Karrierer

Army Apache Attack Helikopter Repairer – MOS-15R

Apache-helikopteret er en sentral del av hærens kampoperasjoner

To soldater reparerer et Apache AH-64-helikopter.

•••

Stocktrek Images / Getty Images

Som angrepshelikopterreparatør (MOS-15R) vil soldaten jobbe med å holde Hærens elite-Apache AH-64 angrepshelikoptre i topp stand. Disse maskinene har vært en viktig del av Hærens kampoppdrag siden de ble introdusert i 1986.

Denne jobben- militær yrkesspesialitet 15R – passer godt for mekanisk tilbøyelige soldater som ønsker å lære alt som er å vite om Apache og hvordan den fungerer.

Bakgrunn for Apache Helikopter

Først introdusert i 1975 av produsenten Hughes Helicopters—som senere ble kjøpt opp av McDonnell Douglas—Boeing har bygget Apache-helikopteret for hæren siden 1997. Det ble først brukt i kamp i 1989 under den amerikanske invasjonen av Panama og ble brukt under Operasjon Desert. Storm på 1990-tallet.

Helikopteret har ikke vært uten utfordringer. Problemer med drivstofftanker, nattsyn og generell overlevelse dukket opp på 1990-tallet.

I tillegg til det Den amerikanske hæren , har Apache blitt brukt av andre land rundt om i verden i kampoperasjoner, inkludert Israel, Storbritannia, Saudi-Arabia, Egypt og Nederland.

Oppgaver til AH-64 angrepshelikopterreparatør

Du vil garantert bli skitne til hendene hvis du verver deg til denne MOS. Disse soldatene fjerner og installerer forskjellige deler av Apache, inkludert motorer, rotorer, girkasser, girkasser, mekaniske flykontroller og relaterte komponenter. De forbereder helikopteret for inspeksjon og vedlikeholdskontroller og bistår med disse inspeksjonene. De bruker også spesialverktøy for å hjelpe til med å feilsøke flyets undersystemer og føre vedlikeholdsjournaler.

Som med enhver soldat som jobber på et hærfly, har MOS 15R også generelle mannskapsoppgaver.

Opplæring for AH-64 angrepshelikopterreparatør

En soldat som verver seg som en AH-64 angrepshelikopterreparatør vil tilbringe standard ti uker med boot camp, formelt kjent som Basic Combat Training – eller bare Basics – og 17 uker i Advanced Individual Training (AIT) ved Joint Base Langley-Eustis i Virginia.

Du vil lære å demontere og reparere Apache-motorer, som inkluderer reparasjon av aluminium, stål og glassfiberfly og belegg. Du vil også lære å fikse Apaches hydraulikk, drivstoff og elektriske systemer.

Kvalifisert som AH-64 angrepshelikopterreparatør

Du trenger en poengsum på minst 99 på egnethetsområdet for mekanisk vedlikehold (MM) i testene for Armed Services Vocational Aptitude Battery (ASVAB). Det kreves ingen sikkerhetsklarering fra forsvarsdepartementet, men det er noen tidligere atferd som kan diskvalifisere deg fra denne MOS, inkludert:

  • En historie med alkohol- eller narkotikamisbruk
  • Eksperimentell bruk av marihuana etter fylte 18 år
  • Den dokumenterte forekomsten av bruk, salg, overføring, besittelse eller produksjon av narkotiske eller andre kontrollerte stoffer eller farlige stoffer

Du vil også trenge evnen til å bruke hender og elektroverktøy og bør ha en tilbøyelighet til matematikk og butikkmekanikk. Videre må du ha et normalt fargesyn (ingen fargeblindhet).

Lignende sivile yrker som MOS 15R

Selv om det ikke er noen direkte sivil ekvivalent til denne jobben, bør opplæringen din gjøre deg i stand til å tjene som flymekaniker eller servicetekniker for et flyselskap eller romfartsselskap. Du kan også være i stand til å forfølge en karriere som luftfartsinspektør.