Jobbsøking

Eksempler på takkebrev og skrivetips

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en fugl

Alison Czinkota / The Balance

Det er mange grunner til å vise takknemlighet for noen under jobbsøkingen. Du vil kanskje si takk til en tidligere sjef for en referansebrev , takke en klient for en jobbhenvisning, takke en nettverkskontakt for en informasjonsintervju , eller takk en potensiell arbeidsgiver for en personlig intervju .

Du vil kanskje også vise takknemlighet for noe som ikke er relatert til jobbsøkingen din. Du kan for eksempel vise at du setter pris på en ansatt som har gitt et bidrag til et team, en sjef som har gitt deg veiledning eller en veileder som anbefalte deg for en forfremmelse.

Kanskje du vil takke en kollega eller klient for en introduksjon eller henvisning.

Å sende noen et takknemlighetsbrev er en fin måte å vise takk og opprettholde sterke relasjoner med folk i nettverket ditt.

Hvorfor sende et takknemlighetsbrev

I en tid med tekstmeldinger og øyeblikkelig kommunikasjon er det å skrive takkebrev og forretningsbrev i ferd med å bli en tapt kunst. Ennå formell brevskriving er fortsatt en svært verdifull ferdighet og en som blir verdsatt av både forretningsmessige og personlige mottakere.

Å si takk er også en måte å smi eller utvikle et forhold med en profesjonell forbindelse. Dette kan hjelpe din karriere i fremtiden, så vel som på kort sikt. Hvis du tar deg tid til å skrive et oppriktig brev som er godt uttrykt, grammatisk og fritt for stavefeil, vil du skille deg ut gunstig i forhold til jevnaldrende som mangler denne evnen.

Nedenfor finner du tips om hvordan du skriver takknemlighetsbrev, samt en liste over eksempler på takknemlighetsbrev du kan bruke som maler for en rekke personlige og profesjonelle forhold der du ønsker å vise din takknemlighet.

Tips for å skrive takknemlighetsbrev

Skriv brevet ditt så snart som mulig . Prøv å sende takkebrevet eller e-posten så snart som mulig. For eksempel, hvis du har et informativt intervju med en kontakt, send dem et takkebrev innen neste dag. Du vil at personen som mottar brevet skal huske hva du takker dem for.

Forklar hvorfor du skriver brevet. Forklar tydelig hva du viser takknemlighet for. Spesielt hvis du slapp ballen på å skrive umiddelbart og det har gått en stund, kan personen trenge en påminnelse.

Hold brevet kort og fokusert. Hold brevet ditt kortfattet. Du ønsker å uttrykke din takk uten å fortsette for lenge. Et par avsnitt er vanligvis tilstrekkelig.

Vær oppriktig. Ikke gå over toppen i din takknemlighet. Uttrykk din takknemlighet oppriktig, men kort. Bare oppgi hvor mye du verdsetter personens hjelp eller prestasjon.

Rediger, rediger, rediger. Sørg for å korrekturlest brevet ditt før du sender det. Du ønsker å fremstå profesjonell og polert, selv i et takknemlighetsbrev.

Vurder formatet. Du kan vurdere å sende brevet ditt i ett av tre formater: i en forretningsbrevformat , som en e-post eller som et personlig takkebrev. For mer formelle relasjoner (som en arbeidsgiver eller en ny nettverkskontakt), vurder det mer profesjonelle forretningsbrevformatet. Hvis du vil at personen skal motta brevet ditt med en gang, vurder å sende en e-post. Et personlig brev eller kort vil være passende for en nær kontakt, venn eller familiemedlem.

Eksempler på takknemlighetsbrev og e-post

Mal for verdsettelsesbrev

Dette er et eksempel på takkebrev. Last ned malen for takkebrev (kompatibel med Google Docs og Word Online) eller se nedenfor for flere eksempler.

Skjermbilde av et eksempel på takkebrev Last ned Word-malen

Eksempel på takkebrev (tekstversjon)

Michael Smith
300 Third Ave, Apt. 3R
Brooklyn, NY 11215
555-555-5555
michael.smith@email.com

25. oktober 2021

Jessica Davis
Innholdsstrateg
XYZ Media Company
1400 14th Street, Ste. 14
New York, NY 10018

Kjære fru Davis,

Takk igjen for møtet med meg i dag. Jeg likte virkelig samtalen vår og fikk verdifull innsikt i innholdsstrategi og å bygge en karriere innen media.

Jeg har allerede undersøkt timene du foreslo, så vel som forfatterens fagforening, og vil fortsette å jobbe med å bygge min egen personlige merkevare ved å bruke dine (ekstremt nyttige!) råd.

Som du sa under chatten vår, kan du virkelig ikke lære alt du trenger å vite om denne bransjen på skolen. Jeg er ekstremt takknemlig for at du tok deg tid til å styre meg i riktig retning.

Takk igjen, og med vennlig hilsen,

Signatur (papirbrev)

Michael Smith

Utvide

Flere eksempler på takkebrev oppført etter type

Det er en god idé å se gjennom takkebrevet og e-posteksemplene nedenfor før du skriver ditt eget. Eksempler kan hjelpe deg å se hva slags innhold du bør inkludere i brevet ditt. Eksempler kan også hjelpe deg med utformingen og formatet på brevet ditt.

Selv om eksempler, maler og retningslinjer er et flott utgangspunkt for takkebrevet ditt, bør du alltid være så original som mulig.

Pass på å ta deg tid til å tilpasse brevet, notatet eller e-postmeldingen din, slik at den gjenspeiler din oppriktige takknemlighet og grunnen til at du skriver.

Job Search Appreciation Letters : Selv om mange mennesker tror at et jobbsøk bare er en prosess for å sende inn en søknad til en stillingsutlysning, er sannheten at mange ansatte blir ansatt på grunn av deres forbindelser – kolleger, forretningsforbindelser eller instruktører som har anbefalt dem for jobben eller ellers hjulpet dem gjennom nettverksbygging. Slik uttrykker du din takknemlighet til de som har hjulpet deg i alle faser av karrieresøket ditt.

Hvordan takke en arbeidsgiver eller kollega: Det er mange muligheter når det er politisk (så vel som høflig) å takke en arbeidsgiver, og begynner når de har tatt seg tid til å intervjue deg for en stilling. Etter at du er ansatt, hjelp til å bygge opp moralen til sjefen din, kollegene eller (hvis du er i ledelsen), dine ansatte ved å ta deg tid til å takke dem skriftlig når de har gjort det ekstra for å støtte deg i arbeidsplassen.

Takkebrev for en henvisning : Profesjonelle henvisninger kan utgjøre hele forskjellen om du blir vurdert for en jobb eller om du lykkes med å hente og få en stor kunde. Hvis du er en forretningsperson som er avhengig av henvisninger for å bygge rørledningen din, vil disse takknemlige merknadene bidra til å sikre at folk som har henvist tjenestene dine vil fortsette å gjøre det.