Karrierer

Army Job Profile: 15U 'Chinook' CH-47 Helikopter Repairer

Chinook er et av hærens mest brukte helikoptre

InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

Bilde av Melissa Ling The Balance 2019

Det er fint når en Hærens stillingstittel forteller nøyaktig hva jobben vil innebære. CH-47 Helikopter Repairer har, ikke overraskende, i oppgave å reparere disse helikoptrene. Med kallenavnet 'Chinook', er dette flyet et av de tyngste hæren har og brukes i en rekke oppdrag hvert år. Denne jobben får betegnelsen militær yrkesspesialitet (MOS) 15U.

Historien om Chinook-helikopteret

Denne transporthakkeren har vært en del av hæren siden Vietnamkrigen da den var medvirkende til å få soldater og forsyninger til fjellområdene i øylandet.

Chinook har to motorer på hver side av den bakre pylonen. Siden den har motroterende rotorer, trenger den ikke den tradisjonelle vertikale rotoren, eller antimoment. Dette gir den kraften til å løfte og skyve uten store endringer i tyngdepunktet. Dette gjør den ideell for å løfte og slippe last, og er mer stabil når den svever. Og hvis en av motorene svikter, kan den andre motoren drive begge rotorene.

Arbeidsoppgaver for MOS 15U

Disse soldatene fjerner og installerer motorer, rotorer, girkasser, girkasser og mekaniske flykontroller i Chinook, og inspiserer alle delene, inkludert vinger, flykropp og hale.

Opplæringsinformasjon for MOS 15U

Arbeidstrening for en CH-47 helikopterreparatør krever ti uker Grunnleggende kamptrening og 16 uker med avansert individuell trening kl Fort Eustis i Virginia. Du vil lære motorreparasjon, inkludert hvordan du fikser hydraulikk-, drivstoff- og elektriske systemer, samt hvordan du reparerer aluminium, stål og glassfiberfly og belegg.

Du må score minst 104 i egnethetsområdet for mekanisk vedlikehold (MM) til Armed Services Vocational Aptitude Battery ( ASVAB ) tester, men det kreves ingen godkjenning fra forsvarsdepartementet for MOS 15U.

Det er imidlertid noen få faktorer som kan gjøre at du ikke er kvalifisert for denne jobben. En historie med bruk av narkotika eller alkohol er diskvalifiserende, det samme er bruk av marihuana etter fylte 18. Alle dokumenterte tilfeller av salg eller besittelse av narkotika eller andre farlige stoffer vil også diskvalifisere deg fra denne jobben.

Lignende sivile yrker som MOS 15U

Mens mange helikopterreparatører går videre til flyskole og blir piloter, er det ikke alle som gjør det. Du vil være godt posisjonert for en rekke karrierer etter at du har forlatt hæren. Det mest åpenbare er en potensiell karriere som flyskrog eller flymekaniker. Men du vil også være kvalifisert for en rekke mekanikerjobber, og sannsynligvis være kvalifisert til å jobbe i en garasje, bilverksted eller bilforhandler.