Ledelse Og Ledelse

8 Retningslinjer for opplæring av nye ansatte

Få nye ansettelser på rett fot

To ansatte jobber med et prosjekt

••• Hero Images/Getty Images

Å lede nye ansatte krever tid, tålmodighet og mye kommunikasjon. Du må lære dem om de spesifikke prosedyrene i din bedrift, hva som forventes av dem, hvordan de vil være evaluert , og hvordan unngå vanlige feil. Du må også huske at alle individer lærer i forskjellige hastigheter og på forskjellige måter. Selv om oppgaven kan virke overveldende, med riktig type fokus, kan belønningen være stor, både for deg og den nyansatte.

Lytt til deres ideer

Selv når du lærer opp nye ansatte i hvordan ting bør gjøres, ikke glem å lytte til ideene deres om hvordan ting kan gjøres annerledes. Ved å lytte til dem oppmuntrer du til kreativitet og innovasjon. Du viser også at du verdsetter dem som enkeltpersoner og som bidragsytere, og i prosessen kan du få ideer fra dem som faktisk ville forbedre avdelingen. Nye ansatte er i en unik posisjon til å bringe nye øyne til en situasjon siden de ennå ikke er fastlåst i 'business as usual'. Du trenger ikke å akseptere ideene deres for endringer, men du må lytte til dem.

Ikke forsøm dine senioransatte

Ansatte som har vært i organisasjonen en stund er en verdifull ressurs. Du må være følsom for behovene til dine erfarne teammedlemmer. Å introdusere en ny ansatt i blandingen har omtrent samme effekt som å ta med en ny baby hjem gjør på eldre barn. Mens nye ansatte vil stille krav til tiden din, pass på at du ikke forsømmer resten av teamet ditt.

Få mentorer

En annen måte å sikre at seniormedlemmene i teamet ditt fortsetter å føle seg verdsatt, er å nominere dem til å tjene som mentorer for å hjelpe med opplæring av nyansatte. Dette reduserer også tiden du må bruke på å trene nye ansatte og fremmer en følelse av kameratskap og lagånd.

Sett realistiske mål

Du må sette spesifikke mål for nye ansatte og kommunisere disse målene tydelig. Bare sørg for at målene du setter deg er realistiske. Hvis du skynder deg eller er for aggressiv med målene dine, vil ansatte ende opp med å gå tilbake senere og forsøke å finne ut av ting de burde ha lært under treningen. Start med å ta en detaljert vurdering av deres erfaring og ferdighetsnivå, slik at du kan sette et realistisk tempo.

Gi hyppige tilbakemeldinger

Dette er nøkkelen. Ny ansatte trenger spesielt hyppige tilbakemeldinger fordi du ønsker å rette opp eventuelle feil før de blir dårlige vaner. Dessuten, hvis ansatte gjør feil, vil det bli stadig vanskeligere for dem å lære relaterte oppgaver. Sørg for å holde tilbakemeldingene dine positive og fokuser på atferden, ikke den ansatte.

Ikke spill favoritter

Ledere må alltid være rettferdig og behandle ansatte likt , men dette er spesielt viktig når du jobber med en ny medarbeider i teamet ditt. Å vise favorisering resulterer alltid i at ansatte kjemper om oppmerksomheten din og skaper konkurranseevne blant teammedlemmer. Og selv om du vil ha et annet forhold til de mer senior medlemmene av teamet, ikke la det gjøre deg urettferdig overfor alle de andre ansatte.

Fokus på teambygging

Når du trener og utvikler en ny medarbeider, ønsker du også å hjelpe dem med å bli en del av teamet. Sørg for at timeplanen deres inkluderer tid til å samhandle med andre. Utover veiledningen du tilbyr, gi muligheter for personer fra begge grupper (ansatte på seniornivå og nybegynnere) til å jobbe sammen. Gi alle nye ansatte rikelig beskjed om kommende teamarrangementer og forklar på forhånd parametrene for arrangementet og hvordan de kan delta.

Belønn og feir individuell og teamsuksess

Etter hvert som dine nye ansatte blir bedre trent og mer produktive, vil de begynne å nå målene du har satt for dem. Sørg for å feire disse suksessene samtidig som du øker målene deres. Når de begynner å bidra mer og mer til de samlede resultatene til teamet, må du huske å anerkjenne og feire den forbedrede ytelsen til hele teamet, inkludert arbeidet til seniormedlemmene.