Arbeidsplass Tips

De 9 beste lederskapsbøkene i 2022

Lær prinsippene for ledelse med våre utvalg av de beste bøkene i sjangeren

Vi er forpliktet til å undersøke, teste og anbefale de beste produktene. Vi kan motta provisjoner fra kjøp gjort etter å ha besøkt lenker i innholdet vårt. Finn ut mer om gjennomgangsprosessen vår.

Har du det som trengs å være leder ? Det er en kasting. 83 prosent av arbeidsgiverne kalte lederutvikling en viktig prioritet, mens 63 prosent av millennials sa at deres egne lederegenskaper ikke ble fullt utviklet.

Lær hvordan hjernens sammensetning kan påvirke lederevnen din (ja, virkelig!), hvordan mot spiller inn i lederskap, og til og med de syv vanene som effektive ledere omfavner med våre valg for sjangerens beste bøker.

Best for nye ledere: The Making of a Leader

Skapelsen av en leder

Med tillatelse fra Amazon

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Tom Youngs The Making of a Leader: What Elite Sport Can Teach Us About Leadership, Management and Performance pakker ut lederegenskapene til de som har oppnådd fortreffelighet i sine respektive idretter, som Atlanta Falcons hovedtrener Dan Quinn eller Stuart Lancaster, tidligere hovedtrener for det engelske landslaget i rugby, bare for å nevne noen. Young, en prestasjonspsykolog, skisserer ikke bare egenskapene til disse vellykkede lederne, men deler også hvordan disse prinsippene kan brukes på lederskap i næringslivet.

Best på intuisjon: Tenker, raskt og sakte

Tenker, raskt og sakte

Med tillatelse fra Amazon

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Thinking, Fast and Slow utforsker menneskesinnet og de to systemene som driver alt – ett raskt, et sakte. Daniel Kahnemans bok argumenterer for at disse to systemene er ansvarlige for alt fra oversikkerhet på arbeidsplassen til kognitiv skjevhet til hvordan vi tar beslutninger. I dette valget kan du lære når du skal stole på intuisjonene dine, når du ikke skal gjøre det, og hvordan du unngår vanlige fallgruver når du tar beslutninger, både våre personlige og profesjonelle liv. Kahneman er psykolog og vinner av Nobelprisen i økonomi.

Beste nye tittel: White Fragility

Hvit skjørhet

Med tillatelse fra Amazon

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Du har sikkert hørt om denne New York Times bestselger, og med god grunn. Robin DiAngelos White Fragility utforsker ideen om at rasisme ikke er noe som eksisterer i primært dårlige mennesker. Det er snarere på grunn av passivitet. Atferd som stillhet, sinne, skyldfølelse og argumentasjon gjeninnfører bare det forfatteren kaller hvit likevekt og forhindrer meningsfulle samtaler om rase. Er det en lederskapsbok? Ikke akkurat. Men det er noe alle ledere bør lese.

Best for kvinner: Lead Like a Woman

Led som en kvinne: Få selvtillit, naviger hindringer, styrk andre

Med tillatelse fra Barnes & Noble

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Fortune 500-sjef Deborah Smith Pegues’ Lead Like a Woman tar den gamle retorikken rundt kvinner og deres lederevner og snur den på hodet. Hun argumenterer for at selve egenskapene kvinner har blitt kritisert for (tenk, å være for emosjonelle) faktisk kan hjelpe dem med å bli effektive og vellykkede ledere. Pegues fokuserer på 12 egenskaper som kan bidra til å drive frem kvinners lederegenskaper fremover, pluss 12 for å unngå.

I slekt: De beste ledelsesbøkene

Beste Cerebral Pick: Blindspot: Hidden Biases of Good People

Blindspot: Hidden Biases of Good People

Med tillatelse fra Barnes & Noble

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Mahzarin R. Banaji’s Blindspot: Hidden Biases of Good People vil få deg til å stille spørsmål ved alt du tror du vet om å være en god person. Banaji, en psykolog, pakker ut de skjulte skjevhetene som alle mennesker har, delvis på grunn av vår kulturelle påvirkning rundt alder, kjønn, etnisitet, alder, seksualitet og mer. Boken inkluderer også den implisitte assosiasjonstesten, som avslører lesernes egne skjulte skjevheter.

I slekt: De beste strategibøkene

Beste klassiske valg: Hvordan vinne venner og påvirke mennesker

Hvordan vinne venner og påvirke mennesker

Med tillatelse fra Amazon

Kjøp på Amazon Kjøp på Walmart Kjøp på Barnesandnoble.com

Hvordan vinne venner og påvirke mennesker ved Dale Carnegie er en utprøvd del innen sjangeren. I den forklarer Carnegie seks måter å få folk til å like deg på, 12 måter å vinne folk til din måte å tenke på, til og med ni måter å få andre til å forandre seg uten å avle harme. Dette klassiske valget har solgt mer enn 15 millioner eksemplarer. En forfatter og foreleser, Carnegie var også en av pionerene innen den moderne selvhjelpssjangeren.

Best Chart-Topper: Dare to Lead

Brené Brown tør å lede Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

New York Times bestselger, Dare to Lead, blander forfatteren Brené Browns karakteristiske no-nonsense stil med forskning på hjertet av hva som gjør en god leder. Browns grunnleggende premiss er at dristig, vellykket lederskap i stor grad kan læres, basert på prinsippene om mot, empati og menneskelig tilknytning. Dette utvalget er kåret til en av årets beste bøker av Bloomberg, og kombinerer anekdoter, forskning og virkelige beretninger om lederskap for å illustrere hvordan mot og lederskap går hånd i hånd. En fire ganger New York Times bestselgerforfatter, Brown er også vert for Dare to Lead and Unlocking Us! Podcaster.

I slekt: De beste nettverksbøkene

Beste inspirerende valg: De 7 vanene til svært effektive mennesker

De 7 vanene til svært effektive mennesker

Med tillatelse fra Amazon

Kjøp på Amazon Kjøp på Walmart Kjøp på Barnesandnoble.com

Stephen R. Coveys The 7 Habits of Highly Effective People er ikke bare en New York Times bestselger; den har solgt mer enn 40 millioner eksemplarer og ble kåret til den mest innflytelsesrike boken i det 20. århundre. Disse syv vanene, inkludert å være proaktiv, tenke i en vinn-vinn-tankegang, forstå andre før du formidler poenget ditt, er et utmerket springbrett for aspirerende eller nåværende ledere og setter en visjon for vellykket lederskap med integritet og rettferdighet. 30-årsjubileumsutgaven inneholder oppdateringer om det moderne livet fra forfatterens sønn, Sean Covey.

Beste anvendelige valg: Vi kan ikke snakke om det på jobben

Vi kan

Med tillatelse fra Amazon

Kjøp på Amazon Kjøp på Barnesandnoble.com

Hvis du er en leder, er sjansen stor for at du vil bli presentert for en vanskelig diskusjon i løpet av din periode, en du ikke kan ignorere. Det er her Mary-Frances Winters' We Can't Talk About That at Work: How to Talk about Race, Religion, Politics and Other Polarising Topics kommer inn. I stedet for å unngå vanskelige emner, lærer Winters ledere hvordan de skal møte dem, hode- på. Winters er grunnlegger og administrerende direktør for The Winters Group, Inc., et globalt konsulentfirma for mangfold, aksjer og inkludering.

I slekt: De beste karrierebøkene

endelig dom

Selv ledere sliter med å få andre til å like dem eller overbevise andre om å se ting på deres måte. 'Hvordan vinne venner og påvirke mennesker' av Dale Carnegie (se på Amazon ) får førsteplassen på listen vår for sin velprøvde tilnærming til å vinne andre over, i livet og i virksomheten.

Hvorfor stole på balansen?

Rachel Morgan Cautero har en mastergrad i journalistikk fra New York University og mer enn et tiår med journalistikkerfaring, de fleste innen personlig økonomi. Senest var hun administrerende redaktør for DailyWorth, en finansbasert mediedestinasjon for kvinner. Hun har blitt publisert i SmartAsset, The Balance, The Atlantic, Life & Money, Parents, WealthRocket og Yahoo Finance. Disse titlene ble valgt basert på forfatterlegitimasjon, leseranmeldelser og eventuelle relevante priser.