Teknologi Karrierer

8 tips for å optimalisere LinkedIn i jobbsøket ditt

LinkedIn er et sosialt nettverk designet spesielt for bedrifter og jobbsøkere. Selskapet, som er et datterselskap av Microsoft, kan skilte med over 675 millioner medlemmer i over 200 land og territorier i løpet av 2019, og hevder at mer enn to nye fagfolk oppretter en LinkedIn-profil hvert sekund.Nettverket fungerer som en online CV hvor du kan vise frem ferdighetene dine, finne nye jobbmuligheter eller få kontakt med potensielle kunder. Noen selskaper vil til og med tillate deg å søke direkte på stillingsannonsene deres ved å bruke LinkedIn-profilen din.

Nedenfor er åtte tips for å optimalisere LinkedIn-profilen din mens du bruker den til jobbsøk.

Legg til nøkkelord i profilen din

Jobbintervju for en stilling funnet ved hjelp av LinkedIn

Robert Daly / Getty Images

Å legge til nøkkelord i LinkedIn-profilen din vil hjelpe rekrutterere og bedrifter med å finne deg. Fokuser på søkeord som samsvarer med dine sterkeste ferdighetssett .

Hvis du er i tvil om hvilke søkeord du skal inkludere, er det flere nyttige søkeordverktøy du kan bruke, inkludert Google Trender , KeywordSpy , og SEMRush .

Bli med i relevante grupper og bidra ofte

Du kan bli med grupper på LinkedIn innen en rekke felt og interesser. Disse gruppene vil variere med hensyn til personvern, inkludering og andre innstillinger, men de fungerer alle for å bringe fagfolk sammen.

Å få mest mulig ut av disse gruppene betyr å legge til unikt innhold, enten i form av relevante nyheter og referanser, eller bidra med egen analyse. Aldri spam disse gruppene med lenker til nettstedet ditt, eller skryt på protokollen av dine forskjellige ferdigheter.

Å bidra til pågående samtaler i bransjetilpassede grupper vil hjelpe deg å lære om kollegene og konkurrentene dine, bygge kompetanse og posisjonere deg som en lidenskapelig, engasjert fagperson.

Be om profesjonelle anbefalinger

LinkedIn anbefalinger er offentlige attester ment å validere din evne, karakter og arbeidshistorie. Disse anbefalingene er laget av andre fagfolk på nettverket, så du bør være strategisk med hensyn til når og hvem du skal spørre, og være klar til å skrive anbefalinger til andre. Søk hjelp fra folk som kjenner arbeidet ditt godt og kan snakke med den spesifikke verdien du tilbyr.

Trade Professional påtegninger

Anbefalinger bygger troverdighet på toppen av anbefalingene, men krever generelt mindre omtanke og detaljer, ettersom en LinkedIn-profesjonell kan støtte en annen med et enkelt klikk.

Andre fagfolk kan støtter deg for individuelle ferdigheter , men det er din jobb å legge til listen over ferdigheter på profilen din slik at folk kan se. Hvis du aktivt oppsøker kolleger for å støtte – og du ikke lyver om ferdighetene du besitter – vil dine egne påtegninger komme i god tid.

Fjern utdatert informasjon fra din erfaringsseksjon

Akkurat som på en CV, ikke ta med utdaterte eller irrelevante jobber på LinkedIn-profilen din.

Vil du formater profilen din på en måte som trekker oppmerksomheten til jobbene, ferdighetene og anbefalingene som taler til dine profesjonelle ambisjoner for fremtiden.

Å ha en kortfattet, relevant CV er bedre enn en infodump eller liste over urelaterte erfaringer, og det samme gjelder for å opprette og vedlikeholde en LinkedIn-profil. Du trenger ikke å slette spillejobber eller deltidsarbeid, men skaler ned mengden plass (dvs. tekst) som er dedikert til kortvarige yrkeserfaringer som har et begrenset bidrag til rollen du for øyeblikket søker. Huller i arbeidshistorien er generelt et rødt flagg for arbeidsgivere.

Følg selskaper som tilbyr drømmejobben din

På LinkedIn kan du følge bedrifter og motta jevnlige oppdateringer om nyheter og trender som er relevante for ansettelse. Følg merker du ønsker å jobbe for og legg merke til måten de bruker LinkedIn til å dele om virksomheten sin.

Disse nyttige dataklumpene kan brukes når du skriver et følgebrev til selskapet, eller møter selskapets ledelse under intervjuprosessen.

Sett opp en LinkedIn Vanity URL

LinkedIn lar deg tilpasse profilens URL for profesjonell deling på CV eller annet jobbmateriale. Disse såkalte forfengelighets-URLene kan tilpasses til å inkludere for- og etternavnet ditt, et alternativ som er mer profesjonelt og enklere å dele enn en streng med bokstaver og tall.

Å ha en LinkedIn-URL med fullt navn er også strategisk sett fra et SEO-perspektiv, siden det kan gjøre profilen din lettere å finne på nettet.

Oppdater kontaktinformasjon

Hvis du kjemper deg gjennom et jobbsøk, trenger du at kontaktinformasjonen på LinkedIn-profilen din er oppdatert og enkel å finne.

Konklusjon

Mer enn 30 millioner bedrifter er representert av LinkedIn-bedriftsprofiler, med mer enn 20 millioner stillingsannonser publisert per år. Du trenger ikke å bruke timer på nettverket hver dag for å få profilen din til å fungere for deg; ved ganske enkelt å opprettholde gjeldende, spesifikke data om ditt faglige skjønn, hjelper du rekrutterere og potensielle kunder med å søke etter deg.

Artikkelkilder

  1. LinkedIn nyhetsrom. ' Statistikk. ' Åpnet 23. februar 2020.