Jobbintervjuer

9 ting du ikke bør bruke på et jobbintervju

En stor del av å få jobb er å gjøre et godt førsteinntrykk, og en stor del av å gjøre et godt inntrykk jeg viser deg kle seg til intervjuet . Selv om du ikke trenger å bruke mye penger på garderoben, lønner det seg i det lange løp å legge ned litt ekstra innsats.Før ditt neste intervju, sørg for at du ikke gjør noen feil med intervjuantrekk ved å unngå disse mote-måtene.

Lyse, prangende farger

Kvinne i rød kjole med handlepose

Getty bilder

Vær oppmerksom når du velger klær til et intervju. En kort kant og en dyp halskant er ikke akseptabelt for et jobbintervju, og hvis et antrekk også er i en lys, prangende farge (som rød), vil det fremheve klærnes upassende for en intervjusetting.

Hvis du planlegger å bruke en dristig farge, sørg for at den generelle utformingen av antrekket ditt fungerer som en motvekt. Ellers vil fargene ganske enkelt distrahere fra innholdet i det du sier under intervjuet. Bruk for eksempel en knallrød skjorte, men par den med en svart dress. Det er andre mindre dramatiske farger som fungerer godt for forretningsintervjuer .

Det samme gjelder for videointervjuer. Unngå veldig lyse farger, og hold deg også unna striper og farger som har samme nyanse som bakgrunnen din.

Og det er en god idé å unngå veldig korte falder og hudtette passformer.

En blazer oppgraderer ikke resten av antrekket ditt

Hispanic mann som bruker smartklokke på gaten

Tamboly Photodesign / Aurora Photos / Getty Images

Mens en blazer er et godt valg for nesten alle intervjuer, vær oppmerksom på hva du har på deg under. Det er uunngåelig at den dype v-en som dannes av blazerens jakkeslag skaper en dyp halslinje. Hvis du skal bruke en camisole eller et skall under, sørg for at den dekker deg riktig. Selvfølgelig er lagdeling med en button-down et alternativ uten feil også.

Dette tipset gjelder også for menn. Med mindre du intervjuer i et uformelt miljø, for eksempel en oppstartsselskap , å bruke en blazer på toppen gir deg ikke unnskyldning for å bruke en sliten t-skjorte under. Ta den ekstra innsatsen og ta på deg en button-down skjorte eller genser med V-hals.

Altfor uformelle klær

Forretningsmenn håndhilser på kafé

Sam Edwards / Getty Images

Det kan være vanskelig å finne ut hva man skal ha på seg sommerjobbintervju . Ingen ønsker å lide i en tung dress når været blir varmere. Men varmere temperaturer betyr ikke at du kan kaste profesjonalitet ut av vinduet og ha på deg uformelle shorts eller solkjole.

Heldigvis, fordi mange sommerjobber pleier å være mer ' business casual ' enn spesielt dressy, mest sannsynlig, trenger du ikke å kle deg i en mørk ulldress eller tung blazer. Både menn og kvinner kan vurdere å bruke skreddersydde kakibukser, en fin poloskjorte eller button-down, og et par fornuftige sko – men ingen flipflops!

Datert moter

Forretningskvinner står sammen utendørs

UpperCut Images / Getty Images

I et konkurranseutsatt arbeidsmarked er alt viktig - inkludert utseendet ditt. Hvis garderoben din er utdatert, eller hvis du har vært ute av arbeidsstyrken en stund og klesskapet ditt gjenspeiler det, invester i noen moderne, moteriktige klær du kan bruke til intervjuet.

Ikke glem sko heller. Å slenge på seg et par joggesko, et par gamle pumps eller beat-up dress-sko vil absolutt ikke få deg til å se polert eller profesjonell ut. Du trenger ikke å bruke mye penger på garderoben din, for du kan enkelt finne flotte ting i lavprisbutikker som TJ Maxx og Marshalls, eller store kjeder som Target og Old Navy. Du kan bli overrasket over hvor mye handleturen din vil lønne seg.

Tung parfyme og Köln

ung kvinne på jobbintervju

Ta det med ro med parfymen og cologne, siden du aldri vet om intervjueren din kan ha allergi eller aversjon mot sterke dufter.

Uansett vil du ikke at den overveldende sprayen av parfyme eller en klatt av cologne skal være det første eller siste som intervjueren legger merke til om deg.

Hauger med sminke

Kvinne som bruker for mye sminke

Plume Creative/Stone/Getty Images

Selv om det er viktig å se best ut, er det ikke den ideelle måten å legge på sminke. Hold utseendet ditt naturlig ved å unngå mørk øyenskygge, lys leppestift eller tung foundation.

Det beste alternativet er å holde seg til et lett lag mascara, et snev av pudder og litt tonet leppepomade. Ta sikte på å se uthvilt og våken ut, uten å se for opparbeidet ut.

Intervju sminke gjøre og ikke gjøre vil hjelpe deg å få det perfekte utseendet.

Wacky eller Novelty slips

Mann sammenligner slips i butikken

moodboard /Cultura/ Getty Images

Nå er ikke tiden for å trekke frem det nye slipset du fikk sist jul. Selv om du tror slipset ditt vil gi en uttalelse, vær forsiktig og hold deg til noe som er mer tradisjonelt.

Et mønster med konservative farger er helt greit – som dempede striper eller smakfull paisley – men ikke prøv å være den morsomme fyren som bærer det klebrige slipset.

Overdreven tilbehør

Kvinne fester et lagdelt perlekjede

Jamie Grill / Getty Images

Uavhengig av tilbehør du velger å bruke , bare husk at du vil se polert og profesjonell ut. Ikke la antrekket ditt forringe fokuset på intervjuet: deg, din arbeidserfaring og hvordan du ville passe best for jobben du ønsker.

Både kvinner og menn bør holde tilbehør på et minimum. Damer bør unngå overflødige smykker; i stedet for store ringer eller øredobber med lysekrone, velg klassiske nagler. Det er også en god idé å unngå å bruke prangende halskjeder, store solbriller eller noe som er blendet.

Mens tilbehør ikke er så mye av et problem for menn, er det viktig å være oppmerksom på mansjettknappene, slips og beltet; ikke ha på deg noe du kanskje sliter ut til en klubb, for eksempel.

Uavhengig av tilbehør du velger å bruke , bare husk at du vil se polert og profesjonell ut.

Ikke la antrekket ditt forringe fokuset på intervjuet: deg, din arbeidserfaring og hvordan du ville passe best for jobben du ønsker.

Hodetelefoner

Forretningsmann i tog med mobiltelefon, hodetelefoner og nettbrett

Westend61 / Getty Images

Hva er galt med dette bildet? Ved første øyekast ser det ikke ut som mye, ettersom den unge mannen er kledd i en flott dress og slips. Men ta en nærmere titt: hodetelefonene må bort.

Selv om det er greit å høre på musikk på pendlerveien til intervjuet, kan du ta dem av før du går inn på kontoret, og stuve dem bort før du blir kalt inn til avtalen. Ellers risikerer du å virke distrahert og ufokusert – du vil absolutt ikke tukle med sammenfiltrede ledninger eller trådløse ørepropper mens du møter og håndhilser på intervjueren din.

Mens du fjerner hodetelefonene, ta deg tid til å slå av eller dempe telefonen, slik at den ikke surrer eller ringer under intervjuet.

Gjør det beste inntrykket

Å ha de riktige klærne til et jobbintervju er like viktig som hva man ikke skal ha på seg. Velger passende intervjuantrekk vil hjelpe deg å gjøre det beste inntrykket.