Karrierer

Luftforsvarets strukturspesialist – AFSC-3E3X1

Luftforsvarssoldat styrer jetfly på en rullebane.

••• Frank Rossoto Stocktrek/Getty Images

I Luftstyrke , strukturelle spesialister bygger strukturer fra grunnen av, alt fra nødtilfluktsrom til oppholdsrom til garderober. De har også i oppgave å utføre reparasjoner på luftvåpenstrukturer, ofte i farlige eller kampmiljøer. Disse flyverne er på en måte som konstruksjonsmannskapet til luftforsvaret, men med et spesifikt fokus på strukturer. Luftforsvaret kategoriserer denne jobben som en spesialitetskode (AFSC) 3E3X1.

Oppgaver til luftforsvarets strukturspesialister

Disse flyverne forbereder og tolker arbeidstegninger og skjemaer, og kartlegger foreslåtte arbeidsplasser for å finne ut hvilken arbeidskraft og ressurser som vil være nødvendig. De gjennomgår strukturelt arbeid som pågår, og overvåker arbeidsplaner, og gjør endringer når forholdene tilsier det.

De bygger mange forskjellige strukturer så vel som delene av hver struktur, inkludert støpefundamenter, bygging av gulvplater, vegger, tak, trinn, dører og vinduer. Strukturene omfatter både prefabrikkerte og permanente bygninger. De bruker materialer som mørtel, betong og stukk som en del av etterbehandlingsarbeidet, og de produserer og reparerer også nødvendige metalldeler og -montasjer.

En stor del av denne jobben innebærer å bygge og sette opp stålkonstruksjoner, som innebærer sveising og lodding. De påfører beskyttende belegg på stål og andre metaller, som grunning og fugemasse. Disse flyverne feilsøker og installerer også låseenheter som spenner fra standard nøkkellåser til mer sofistikert chiffer- og panikkmaskinvare.

Som med de fleste konstruksjonsingeniører, reiser disse flyverne også stillasene for å utføre arbeidet sitt. Og en del av deres ansvar inkluderer å sørge for at alle strukturer er i samsvar med kommersielle og militære forskrifter og standarder. De utfører inspeksjoner med et øye for å finne korrigerende tiltak for problemer og sender inn og gjennomgår rekvisisjoner av forsyninger og utstyr.

Utdannelse som strukturspesialist i luftforsvaret

Airmen i denne rollen fullfører standard 7,5 uker i grunnleggende opplæring, og en uke av Airmen's Week. Det blir fulgt av 90 dager med teknisk skoleopplæring ved Gulfport Combat Readiness Training Center i Mississippi.

Kvalifisert som en luftforsvarets strukturspesialist

For å være kvalifisert for denne jobben, trenger du en sammensatt poengsum på 47 i det mekaniske (M) Air Force Qualification Area for Armed Services Vocational Aptitude Battery ( ASVAB ) tester.

Det kreves ingen sikkerhetsklarering fra forsvarsdepartementet, men du trenger et normalt fargesyn og være kvalifisert til å operere offentlige kjøretøy .

Du skal ikke ha høydeskrekk, og videregående vitnemål med kursarbeid i matematikk, mekanisk tegning og bruk av mur- og trebearbeidingsverktøy er å foretrekke. Du må også gjennomføre et strukturelt grunnkurs.

Før du kan motta denne AFSC, bør du ha erfaring med å konstruere og reparere bygninger og tunge konstruksjoner, sette opp prefabrikkerte konstruksjoner, legge murenheter og blande, påføre og etterbehandle betong, gips, stukk og mørtel.

Du bør også ha erfaring med montering av stål, bruk av verneutstyr og fremstilling, installasjon og reparasjon av metallkomponenter ved bruk av gass- eller lysbuesveiseutstyr.

Sivile jobber som ligner på luftforsvarets strukturspesialist

Flyvere i denne jobben vil være godt kvalifisert til å jobbe i en rekke sivile konstruksjonsjobber siden de vil ha erfaring med mange verktøy og sveiseprosesser. Byggearbeider, arbeidsleder og stålarbeider er alle potensielle karrieremuligheter med dette opplæringsnivået.