Karrierer

Army Patriot Fire Control Enhanced Operator/Maintainer – MOS-14E

Å betjene Patriot-missilsystemet er et komplekst sett med jobber

soldat som utfører en vedlikeholdssjekk på en Patriot-rakettutskyter.

•••

U.S. Army / Wikimedia Commons

Patriot Fire Control Enhanced Operator er en militær yrkesspesialitet (MOS) 14E, og den er en del av Hærens luftvern artillerilag.

Patrioten missil er et svært teknisk utstyr som krever et helt team med soldater for å operere og vedlikeholde. Systemet har et kraftverk, en kommunikasjonsrelégruppe, en kontrollstasjon og en utskytningsstasjon.

Plikter til Patriot Fire Control Enhanced Operator

Som en del av Patriot-missilteamet har soldater i MOS 14E spesifikke tekniske oppgaver som er en del av oppskytingen av missilsystemet. De inkluderer initialisering og drift av Patriots informasjons- og koordineringssenter, dens engasjementkontrollstasjon, radarsettet og antennemastgruppen.

En del av jobben innebærer å vedlikeholde og gjennomføre forebyggende kontroller på Patriots brannkontrollseksjon og tilhørende utstyr, en åpenbart viktig del av jobben med å håndtere ømfintlige deler av missilsystemet. Disse soldatene evaluerer også måldata og identifiserer og engasjerer mål. De vil også utføre operasjons- og etterretningsoppgaver på Patriots brannkontrollseksjon.

MOS 14E gir også teknisk veiledning til lavere klassetrinn.

Dette er ikke en uttømmende liste over oppgavene til MOS 14E, men denne listen gir innsikt i hvor komplekse og tekniske de ulike jobbene som involverer Patriot-missilet er. Soldater i denne rollen må kunne fokusere i lange perioder på detaljerte deler og maskineri slik at missilsystemet alltid er i topp stand.

Trening for MOS 14E

Jobbtrening for en Patriot brannstyringsforbedret operatør krever ti uker med grunnleggende kamptrening (ellers kjent som boot camp) og 20 uker med avansert individuell opplæring (AIT) med instruksjon på jobben. Som med de fleste hærjobber tilbringes deler av treningsperioden i klasserommet, men siden denne jobben vil omhandle missilsystemer, kan rekrutter til MOS 14E forvente å bruke en god del av treningen i felt, ofte under simulerte kampforhold . Treningen finner sted på Fort Bliss i El Paso, Texas.

Noen av ferdighetene du vil lære mens du trener for MOS 14E inkluderer;

  • Drift av Patriot-teknologi og rakettsystemer
  • Beregning av mål manuelt og elektronisk
  • Artilleri taktikk og kampstrategi

Kvalifisert for MOS 14E

For å være kvalifisert for denne jobben, må en soldat kunne kvalifisere seg for en hemmelig sikkerhetsklarering. Dette innebærer en bakgrunnssjekk, og noe tidligere kriminell aktivitet, spesielt narkotikarelaterte lovbrudd, kan diskvalifisere kandidater fra denne godkjenningen.

Du trenger en poengsum på 104 i området for mekanisk vedlikehold (MM) til Armed Services Vocational Aptitude Battery ( ASVAB ) test, har et normalt fargesyn (som betyr at du ikke kan være fargeblind) og må være amerikansk statsborger for å klare snittet for MOS 14E.

MOS 14E Lignende sivile yrker

Siden du har å gjøre med Patriot-missiler i denne rollen, er det ingen sivil okkupasjon som direkte tilsvarer MOS 14E. Følgende sivile yrker gjør imidlertid bruk av ferdighetene utviklet gjennom MOS 14E-opplæring og erfaring:

  • Elektro- og elektronikkreparatører for kommersielt og industrielt utstyr
  • Førstelinjeveiledere eller ledere av mekanikere, installatører og reparatører