Karriere Planlegging

8 måter å gjøre et godt inntrykk på på jobben

Undervurder aldri hvor viktig det er å gjøre et godt inntrykk på jobben. Når sjefen din og kollegene innser at de kan stole på at du gjør en god jobb, vil du sannsynligvis begynne å få større ansvar. Det kan igjen føre til opprykk og høyninger.Bruk riktig arbeidsplassetikett

Bruke mobiltelefon på jobb

Porapak Apichodilok / EyeEm / Getty Images

Å bruke riktig kontoretikett vil hjelpe deg med å gjøre et godt inntrykk på sjefen din. Det kan høres enkelt ut til du innser at mange glemmer oppførselen sin.

For eksempel, hvis du har lov til å bruke en mobiltelefon på jobben, sørg for at det ikke er en distraksjon for deg eller noen andre. Det er også en stor forskjell mellom personlige og profesjonelle e-poster. Kjenne til det grunnleggende om e-etikette på arbeidsplassen .

I tillegg, når du spiser ute med sjefen din, kollegaer eller klienter, må du være på din beste oppførsel.

Se opp til dine feil

Mann som angrer på en feil

Emilija Manevska / Getty Images

Hvis du ikke allerede har gjort det, vil du på et tidspunkt gjøre en feil på jobben. Det kan til og med være en stor en. Det skjer med alle. Hvordan du håndterer feilen vil påvirke lederens mening om deg mye mer enn selve feilen.

Det første du bør gjøre er å innrømme det som skjedde. Ikke ignorer feilen din eller prøv å legge skylden på noen andre. Ta i stedet fullt ansvar og kom så opp med en måte å fikse feilen på. Selv om sjefen din kan være opprørt over at du gjorde en feil i utgangspunktet, vil han eller hun i det minste innse at du gjorde alle de riktige tingene da du svarte på den.

Meld deg syk på jobb når du burde

Syk mann på jobb

PeopleImages / Getty Images

Tror du å komme på jobb når du er syk i stedet for å være hjemme vil imponere sjefen din? Du tar feil. Rimelige sjefer vet at syke ansatte ikke bare er uproduktive, men de kan også spre bakterier rundt på kontoret. Hva hjelper det noen om en hel stab må ta en sykedag?

Hvis du har feber eller tror at sykdommen din kan være smittsom, så ta fri dagen. Du kan ta igjen arbeidsmengden når du kommer tilbake på jobb, eller hvis du føler deg opp til det, få gjort noe hjemmefra hvis arbeidsgiveren din tillater det.

Kom gjennom i en krise

Kvinne omgitt av kaos på kontoret

Jay P. Morgan / Getty Images

Når en uventet krise inntreffer på jobben – cateringfirmaet hopper over byen før en stor konferanse bedriften din arrangerer eller en datamaskin krasjer – hvem vil gjøre et bedre inntrykk på sjefen: arbeidsgiveren som får panikk eller den som går i gang for å fikse problemet ? Lær hvordan du håndterer kriser på arbeidsplassen raskt og effektivt.

En måte å gjøre dette på er å forestille seg forskjellige scenarier og komme opp med planer for å reagere på hver enkelt. Så, hvis det uventede noen gang skjer, vil du være fullt forberedt på å takle det.

Unngå kontroversielle emner

Mann som ikke ønsker å lytte på jobb

Kin Images / Getty Images

Sjefer har en tendens til å like det når arbeidsplassene deres er rolige. Hvem kan klandre dem? Når ansatte jobber harmonisk sammen, kan de fokusere på jobbene sine.

Unngå å starte samtaler om emner som gjør folk ukomfortable og til og med kan føre til krangel. Unngå å snakke om politikk eller religion, for eksempel.

Kle deg passende

Forretningskvinner kledde seg passende på jobben

Heltebilder / Getty Images

Følg alltid organisasjonens kleskode. De fleste bedrifter krever ikke lenger at ansatte bruker dress på jobb, men det er fortsatt viktig å ha et pent og rent utseende.

Hvis du har lov til å bruke jeans og t-skjorter, sørg for at de er i god stand. Skoene dine bør også være i god form. Du kan vanligvis ikke gå galt hvis du følger sjefens veiledning når du velger arbeidsantrekk.

Respekter dine medarbeidere

Kontorarbeidere på uformelt møte

Rob Lewine / Getty Images

Når kollegaer respekterer hverandre, kommer de vanligvis bedre overens – og få ting er viktigere for en sjef enn det. Ingen vil at de ansatte skal slåss.

Unngå alltid å opptre på en usivil måte mot noen av kollegene dine. Vær i tide til å jobbe, spesielt hvis du avlaster noen fra skiftet. Ta aldri æren for en annen persons arbeid. Del alltid arbeidsmengden. Beklager hvis du noen gang klarer å fornærme kollegaen din.

Representer din bedrift godt på konferanser og møter

Næringskonferanse

Heltebilder / Getty Images

Når du deltar på en konferanse eller et stort forretningsmøte på vegne av arbeidsgiveren din, er det din jobb å gjøre et godt inntrykk. Det vil reflektere godt på organisasjonen din, og sjefen din vil sette pris på innsatsen din.

Kle deg passende og nettverk med andre deltakere. Sørg for å bringe tilbake informasjon for å dele med sjefen din og medarbeidere hvis de ikke kunne delta på møtet.