Brev Og E-Poster

Takk og takk for eksempler på breveksempler på jobben

Spente ansatte håndtrykk på møte etter vellykkede forhandlinger

••• fizkes / Getty Images

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Når kollegaer gir deg hjelp på jobben, gir en hånd når du er i en jamn, bistår med et utfordrende prosjekt, eller generelt går utover det som kreves, er det en vennlig gest å sende en takkebrev . Du kan også sende et notat eller e-post til en kollega som har dekket for deg mens du var sykemeldt eller i permisjon.

Gjennomgå råd om når du skal sende et takknemlighetsbrev, hva du skal inkludere i brevet eller e-posten, skrivetips og eksempler på notater du kan sende for å takke for hjelp og støtte på jobben.

Hvorfor sende en takknemlighet

Ved å sende et takknemlighetsbrev får kolleger vite at deres harde arbeid og hjelp blir lagt merke til og verdsatt. Alle liker å vite at de blir satt pris på. Dessuten gjør det alltid et godt inntrykk å ta deg tid til å vise at du har lagt merke til det. Å uttrykke din takknemlighet bidrar også til å bygge og opprettholde et arbeidsklima som er positivt og hyggelig.

Hvem du skal takke og når du skal si takk

Hvis du leder et team, kan det være lurt å sende ut en takke-e-post for teamet når du passerer viktige milepæler og til slutt fullfører et prosjekt. Teammedlemmer som føler at deres bidrag har blitt bekreftet offentlig, er mye mer sannsynlig å yte sitt beste enn de som aldri hører et lovord og tror at de blir tatt for gitt.

Hvis du er en ny ansatt som er heldig nok til å ha tiltrukket deg en frivillig mentor, bør du for all del skrive et notat for å takke mentoren din for at du tok deg tid til å hjelpe deg med din egen arbeidsmengde.

Sender du e-post til en kollega, kan du også kopiere personens leder. På den måten kan du fortelle sjefen deres hvor mye du setter pris på støtten.

Det er alltid hyggelig å la folk med makt over forfremmelser og høyninger få vite når deres ansatte presterer bra. Anerkjennelse av en ansatts bistand bidrar til å fremme hans eller hennes verdi for ledelsen.

An e-post er den raskeste måten å si takk på , men et håndskrevet notat eller brev gjør alltid et godt inntrykk. Det viser at du har tatt et ekstra skritt for å vise at du setter pris på den hjelpen en kollega gir på jobben.

Uansett hvordan du velger å si det Takk skal du ha , ta deg tid til å fortelle de som har hjulpet deg på jobben at de blir verdsatt.

Takk for hjelpen på jobbbreveksempel

Melissa Ling / The Balance

Eksempler på takknemlighetsbrev og e-postmeldinger for arbeid

Nedenfor finner du eksempler på takknemlighetsbrev du kan sende eller e-post til en person eller enkeltpersoner som har hjulpet deg på jobben. Bruk disse eksemplene som inspirasjon og veiledning når du lager ditt eget takkebrev.

Eksempel på takknemlighetsbrev for hjelp på jobben

Kjære navn,

Takk for alle dine fantastiske bidrag under vår nylige avdelingsomstrukturering. Det var veldig nyttig å ha dine innspill, siden du gikk gjennom en lignende omorganisering i avdelingen din i fjor.

Vi ser allerede en enorm forbedring i effektiviteten takket være de strømlinjeformede prosessene du foreslo, og jeg er sikker på at ting vil gå jevnt etter hvert som selskapet fortsetter å vokse.

Jeg setter stor pris på veiledningen din og tiden du brukte med meg for å hjelpe denne overgangen til å gå bra.

Med vennlig hilsen,

Navnet ditt

Utvide

Eksempel på takk til lagkamerater

Kjære lag,

Takk alle sammen for deres enorme hjelp med å lansere XYZ-prosjektet. Uten din flid, hardt arbeid og flere sene kvelder og tidlige morgener, ville vi ikke ha klart å overholde fristen vår. Og vi gjorde så mye mer enn det: Takket være alles store innsats lanserte vi ikke bare i tide, men med et fantastisk resultat.

Deres harde arbeid har blitt lagt merke til, og jeg, sammen med hele toppledelsen, vil uttrykke min dype takknemlighet til hver og en av dere.

Beste,

Navnet ditt

Utvide

Eksempel på takknemlighetsbrev til en mentor

Kjære navn,

Jeg vil gjerne takke deg, hjerteligst, for all hjelpen du har gitt meg siden jeg ansatt hos XYZ Company. Onboarding er både en spennende og en nervepirrende prosess, men helt fra starten har du fått meg til å føle meg velkommen i vår avdeling.

Jeg setter spesielt pris på all tiden du har tatt bort fra ditt eget arbeid for å vise meg tauene og for å sikre at jeg har prosesskunnskapen og verktøyene jeg trenger for å gjøre en god jobb hver dag.

Jeg er ekstremt heldig som har deg som kollega, og jeg ser frem til dagen da jeg kan følge eksemplet du har satt for å hjelpe våre nyansatte til å føle seg forankret og støttet.

Med vennlig hilsen,

Navnet ditt

Utvide

Tips for å skrive takkebrevet ditt

Når du skriver et takkebrev til en kollega, velg en mer formell enn uformell tone. Det er spesielt viktig hvis du kopierer ledere og kolleger på bokstavene. En luftig 'Takk for hjelpen'-e-post er hyggelig, men det kan føles mer meningsfullt å bruke tid på å sørge for at brevet er godt konstruert.

Brevet ditt skal være ekte: Unngå overdreven smiger, som kan virke uoppriktig. Vær spesifikk i ros, og forklar nøyaktig hvorfor du skriver brevet. Du trenger ikke å tenke over budskapet ditt – det viktigste er å sørge for at du sier «takk» i brevet. Før du sender brevet, korrekturlest det for å sikre at du ikke har noen skrivefeil.

Vær spesielt nøye med å kontrollere at du har stavet mottakerens navn riktig.

Ikke nøl med å sende takkebrevet ditt: Selv om du ønsker at meldingen skal være gjennomtenkt, er det også viktig å ikke la for mye tid gå mellom hendelsen eller tjenesten som berettiget takk, og du sender brevet.

Ikke glem at sjefer liker å vite at de også blir verdsatt: Her er en eksempel takkebrev til en leder , med tips om hva du bør inkludere. Her er mer informasjon om hvordan skrive et takkebrev , inkludert hvem du skal takke, hva du skal skrive og når du skal skrive et arbeidsrelatert takkebrev. Gjennomgå mer eksempler på takknemlighetsbrev , og husk at det er viktig å takke alle som hjelper deg gjennom karrieren og jobbsøkingen.

Viktige takeaways

  • Det er alltid en fin idé å sende en takkemelding. Ta deg tid til å takke hjelpsomme medarbeidere, mentorer, ledere og andre kolleger. Brevmottakere vil sette pris på bekreftelsen.
  • Hvis du sender e-post til en kollega, bør du vurdere å kopiere personens leder. På den måten vil du varsle lederen om den ansattes hjelpsomhet.
  • Vær ekte, og ikke for overstrømmende, i budskapet ditt. Enten du sender et håndskrevet notat eller e-post, mål å være autentisk og oppriktig.