypene, kan Lafairs råd hjelpe deg å bryte ut av det usunne sinnsrommet og bli ditt beste jeg. Du vil lære hvordan du nøye observerer oppførselen din for å oppdage mønstre, sondere dypere inn i fortiden din og forvandle arbeidsselvet ditt positivt. Lederboken inneholder også nyttige arbeidsbokøvelser for å omsette læringen din i praksis.

Best for HR: Kraftig

Kjøp på Amazon Kjøp på Walmart

Netflix har et robust sett med kontraintuitive retningslinjer som styrer deres ansettelsespraksis, og de er verdifulle verktøy for enhver teambygging, uansett bransje. Den tidligere talentsjefen hos Netflix, Patty McCord, skrev 'Powerful: Building a Culture of Freedom and Responsibility' for å hjelpe deg å forstå disse praksisene – og hvordan du kan få dem til å fungere for deg. De fleste selskaper, sier hun, har alt feil: de bør være radikalt ærlige og kvitte seg med folk som ikke passer godt, til beste for både dem og selskapet. I stedet for å belønne å gjøre jobben din, bør du gi ansatte tilfredsstillende arbeid som de vil gjøre i utgangspunktet. Men favorittdelen av denne ledelsesboken er hennes regel om ansettelse: ingen strålende rykk tillatt.

I slekt: De beste karrierebøkene

Beste selvhjelp: De 7 vanene til svært effektive mennesker

De 7 vanene til svært effektive mennesker

Amazon

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Stephen R. Coveys 'The 7 Habits of Highly Effective People' er en klassisk, bestselgende selvhjelpsbok, og med god grunn: i den deler han en tilnærming for å løse personlige og profesjonelle problemer. Gjennom anekdoter og innsikt avslører denne trinnvise veiledningen prinsipper for å leve med rettferdighet, integritet, service og verdighet. Disse prinsippene tar sikte på å hjelpe deg med å tilpasse deg endringer og hvordan du kan dra nytte av muligheter med nye endringer. Denne ledelsesboken, som først ble utgitt i 1989 og har påvirket administrerende direktører, presidenter og andre ledere, fortsetter fortsatt å være aktuell i dag.

Best for nybegynnere: Bryt først alle reglene

Kjøp på Amazon Kjøp på Walmart

For å virkelig forstå hva som gjør en god leder, intervjuet Gallup mer enn 80 000 ledere og presenterer funnene deres i 'Først, bryte alle regler: Hva verdens største ledere gjør annerledes.' Perfekt for ledere på alle nivåer, boken skisserer viktige prestasjons- og karriereleksjoner, hvordan de skal brukes, og som tittelen antyder, forklarer hva som skiller gode ledere fra resten. I hovedsak, til tross for at de har ulike lederstiler og bakgrunner, deler disse vellykkede lederne én ting til felles: de nøler ikke med å bryte regler som holdes hellige av konvensjonell visdom. Lederboken inneholder også 12 utsagn som bidrar til å skille en bedrifts sterkeste avdeling fra de andre. I tillegg inkluderer denne gjenutgivelsesversjonen Gallups Q12 medarbeiderengasjementundersøkelse, det mest effektive målet på ansattes ytelse .