Menneskelige Ressurser

En jobb på startnivå: En fot innenfor døren

Hva er egentlig en jobb på startnivå?

Forretningskolleger snakker mens de bruker bærbar PC på kontoret

••• Luis Alvarez / Getty ImagesInnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

An jobb på startnivå er en som lar en person komme inn i arbeidsstyrken, ofte med lite erfaring eller utdannelse. Disse stillingene er ettertraktet av studenter rett ut av skolen og eldre arbeidere som søker en ny retning i karrieren.

Over tid vil ansatte lære inn og ut av virksomheten, få verdifull erfaring og tjene potensialet for bedre betalte og høyere rangerte stillinger. Det er i hovedsak en måte å få en fot innenfor døren.

Hva er en entry-level jobb?

På de mest grunnleggende jobbene på nybegynnernivå lar en ansatt få erfaring mens han får betalt. Disse jobbene hjelper selskapet med å utføre nødvendig arbeid som mer erfarne personer ikke ønsker å gjøre på daglig basis.

Stillingskravene for disse stillingene er utformet for en person som er i læringsstadiet av sin karriere.

  • For en person med videregående vitnemål kan en jobb på nybegynnernivå være praktisk, for eksempel en butikkmedarbeider, servitør, fabrikkarbeider eller helseassistent.
  • For høyskoleutdannede er disse ofte hvitsnippjobber . De krever at individet har kunnskap innen feltet, en grad eller ferdighetene finpusset på college for å hjelpe dem å lære på jobben.

Stillinger som disse er ofte betalt a lavere lønn enn mer erfarne eller dyktige arbeidere. Ved å la lavtlønnede ansatte utføre grunnleggende jobber, kan en bedrift få høyest avkastning fra sine ledende ansatte.

Arbeidsgivere drar nytte av entry-level stillinger

Bedrifter kan se betydelige fordeler ved å bruke nybegynnere i hver avdeling.

  • Disse jobbene hjelper virksomheten med å utføre grunnleggende oppgaver som må gjøres uten å utnytte eller strekke på ferdighetene og erfaringen til mer erfarne ansatte.
  • De ansatte kan være trent i ferdighetene nødvendig for å avansere i sitt karrierefelt og i selskapet.

Denne prosessen gir arbeidsgivere en jevn strøm av ansatte som er villige til å lære og klare for forfremmelse til neste ansvarsnivå.

En annen fordel med en entry-level jobb er at arbeidsgiveren kan forme den enkelte som ansatt. Arbeidsgiveren kan oppmuntre til utvikling av ferdigheter som spesifikt trengs av bedriften, samtidig som den hjelper den ansatte med å utvikle arbeidsvaner og måter å samhandle på som passer til kulturen på arbeidsplassen.

Ansatte drar nytte av stillinger på startnivå

Enten ansatte starter eller endrer karrieren, er nybegynnerjobber en seier for dem også.

En nybegynnerjobb er en perfekt måte for arbeidere å få erfaring innen et nytt felt og lære den daglige driften til et selskap og en industri. Alle må begynne et sted, og disse stillingene er ofte det første steget til en lang og givende karriere.

Muligheten for avansement i bedriften er også en fordel for arbeidstakere. Ganske ofte foretrekker arbeidsgivere å ansette fra bedriften sin ettersom stillinger åpner seg. En assistent eller arbeider med en god arbeidsmoral kan være en ansettelsesleders førstevalg når en ansatt på mellomnivå går videre fordi de kan hoppe over det meste av opplæringen som kreves for denne personens erstatter.