Jobbintervjuer

Administrative intervjuspørsmål om svakheter

Ulike forretningskvinner jobber sammen om prosjektet

••• asiseeit / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når du søker på en administrativ eller kontorstilling, er et typisk jobbintervjuspørsmål 'Hva er din største svakhet?' Som med alle henvendelser om en svakhet under et intervju , du vil sørge for å svare ærlig og oppriktig, men likevel male deg selv i et positivt lys. Det kan være vanskelig å gi et godt svar, men det finnes måter å reagere effektivt på.

Hva intervjueren ønsker å vite

Hvorfor spør intervjuere så ofte om svakheter? Det er noen få grunner. For det første kan du identifisere noe som en svakhet som er nøkkelen til rollen. Det er informasjon som er verdifull for en potensiell arbeidsgiver.

I tillegg er dette spørsmålet vanskelig, så det kan også vise intervjuere hvordan du reagerer på utfordrende situasjoner. Svaret ditt avslører også om du har selvinnsikt.

Til slutt kan måten du reagerer på vise om du bare aksepterer en svakhet som en gitt, eller om du jobber med å forbedre deg på det området.

Hvordan besvare intervjuspørsmål om svakheter

En strategi når du svarer på dette spørsmålet er å bruke det som en mulighet til å vise hvordan du aktivt jobber for å forbedre svakheten din.

Her er et eksempel på hvordan det fungerer. Først vil du angi svakheten. For eksempel: «Jeg har en tendens til å bli litt forvirret over nye telefonsystemer. Jeg blir så fokusert på telefonens funksjoner at jeg ikke kommer godt i kontakt med innringere.'

Men ikke stopp der. Når du kort har beskrevet svakheten, vil du fortsette med å beskrive hvordan du takler problemet. Så i dette eksemplet kan du fortsette med å si: 'Siden det er viktig for meg å høres vennlig og imøtekommende ut på telefonen, har jeg laget en lapp med instruksjoner for hvordan du setter anrop på vent, overfører osv. Det er gjort å svare på telefonen er mye mindre stressende, og jeg kan fortelle at telefonen min har blitt bedre som et resultat.'

Et svar som dette viser også intervjueren at du er rustet til å håndtere en utfordring og kan komme med løsninger på problemer.

Få mer innsikt i den beste måten å diskuter dine styrker og svakheter under et jobbintervju .

Eksempler på beste svar

Her er eksempler på intervjusvar som du kan tilpasse for å passe dine erfaringer og bakgrunn.

Noen ganger overdriver jeg å gjøre arbeidet mitt på forhånd. Jeg er imidlertid utmerket til å overholde tidsfrister, og med min oppmerksomhet på detaljer vet jeg at arbeidet mitt er korrekt.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret rammer inn svakheten mer som en positiv. Hvilken arbeidsgiver vil ikke ha en ansatt som er ferdig med arbeidet på forhånd i stedet for å utsette?

Jeg lider litt av 'hvis du vil ha noe gjort riktig, gjør det selv'-mentaliteten, og har noen ganger synes det er vanskelig å delegere eller la andre hjelpe meg med prosjekter. Men selvfølgelig er det ofte overveldende og frustrerende å gjøre alt selv. Jeg har lært at å dele opp oppgaver, sette opp innsjekkingstider og jobbe som et team kan resultere i gode resultater (og mindre sene kvelder).

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret identifiserer en svakhet tydelig, men viser like tydelig de konkrete grepene intervjuobjektet tar for å endre svakheten.

Jeg kan bli veldig utålmodig når folk ikke leverer arbeid i tide. For å unngå å føle meg frustrert over medarbeidere, har jeg lært å sette klare tidsfrister og gi vennlige påminnelser noen dager før for å holde prosjekter på rett spor.

Utvide

Hvorfor det fungerer: Dette svaret er veldig ærlig, og igjen, i tillegg til å identifisere svakheten, viser dette svaret hvordan intervjuobjektet adresserer det.

Se flere eksempelsvar på intervjuspørsmål om svakheter:

  • Selv om jeg aldri har gått glipp av en deadline, er det fortsatt et forsøk for meg å vite når jeg skal gå videre til neste oppgave, og å være trygg når jeg tildeler andre arbeid.
  • Jeg likte å jobbe med ett prosjekt til det ble fullført før jeg begynte på et annet, men jeg har lært å multitaske bedre. Jeg tror det lar meg være mer kreativ og effektiv i hver enkelt.
  • Noen ganger bruker jeg mer tid enn nødvendig på en oppgave eller har meldt meg frivillig til å ta på meg oppgaver personlig som lett kan håndteres av noen andre på kontoret.

Tips for å gi et sterkt svar

  • Si noe: La oss innse det – ingen er perfekte. Så å ikke ha noe svar i det hele tatt er en dårlig strategi. Det kan få deg til å virke enten mangelfull i selvinnsikt eller arrogant.
  • Ikke diskvalifiser deg selv. Du får velge svaret ditt på dette spørsmålet! Og selv om du vil være ærlig, er det OK å nevne en svakhet som ikke får arbeidsgiveren til å tro at du er dårlig egnet for rollen.
  • Vær ærlig : Hvis du velger noe som faktisk ikke er en reell svakhet, kan du virke uærlig eller uekte. På samme måte, hvis du velger noe veldig lite, kan det virke som om du ikke engasjerer deg i spørsmålet.
  • Gi eksempler på vekst: Hvis du jobber med en svakhet som peker på noe positivt ved deg som ansatt, del dette. Så hvis du tar en klasse, har tatt i bruk en ny strategi, eller på annen måte adresserer en svakhet, må du huske å nevne det.

Hva skal man ikke si når man svarer 'Hva er din største svakhet?'

Lage røde flagg: Det er viktig å unngå å gi noe svar som vil få deg til å virke som en dårlig egnet for stillingen. Du ønsker ikke å gi rekrutteringsansvarlig en grunn til ikke å ansette deg. For eksempel, hvis den administrative stillingen krever at du er på telefonen ofte, vil du ikke svare med å si at du har en dårlig telefonmåte eller ved et uhell legger på folk når du har tenkt å overføre samtalen.

Svar som får deg til å virke som en dårlig arbeidstaker - for eksempel 'Jeg har problemer med å komme til møter i tide' eller 'Jeg sender e-poster med mange skrivefeil til store kunder' - bør også unngås.

Unngå spørsmålet: Unngå å gi en svakhet svar som er arrogant eller unngår spørsmålet, for eksempel 'Jeg er en perfeksjonist, og kan bare ikke hvile før alle problemer er fullstendig løst', eller 'Jeg er bare for hardtarbeidende.' Den typen respons virker ikke ekte eller sympatisk, og intervjueren vil legge merke til at du ikke har svart på spørsmålet.

Dessuten kan det hende at en som er for mye perfeksjonist ikke anses som en ressurs av arbeidsgiveren. Tross alt kan en søken etter perfeksjon resultere i langsomme resultater.

Irrelevante svakheter: Ikke del svakheter som ikke er relatert til arbeidet. Så ikke svar på dette spørsmålet ved å dele hvor dårlig du er til å vaske opp.

Mulige oppfølgingsspørsmål

Her er noen andre spørsmål du kan få etter å ha blitt spurt om din største svakhet:

Viktige takeaways

Svar på spørsmålet: Ja, dette er et vanskelig spørsmål. Men du bør likevel svare, og svaret ditt bør være relevant for arbeidsplassen.

Vis selvbevissthet: Bruk dette spørsmålet som en mulighet til å demonstrere din kunnskap om dine egne tendenser som ansatt.

Hold det positivt: Selv om spørsmålet er å spørre om en svakhet, prøv å svinge til en positiv ved å diskutere hva du gjør for å løse svakheten. Eller, hvis det ikke er mulig - eller ikke gir mening for din spesielle svakhet - bare hold det kort, slik at intervjuet kan gå videre til neste spørsmål.