Karriere Planlegging

De 9 mest hatede yrkene

Spesifikke bilder dukker opp i hodet ditt når du tenker på noen yrker , og disse bildene er ikke alltid gunstige. Grunnen til at de kommer til tankene er sannsynligvis ikke på grunn av din personlige erfaring med et bestemt yrke, men ditt inntrykk er i stedet basert på hvordan TV-serier og filmer skildrer disse yrkene, eller på hva du vet om de få dårlige frøene som finnes i alle arbeidsfelt. La oss ta en titt på hvorfor vi hater noen yrker og lære sannheten om dem. Hvem vet ... du kan ende opp med å finne din fremtidige karriere når du kjenner fakta om det.

Tannleger

Liten jente går inn i tannkirurgi, ser bort

Monty Rakusen/Getty Images

En tur til tannlege betyr vanligvis at det vil være litt ubehag, hvis ikke smerte. Legg din egen erfaring til det faktum at de ofte blir fremstilt i filmer som noe sadistiske. Ta for eksempel Orin Scrivello, DDS in Little Shop of Horrors som spilt av Steve Martin. Hvem jublet ikke da Seymour matet ham til Audrey II, den menneskeetende planten?

Sannheten er at tannleger er opplært til å administrere anestesimidler som hjelper dem med å gjøre jobben sin, samtidig som de påfører pasientene så lite smerte som mulig mens de undersøker pasientenes tenner og munnvev og behandler problemer. Til bli tannlege , må man gå på tannlegeskole etter å ha oppnådd en bachelorgrad.

Median årslønn (2018): $156 240

Antall ansatte (2016) : 153 500

Anslått jobbvekst (2016–2026) : 19 % (mye raskere enn gjennomsnittet for alle yrker)

Anslått økning i jobber (2016–2026) : 29.300

Aksjehandlere

Opprørt aksjemegler

Clerkenwell / Stockbyte / Getty Images

Det meste av det vi vet om aksjehandlere vi har lært av filmer og nyhetsmedier. De er ute etter å tjene penger og det spiller ingen rolle hvem som står i veien. 'Grådighet er bra' var mantraet til Gordon Gekko, aksjehandleren Michael Douglas fremstilt i Wall Street - for både 1987-originalen og 2010-oppfølgeren.

Aksjehandlere kjøper og selger aksjer på vegne av investorer som kan være enkeltpersoner eller selskaper. Mens noen aksjehandlere utfører disse transaksjonene på gulvet på en børs, jobber de fleste på handelsgulv som vedlikeholdes av verdipapirfirmaene som bruker dem. Det er en utfordrende og ofte stressende jobb som krever evnen til å ta beslutninger veldig raskt. Minimumskravet for å jobbe som aksjehandler er en bachelorgrad i business, finans, regnskap , eller økonomi , men mange handelsmenn fortsetter å tjene en MBA .

Median årslønn (2018): $64 120

Antall ansatte (2016) : 375 700

Anslått jobbvekst (2016–2026) : 6 % (like raskt som gjennomsnittet for alle yrker)

Anslått økning i jobber (2016–2026) : 23.300

Skoleledere

Grunnskolerektor disiplinerer elever

asiseeit/Getty Images

Hver voksen husker å være et barn som var redd for å bli sendt til rektors kontor. Det kan ha føltes som om de var ute etter å ta deg, men bare hvis du oppførte deg dårlig. Ta for eksempel rektor Ed Rooney inn Ferris Buellers fridag. Han prøvde å hindre videregående elev Ferris Bueller fra å spille hooky, hvorfor gjorde han det til sin livsoppgave. Du skulle trodd han ville bli glad for å ha denne bråkmakeren ut av håret.

Rektorer kan betraktes som administrerende direktører for grunnskoler, ungdomsskoler og videregående skoler. De er ansvarlige for alt som foregår inne i bygningene deres. De etablerer pedagogiske mål og sørger for deres lærere møte dem. De utarbeider budsjetter; ansette, gi råd og evaluere ansatte; og tilby emosjonell støtte til studenter og deres familier. De fleste skolerektorer jobber først som lærere. De må vanligvis oppnå en mastergrad eller doktorgrad for å bli forfremmet til rektor.

Median årslønn (2018): $95 310

Antall ansatte (2016) : 251 300

Anslått jobbvekst (2016–2026) : 8 % (like raskt som gjennomsnittet for alle yrker)

Anslått økning i jobber (2016–2026) : 19 800

Bruktbilselgere

Bilselger og kunde

Radius Images/Getty Images

De er hurtigsnakende løgnere som gjør alt med smil om munnen. De prøver å vinne din tillit til å selge deg en haug med søppel som faller fra hverandre så snart det forlater partiet. Er ikke det bildet du tenker på når du hører ordene «bruktbilselgere»? Og hvorfor skulle det ikke være det? Det er slik de har blitt fremstilt på TV og i filmer siden ... vel siden det har vært TV og filmer.

Som andre detaljselgere , hjelper en bruktbilselger kundene med å finne det de leter etter og prøver å overtale dem til å kjøpe disse varene. De tjener vanligvis en provisjon, så inntekten til en bruktbilselger er veldig avhengig av deres evne til å selge. Denne jobben krever gode kommunikasjonsevner, kunnskap om biler og en hyggelig væremåte. For å jobbe som butikkselger trenger man vanligvis bare vitnemål fra videregående skole.

Median timelønn (2018): $16,67

Antall ansatte (2016) : 276 000

Anslått jobbvekst (2016–2026) : 2 % (alle detaljselgere; langsommere enn gjennomsnittet for alle yrker)

Advokater

Advokater som jobber ved skrivebordet på kontoret

Chris Ryan/Getty Images

For de fleste av oss, alt vi vet om advokater kommer fra mengden av vitser vi har hørt som fremstiller dem som slanger, løgnere og tyver. Og det er bare de mindre støtende vitsene.

Advokater representerer og gir råd til sine klienter i både straffesaker og sivile saker. Advokater kan spesialisere seg på ett av en rekke områder, inkludert forbryter , eiendoms-, ekteskaps-, skifte- og konkurslov. Noen er allmennleger. Advokater navigerer i rettssystemet på vegne av sine klienter. Advokatene vi ser på TV-serier og i filmer, argumenterer vanligvis saker i retten, men mange advokater, avhengig av spesialiteter, setter aldri, eller sjelden, foten i en rettssal. Aspirerende advokater går på jusstudiet i tre år etter å ha oppnådd en bachelorgrad.

Median årslønn (2018): $120 910

Antall ansatte (2016) : 792 500

Anslått jobbvekst (2016–2026) : 8 % (like raskt som gjennomsnittet for alle yrker)

Anslått økning i jobber (2016–2026) : 65 000

Skattekontrollører

skatteoppkrever

MirekP/Getty Images

Ingen liker å betale skatt. Kanskje det er derfor vi hater skattekontrollører så mye. Det er de som prøver å fange skattesnuser. I prosessen tar de noen uskyldige mennesker i garnene sine, noe som får dem til å gå gjennom tidkrevende revisjoner.

Ja, skattekontrollører reviderer selvangivelser i et forsøk på å sikre at deklarantenes avkastning er korrekte, men de gjør det for å sikre at alle betaler det de skylder. Tross alt vil vi ikke at andre skal slippe unna med å betale mindre enn sin rettferdige andel. For å bli skattesensor må man oppnå en bachelorgrad i regnskap eller et relatert felt. Noen ganger vil en førsteamanuensis kombinert med arbeidserfaring være tilstrekkelig.

Median årslønn (2018): $54 440

Antall ansatte (2016) : 62.100

Anslått jobbnedgang (2016–2026) : en%

Anslått nedgang i jobber (2016–2026) : 400

TV-nyhetsankere

Nyhetspresentant

Image_Source_Getty Images

Mens en reporter er ute i felten midt i katastrofen du jour TV nyhetsanker sitter varmt og trygt i studioet og ser ut som om alt er rett i verden. Men alt er ikke riktig! En bil har falt av en bro, det er en krig på gang, og noen er blitt myrdet. Hvorfor smiler ankermannen? Det får deg til å hate ham eller henne, ikke sant?

Ankere presenterer nyhetshistorier og introduserer reportere som befinner seg på avsidesliggende steder. Noen ganger leverer de analyser av ulike nyhetssaker. Mange begynner sin karriere som reportere og er godt klar over hva reporterne opplever ute i felten. De fleste arbeidsgivere foretrekker å ansette jobbkandidater som har en bachelorgrad i journalistikk eller massekommunikasjon.

Median årslønn (2018): $66 880

Antall ansatte (2016) : 5700

Anslått jobbvekst (2016–2026) : Ingen endring

Anslått økning i jobber (2016–2026) : Ingen endring

Politikere

Politiker snakker til journalister

Robert Daly/Getty Images

Politiske debatter har blitt ropekamper fylt med fornærmelser og halvsannheter i stedet for fora for politiske kandidater for å uttrykke motstridende synspunkter. Legg det til at politikere tar tilbakeslag, utroer sine ektefeller og lyver for sine velgere. Det er ikke vanskelig å se hvorfor politikere har fått et dårlig rykte.

Politikere er vanligvis folkevalgte som styrer føderale, statlige og lokale myndigheter. De vedtar og gjennomfører lover og fatter vedtak om fordeling av offentlige midler. Mange advokater gå inn i politikken, men hvem som helst kan bli politiker da det ikke kreves formell opplæring. Alt som trengs er ønsket om å påvirke lovene i landet eller byen din, byen eller staten.

Sykepleiere

Asiatisk kvinnelig lege som sitter i stolen

ERproductions Ltd

Vi liker å tenke på sykepleiere som barmhjertighetsengler, men av og til kommer det en som tar det bildet fra tankene våre og erstatter det med et av ren ondskap. Tenk sykepleier Ratched fra Gjøkeredet . Hvis vi ikke erkjente at dette var fiktive karakterer, ville vi kanskje være uvillige til å sette foten inn på et sykehus.

Registrerte sykepleiere (RN) behandle og utdanne pasienter og deres familier om medisinske tilstander. De utfører diagnostiske tester og hjelper til med å analysere resultater. Lisensierte praktiske sykepleiere (LPN) , arbeider under tilsyn av RNs og leger, omsorg for syke, skadde, rekonvaleserende eller funksjonshemmede pasienter.

For å bli en RN, kan man oppnå en bachelorgrad i naturvitenskap (BSN), en tilknyttet grad (ADN) eller et diplom i sykepleie. BSN-programmer er vanligvis fire år lange, mens det tar to til tre år å tjene en ADN. Diplomprogrammer er vanligvis tre år lange. Å jobbe som en lisensiert praktisk sykepleier (LPN) , fullfør et statlig godkjent opplæringsprogram som inkluderer en kombinasjon av klasseromsstudier og veiledet klinisk praksis.

Median årslønn (2018): RN-er: $71 730; LPN-er: $46 240

Antall ansatte (2016) : RN-er: 2,9 millioner; LPN-er: 724 500

Anslått jobbvekst (2016–2026) : RNs: 15 % (mye raskere enn gjennomsnittet for alle yrker); LPN-er: 12 % (raskere enn gjennomsnittet for alle yrker)

Anslått økning i jobber (2016–2026) : RN: 438 100; LPN-er: 88 900​