Karrierer

Army Bridge Crewmember – MOS-12C

Brobesetningsmedlemmer holder hæren i gang

50. Eng. Co. fikser broer over urolige farvann

•••

Spc. Cal Turner / Wikimedia Commons

Brobyggere er høyt dyktige ingeniører og er blant Hærens mest verdsatte eksperter. Det er en rekke scenarier der et brobesetningsmedlem må trå til for å redde dagen, enten det er å bygge en sikker passasje for en kryssing under en kampoperasjon, eller å gjøre ulendt terreng lettere fremkommelig for platoner og squads.

Hvis brobesetningsmedlemmene ikke er i nærheten, kan hæren i mange tilfeller ikke bevege seg fremover (bokstavelig talt). Så denne rollen er avgjørende for å holde hæren gående der den skal.

Denne jobben er kategorisert som en Army Military Occupational Speciality (MOS) 12C.

Plikter

Disse soldatene opererer brobiler og lette kjøretøy og fungerer som dekksarbeidere på brobyggingsbåter. De forbereder broplasser, som inkluderer flåter og andre brooperasjoner, og installerer kileforankringssystemer, wire-hindermateriale (tenk piggtråd), overliggende forankringssystemer og rivningsskytesystemer.

De vil også lansere og hente båndbroer, og montere og vedlikeholde militære faste og flytebroer. Dette arbeidet utføres i alle slags scenarier og vær, inkludert under fiendtlig ild, i regn og snø og ekstrem varme, og under naturkatastrofer.

Kort sagt, MOS 12C er ikke bare en rolle der du ser på tegninger og tekniske planer. Du vil bli skitne til hendene og muligens se kamphandlinger i denne jobben.

Trening for MOS 12C

Jobbtrening for brobesetningsmedlemmer vil inkludere 14 uker med One Station Unit Training, som inkluderer Grunnleggende kamptrening og avansert individuell trening.

Det kan være scenarier der du vil jobbe sammen med andre ingeniørsoldater, for eksempel MOS 12B, kampingeniører. Jobben deres innebærer å plassere og oppdage eksplosiver og forberede skytestillinger for kampsituasjoner, så et nært samarbeid mellom 12B og brobesetningsmedlemmene er selvsagt viktig.

Kvalifisert som et Army Bridge-mannskapsmedlem

Du trenger en poengsum på minst 87 på kampområdet (CO) til Armed Services Vocational Aptitude Battery ( ASVAB ) tester. Det er ingen sikkerhetsgodkjenning fra forsvarsdepartementet nødvendig for denne jobben, men du trenger et gyldig statlig førerkort. Hvis du er fargeblind, vil du ikke være kvalifisert for MOS 12C; normalt fargesyn er nødvendig.

Lignende sivile yrker som MOS 12C

Ferdighetene du lærer som et brobesetningsmedlem i hæren vil hjelpe deg med å forberede deg til praktisk talt enhver stilling innen konstruksjon. Selv om ikke all treningen vil oversettes direkte, siden mye av det du lærer er hvordan du bygger strukturer raskt i kampsituasjoner, vil du sannsynligvis være overkvalifisert til å jobbe på de fleste byggeplasser.

Du kan til og med vurdere å satse på en karriere som ingeniør eller arkitekt hvis du vil fortsette å bygge ting fra bunnen av. Disse to yrkene vil bety ytterligere opplæring og lisens, så bli kjent med kravene i ditt område.