Jobbsøking

Akademisk referansebrev og eksempler på forespørsel

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Denne illustrasjonen viser hva du bør vite om akademiske referansebrev, for eksempel at det

Maddy Price / The Balance

An akademisk anbefalingsbrev er en bestemt type referansebrev . Ofte er det skrevet av en videregående lærer, yrkesinstruktør, rådgiver eller høyskoleprofessor for en student eller nyutdannet.Disse brevene kreves ofte når folk søker på høyskoler eller om stipend, spesielle høyskoleprogrammer, praksisplasser, treningsprogrammer eller stipendier.

Akademiske anbefalinger kan også bli forespurt som en del av en jobbsøknad, spesielt for en internship eller entry-level stilling. De kan være spesielt kraftige når en stilling er tilpasset søkerens akademiske erfaring.

Studenter kan bruke akademiske anbefalinger fra videregående lærere, instruktører eller høyskoleprofessorer for å gjøre opp for mangel på arbeidserfaring, og for å attestere deres utdanningsprestasjoner.

Hva står i et akademisk anbefalingsbrev?

Denne typen brev er vanligvis en til to sider lang. Den fremhever en students akademiske historie, karakter og akademiske eller karrieremål. Brevet utvider en students rapportkort eller karakterutskrift, og gir innsikt i hvordan søkeren oppførte seg som student og sannsynligvis vil prestere som ansatt.

Hvis du er en student som trenger et akademisk anbefalingsbrev, er det viktig å spørre en lærer du er sikker på vil skrive det du vil at ansettelsesselskapet eller den akademiske institusjonen skal høre.

Anbefalingsbrev kan bes om i forseglede konvolutter med signaturen til brevets forfatter over seglet. Dette gjøres for å sikre at referansen er autentisk og nøyaktig skildrer kandidaten. Et annet alternativ er å få anbefaleren til å sende referansen direkte eller fylle ut et online anbefalingsskjema.

Det betyr at du kanskje ikke har en mulighet til å lese hva anbefaleren din skrev om deg. Brevet er mer sannsynlig å være positivt og støtte søknaden din hvis du har et godt forhold til anbefaler.

Sjekk før du bruker noen som referanse. Spør dem om de vil være villige til å gi deg en referanse for å sikre at anbefalingene du får er positive.

Hvem skal be om en anbefaling

I tillegg til lærere, kan veiledere, administratorer og veiledere også skrive akademiske anbefalingsbrev for studenter. Du kan be om anbefalingsbrev før du er ferdig utdannet.

På denne måten har du noen brev klare til å gå og kan legge dem ved CV-en eller søknaden din med en gang. Brev skrevet på forhånd må være mer generelle, slik at de kan fungere for mer enn én søknad.

Be om noen kopier av brevet og be læreren om å legge hver enkelt i en forseglet og signert konvolutt, i tilfelle en fremtidig arbeidsgiver ønsker å motta det i det formatet.

På en lignende måte, når du spør din lærere for referanser på slutten av tiden på skolen, be om formelle og uformelle kopier av utskriften fra registrarens kontor. Disse vil du gjerne ha i en mappe som venter på deg når du søker på din første jobb.

Eksempel på forespørsel om akademisk anbefaling

Dette er et eksempelbrev en student kan sende via e-post eller post til en tidligere lærer ber om et referansebrev . Du kan laste ned malen for anbefalingsbrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på forespørselsbrev for akademisk referanse. Last ned Word-malen

Generell akademisk anbefalingsforespørsel fra student til lærer (tekstversjon)

Sue Wright
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
sue.wright@ccc.com

19. mai 2021

Lisa Lee
Professor Barndomsutdanning
Acme University
Næringsgate 123
Business City, NY 54321

Kjære professor Lee,

Mens jeg forbereder meg på min reise inn i arbeidsstyrken etter endt utdanning, håper jeg å samle et generelt anbefalingsbrev fra deg som jeg kan bruke for fremtidige søknader om lærerstillinger.

Som min grunnskolerådgiver, mentor og professor tror jeg at en referanse fra deg vil gi en potensiell arbeidsgiver innsikt i min karakter og undervisningsevner, noe som sikrer at jeg vil være en ideell kandidat for stillingen de ønsker å fylle. .

Hvis du trenger ytterligere informasjon, vennligst kontakt meg via e-post eller telefon. Hvis du vil gi meg fire signerte kopier av brevet i forseglede konvolutter med din signatur på tvers av seglet, ville jeg satt stor pris på det.

Takk for din omtanke og støtte.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)
Sue Wright

Utvide

Eksempel på generell akademisk anbefaling for en student

Dette generelle akademiske referansebrevet kan utarbeides av en lærer som en student kan beholde i sin akademiske portefølje for fremtidig bruk.

Generell akademisk anbefaling for en student (tekstversjon)

Laurie Gallo
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
laurie.gallo@college.edu

19. mai 2021

Lisa Lee
Driftsleder
Sunshine Hospital
Næringsgate 123
Business City, NY 54321

Til den det måtte gjelde,

Jeg skriver denne referansen for Mary Miller, en student jeg var så heldig å jobbe med i løpet av hennes siste år ved Newton College. Som både Marys akademiske rådgiver og professor i barnelitteratur, har jeg sett henne vokse til en lidenskapelig og kunnskapsrik lærer.

En naturlig del av klasserommet, Mary har jobbet med elever i både inkluderende klasserom så vel som individuelt, med fokus på deres spesielle behov for lesing og skriving.

Mary er en tålmodig og medfølende lærer og er den ideelle kandidaten for spesialpedagogikkprogrammet ditt. Ta gjerne kontakt med andre spørsmål du måtte ha angående Mary på 555-123-2345 eller e-post, laurie.gallo@college.edu.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Laurie Gallo
Utdanningsavdelingsleder
Newton College

Utvide

Eksempel på akademisk anbefaling for en student

Her er et eksempel på et akademisk referansebrev fra en lærer.

Akademisk anbefaling for en student (tekstversjon)

Susan Samuels
Hovedgaten 123
Anytown, CA 12345
555-555-5555
susan.samuels@email.com

19. mai 2021

Franklin Lee
Avdelingsleder Kommunikasjon
Acme University
Næringsgate 123
Business City, NY 54321

Kjære fru Jones:

Jeg skriver denne referansen på forespørsel fra Katie Kingston, som søker på Summer Communications Program ved Acme University.

Jeg har kjent Katie i to år i egenskap av lærer ved Smithtown Middle School. Katie tok engelsk og spansk fra meg og fikk overlegne karakterer i disse timene. Basert på Katies karakterer, oppmøte og klassedeltakelse, vil jeg vurdere Katies akademiske prestasjoner i klassen min som overlegen.

Avslutningsvis vil jeg anbefale Katie Kingston på det sterkeste for dette akademiske programmet. Hvis prestasjonen hennes i klassen min er noen indikasjon på hvordan hun vil lykkes, vil Katie være et positivt tilskudd til programmet. Hvis du skulle trenge ytterligere informasjon, kan du gjerne kontakte meg på 555-555-5555 eller via e-post på susan.samuels@email.com når som helst.

Vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Susan Samuels
Lærer
Smithtown ungdomsskole

Utvide

Artikkelkilder

  1. CareerOneStop. ' Referanser .' Åpnet 19. mai 2021.