Karrierer

Army Job Description: 15Q Air Traffic Control Operator

Dette er en sentral sikkerhetsstilling på Hærens flyplasser

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse Bildet viser en mann i en militæruniform som ser ut av et vakttårn på et fly som tar av. Han har på seg et headset og holder en fjernkontroll. Teksten lyder:

Bilde av Colleen Tighe The Balance 2019

Som sine sivile kolleger, flykontrolloperatører i Hæren er ansvarlig for å spore fly og gi instruksjoner for landing og start. Det er en ekstremt viktig jobb; disse soldatene er ikke bare ansvarlige for sikkerheten til piloter og passasjerer ombord på flyene de dirigerer, men også andre fly i området og folk på bakken.

Denne jobben er kategorisert som militær yrkesspesialitet (MOS) 15Q. Du må være i stand til å ta beslutninger under ekstremt stressende forhold, og ha et skarpt øye for detaljer.

Nøyaktighet og streng overholdelse av protokollen er avgjørende for å gjøre denne jobben godt, og du må være besluttsom under press. Som med enhver jobb i hæren, må du kunne jobbe godt som en del av et team.

Plikter

Disse soldatene kontrollerer ikke bare luft- og bakketrafikken, men de bistår også med flytting og installasjon av flykontrollsteder. Det inkluderer behandling av flyplandata, føring av flylogger, poster, filer og registrering av talekommunikasjon.

Opplæring

MOS 15Q-trening innebærer ti uker med grunnleggende kamptrening (også kjent som boot camp) og 15 uker med avansert individuell trening (AIT). Den inkluderer instruksjon på jobben, som inkluderer tid i klasserommet og feltet under simulerte kampforhold.

Du vil lære de grunnleggende start-, landings- og bakkekontrollprosedyrene, hvordan du gjenkjenner ulike fly-, radar- og kommunikasjonsprotokoller og -prosedyrer, og alle flygekontrollstyrings- og operasjonsprosedyrer.

Kvalifikasjoner

Du trenger en poengsum på 101 i det dyktige tekniske området (ST) i Armed Services Vocational Aptitude Battery (ASVAB) tester. Det kreves ingen sikkerhetsklarering fra forsvarsdepartementet, men en historie med narkotika- eller alkoholmisbruk diskvalifiserer denne stillingen.

Dessuten, hvis du har dokumenterte tilfeller av salg eller besittelse av narkotika eller andre farlige stoffer, vil du ikke kunne tjene i denne jobben i henhold til hærens forskrifter.

Du må også ha normalt fargesyn (fargeblindhet er strengt forbudt for denne jobben) og kunne snakke engelsk klart og tydelig, slik at du kan bli forstått over en toveis radio.

Og selv om du stort sett vil være stasjonert på bakken eller i lufttrafikktårnet, for å være kvalifisert for MOS 15Q, må du være i stand til å oppfylle Army Class 2A medisinske egnethetsstandarder for å fly.

Lignende sivile yrker

Mens mange av ferdighetene du vil lære i denne jobben er spesifikke for hæren, vil du være kvalifisert til å jobbe på flyplasser, for lufttrafikksentraler, og kan til og med være kvalifisert for visse stillinger i forsvarsdepartementet.