Salg

8 tips for å ansette selgere

Hvordan minimere ansettelsesfeil

Å ansette en selger som ikke kommer til å lykkes er bortkastet tid og deres. Hver leder vil gjøre en ansettelsesfeil før eller siden, men ved å følge nøye med under hvert trinn i prosessen, kan du minimere disse feilene.

Se gjennom stillingsbeskrivelsen

Ansettelsesleder håndhilser på en potensiell selger i et intervju.

Klaus Vedfelt / Getty Images

Sjekk stillingsannonsen før du legger den ut og sørg for at den fortsatt er relevant. Hvis det er en stund siden du ansatt en selger, kan det hende du må gjøre betydelige endringer i kravene. Sjekk også veldig nøye for skrivefeil og grammatiske feil – dette er en stor tur-off for de superstjernekandidatene du ønsker å tiltrekke.

Vet hva du ser etter

Når du har lagt ut jobbåpningen din, vil du sannsynligvis ende opp med en storm av jobbsøknader. Opptil 90 % vil ikke være kvalifisert eller på annen måte passe dårlig og kan gå rett i søppelbøtta.

Men de resterende kandidatene vil nok fortsatt være flere enn du ønsker å ta inn til intervju. Før du går gjennom de kvalifiserte søknadene, lag en liste over ønskede kvalifikasjoner (utover minimumskravene fra stillingsåpningen) og bruk denne listen til å prioritere søknadene.

Forbered dine intervjuspørsmål

Skriv ut din intervju spørsmål i god tid, og bruk samme sett med spørsmål ved hvert intervju. På den måten kan du se på hver kandidat basert på samme type informasjon. Det kan være lurt å legge til noen få tilpassede spørsmål for noen av kandidatene dine, men kjernesettet med spørsmål bør være det samme for alle.

Hold dine spørsmål åpne

Å stille brede spørsmål gjør det vanskeligere for kandidaten å finne ut hvilket svar du leter etter, noe som betyr at du er mer sannsynlig å høre deres virkelige svar.

For eksempel, hvis du spør noe som Hvor ofte prøver du å lukke et prospekt? du vil sannsynligvis høre at jeg alltid gjør det fra alle kandidater. Spør i stedet noe som: Hva gjør du under en avtale med en prospekt? og lytt etter hva de sier om å stenge.

Legg merke til utseendet deres

Utseende betyr ikke bare utseende, selv om det er en betydelig del. Det inkluderer også ting som oppførsel, klær og kroppsspråk. Noen som søker for en salgsstilling bør være spot-on i alle disse kategoriene. De bør kle seg og opptre profesjonelt.

Selg deg selv

Uavhengig av tilstanden på arbeidsmarkedet, har salgssuperstjerner vanligvis sine valg av stillinger. Du må selge litt for å overbevise en slik kandidat til å jobbe for deg. Forbered litt informasjon om selskapet generelt, samt salgsteamet og stillingen du ansetter for.

Bli vanskelig

Når du intervjuer en selger, gir du dem en sjanse til å vise deg hvordan de selger et produkt: i dette tilfellet seg selv. Ikke nøl med å få dem til å jobbe litt for det. Kast noen innvendinger deres vei, for eksempel å opptre skeptisk til noe kandidaten har sagt, og se hvordan de reagerer.

En salgsdirektør fra et Fortune 500-selskap liker å teste søkere han intervjuer ved å plutselig reise seg og si: Jeg beklager, men jeg tror ikke dette kommer til å ordne seg. Lykke til. Det er da det virkelige intervjuet starter, da han nå kan vurdere hvordan kandidaten reagerer på en vesentlig innvending.

Lytt etter ledetråder

En god selger vil bruke sine salgsferdigheter under intervjuet. De vil vise at de har undersøkt bedriften din ved å stille intelligente spørsmål. De vil se etter innvendinger ved å be deg om tilbakemelding. Forvent at de sannsynligvis prøver å lukke deg på slutten av intervjuet. En god selger vil nesten helt sikkert følge opp etter intervjuet med et takkebrev. Alt dette er tegn på at du ser på en dyktig selger.