Dyrekarrierer

Er du for gammel for veterinærskolen?

Veterinær undersøker en valp

••• Stephanie Phillips/E+/Getty Images

Det er mange gode grunner til det bli veterinær , og tusenvis av studenter sikre ettertraktet fet skole akseptbrev hvert år. Mens de fleste veterinærstudenter kommer inn i tradisjonelle aldre (dvs. tidlig i tjueårene, innen et år eller to etter fullført bachelorgrad), oppnår også et lite, men betydelig antall ikke-tradisjonelle eldre studenter aksept. Disse ikke-tradisjonelle studentene kan ha fullført de fleste eller alle forutsetningskursene mens de oppnådde sin lavere grad, men valgte enten å ikke satse på veterinærmedisin på det tidspunktet eller fikk ikke aksept og gikk videre til andre karrieremuligheter.

Du har kanskje hørt at det aldri er for sent å sette en dyrevitenskapelig grad tilbake i spill og søke på veterinærskolen , men er det virkelig tilfelle? Er det noen gang for sent å gå tilbake til skolen og jage drømmen din? La oss ta en titt på statistikken, fordeler og ulemper ved å gå på veterinærskole som en eldre student.

Veterinærskolesøker aldersområder

American Association of Veterinary Medical Colleges (AAVMC) samlet inn omfattende data fra alle medlemshøyskoler som brukte VMCAS applikasjonstjeneste fra 2009 til 2013. Undersøkelsen inkluderte nesten alle veterinærskoler i USA samt flere internasjonale skoler. Av totalt 6 766 søkere i 2013 falt totalt 4 959 studenter (73 %) inn i det tradisjonelle 20–24-årsalderen. Aldersgruppen 25–30 år utgjorde om lag 16 % av alle veterinærskolesøkere, mens aldersgruppen 31 år og eldre utgjorde om lag 4 % av søkerne.Det betyr at en femtedel av alle søkere til veterinærskoler falt i det eldre elevutvalget - ikke et stort antall, men ikke ubetydelig.

Aksepterte veterinærstudenters aldersområder

Mens flertallet av veterinærstudenter faller inn i den tradisjonelle aldersgruppen, er det ganske mange tilfeller der eldre studenter er i stand til å sikre seg en ettertraktet plass i en veterinærklasse. Faktisk har de fleste veterinærhøgskoler minst noen få studenter over 30 år, og noen har studenter i 40- eller til og med 50-årene. La oss ta en titt på noen eksempler fra nylig innlagte klasser i USA:

UC Davis veterinærklasse i 2018 varierer i alder fra 20 til 53, og deres 2019-klasse varierer i alder fra 19 til 42. Michigan State's veterinærklasse for 2019 har studenter i alderen 19 til 33. Iowa State's veterinærklasse for 2018 har elever fra 21 til 40 år. University of Minnesotas veterinærklasse i 2019 har en studentalder på 21 til 44. Purdue Universitys veterinærklasse for 2018 har studenter i alderen 20 til 37 år.

Fordeler med å søke på veterinærskole senere i livet

  • Eldre studenter utvikler lederevner og forretningsferdigheter i den virkelige verden mens de jobber heltidsjobber.
  • Eldre studenter har en tendens til å vurdere engasjementet mer nøye siden det innebærer en stor livsendring.
  • Mange skoler godtar tidligere studiepoeng og grader, spesielt hvis de ble fullført i løpet av de siste fem til åtte årene.
  • Eldre studenter kan ha større økonomisk sikkerhet enn en nyutdannet høyskoleutdannet, noe som gjør at de kan betale for hele eller deler av undervisningen. Det er også mer sannsynlig at de har en ektefelle å stole på for økonomisk og følelsesmessig støtte.

Ulemper med å søke på veterinærskole senere i livet

  • Eldre studenter har mindre tid til å betale ned potensielt betydelige veterinærstudielån som kan være i sekssifret rekkevidde.
  • Eldre studenter har mindre tid til å spare til pensjonisttilværelsen og kan møte det ekstra presset med å betale ned studiegjelden samtidig.
  • Eldre studenter vil ikke tjene sin vanlige lønn under veterinærskolen når de kunne ha tjent betydelige beløp i sine tidligere fulltidsroller.
  • Eldre studenter kan finne det vanskelig å få den veterinærrelaterte erfaringen som gjør en søker attraktiv, spesielt hvis de jobber i en heltidsjobb i et ikke-relatert felt eller har omfattende familieforpliktelser.

Siste ord

Det er virkelig aldri for sent å gå på veterinærskole hvis du virkelig har et ønske om å få det til å fungere. Eldre elever bør være fullt klar over alle utfordringene de vil møte. Men de kan trøste seg med å vite at disse utfordringene absolutt ikke har stoppet andre i 30-, 40- og til og med 50-årene fra å søke en ny karriere innen veterinærmedisin.