Karriere Planlegging

Voksen praksisplasser

En måte å oppleve en ny karriere på

Smilende kvinner ved datamaskinen i klasserommet for voksenopplæring

••• Caiaimage/Tom Merton / Getty Images

De fleste tenker på praksisplasser som noe høyskolebarn gjør for å få jobberfaring før de er ferdige. Det er sant at de er en fin måte for studenter å utsette seg for en karriere, men praksisplasser er ikke bare for studenter. Karrierevekslere og tilbakevendende til arbeidsstyrken kan dra nytte av dem også.

Voksen praksisplasser kan til og med hjelpe noen med mange års arbeidserfaring å lære om et yrke som er nytt for dem. Personer som skal tilbake på jobb – de som har tatt seg fri for å skaffe familie, for eksempel – kan bli kjent med karrieren sin på nytt.

Fordeler med et internship for voksne

Den vanskeligste delen av skifter karriere går fra en kjent enhet til en ukjent. Selv om du ikke lenger er fornøyd med din nåværende karriere, er det kjent. Uansett om du likte arbeidsoppgavene dine eller ikke, visste du i det minste hva de var.

Mens du kan, og absolutt burde, lære alt om enhver karriere du vurderer, er det ingenting som kan sammenlignes med å oppleve det førstehånds. Det du ser på papir (eller på nett) kan avvike ganske mye fra virkeligheten. Selv å gjennomføre informative intervjuer med folk som jobber i feltet du utforsker, vil ikke være like avslørende som full fordypning. En voksen praksisplass kan fylle ut de manglende brikkene som vil hjelpe deg med å avgjøre om karrieren er riktig for deg.

Personer som har brukt mye tid borte fra jobben, selv om de blir i samme karriere, kan også ha nytte av å ta et internship. Mange felt endres over tid. Interning vil gi deg en mulighet til å bli kjent med yrket ditt på nytt før du forplikter deg til å hoppe inn igjen. Det vil også tillate deg å vise potensielle arbeidsgivere at du er oppdatert på endringer som har skjedd mens du var borte.

Ulempen: Betal

Det eneste en praksisplass ikke vil være, er en måte å tjene en anstendig lønn på. Arbeidsgivere betaler ofte praktikanter svært lite, hvis de i det hele tatt kompenserer dem. Og selv om USAs arbeidslovgivning gir svært strenge retningslinjer angående betalende praktikanter er dette litt av et tveegget sverd. Mens alle fortjener å bli rimelig kompensert, kan arbeidsgivere være motvillige til å tilby praksisplasser hvis det betyr at de må betale uerfarne arbeidere.

Hvordan finne praksisplasser for voksne

Når organisasjoner legger ut åpninger for praktikanter, forventer de vanligvis at de fleste av søkerne deres er studenter. Det kan være utfordrende å fange en arbeidsgivers oppmerksomhet hvis du er en karrierebytter midt i livet eller gå tilbake til arbeidsstyrken. Her er noen måter å finne praksisplasser som en arbeidsgiver kan vurdere som ikke-student:

  • Ta kontakt med din alma mater. Høgskolen du ble uteksaminert fra bør ha en karriereservicekontor som hjelper nåværende studenter, så vel som alumni, med karriererelaterte problemer. De kan hjelpe deg med å finne ut hvordan du kan gå videre.
  • Bli med i alumniforeningen til høgskolen du gikk på, hvis du ikke allerede har gjort det. Du vil kunne bygge nettverk med andre nyutdannede som kan jobbe i ditt potensielle yrke.
  • Se på nettverket ditt. Er det noen i den som kan gi deg en treningsmulighet? Ikke glem LinkedIn.
  • Meld deg inn i fagforeningen for feltet du ønsker å gå inn på. Disse gruppene kan gi tilgang til praksisplasser og andre jobber.

Overbevise en arbeidsgiver om å ansette en voksen praktikant

Når du først har opprettet forbindelser med mulige arbeidsgivere, kan det kreve litt innsats å overtale dem til å ansette deg. Det vil virke ukonvensjonelt å ansette en ikke-studentpraktikant, men når du først har overbevist dem om fordelene, kan de dukke opp.

I motsetning til tradisjonelle praktikanter, har voksne som har jobbet i årevis mye erfaring. Påpek at din overførbare ferdigheter , ervervet gjennom tid brukt på å jobbe i din tidligere karriere, vil tillate deg å ta på deg jobboppgaver som en mindre erfaren praktikant ikke ville vært i stand til uten opplæring.

Med alderen kommer modenhet. Dette kan sette deg foran dine yngre konkurrenter. Som voksen praktikant vil du kunne demonstrere en høyere grad av profesjonalitet, noe som kan skille deg ut i en arbeidsgivers øyne.

Ikke glem å understreke iveren din etter å lære nye ting. Arbeidsgivere kan bekymre seg for at erfarne arbeidere blir satt i veien for dem. Ta opp denne bekymringen på forhånd. Legg vekt på at du har valgt å ta praksis fordi du innser at det er ukjente ting du må mestre før du kan ta fatt på din nye karriere.

Du kan også fremheve din vilje til å jobbe i perioder tradisjonelle praktikanter kan velge å la være. De fleste studenter gjør praksisplasser om sommeren eller når de er på vinterferie. Hvis du ikke går på skolen for øyeblikket, eksisterer ikke disse timeplanbegrensningene.

Det kan føles rart å vurdere en praksisplass når dagene som student er langt bak deg. Men hvis du kan få en fot innenfor - og tåle en praktikantlønn - kan et internship være en fin måte å starte karrieren på nytt senere i livet.