Karriereveier

Bakgrunnssjekker og undersøkelser

Preemployment Screening for kriminologi og strafferettslige jobber

Nærbilde av et politimerke

••• Tetra Images / Getty ImagesUansett hvilken karriere du velger å forfølge innen kriminologi, er det ingen unnslippe for bakgrunnssjekken for strafferettspleien. Den sensitive karakteren til jobbene, kombinert med det høye nivået av tillit og autoritet som offentligheten gir til fagfolk innen kriminologi, krever at kandidater er av høyeste moralske karakter.

Systemet er selvfølgelig ikke perfekt, men i det store og hele sikrer bakgrunnssjekker at potensielle ansatte ikke har noen hendelser i fortiden som burde hindre dem fra å jobbe i felten.

For mange kan bakgrunnssjekken være en nervepirrende prosess, om ikke annet på grunn av usikkerheten til hva å forvente . Ved å lære mer om prosessen kan du roe nervene dine og gjøre en bedre avgjørelse om hvor du kan stå i ansettelsesprosessen.

Kriminelle historiesjekker for bakgrunnsundersøkelser

Det første trinnet i enhver bakgrunnsundersøkelse er en sjekk av kriminell historie. De fleste stater har lover mot å ansette profesjonelle innen strafferettspleie som har blitt arrestert eller dømt for forbrytelser og noen forseelser. En kriminell historiesjekk avslører alt om en persons kriminelle fortid.

Det inkluderer ikke bare domfellelser og straffutmåling, men alle tidligere arrestasjoner. Mange stater har også lover angående håndtering av slettede poster. Ofte er de som søker på strafferettsjobber pålagt å oppgi alle poster, selv de som har blitt forseglet eller slettet.

Noen byråer og arbeidsgivere kan ta den kriminelle historikken et skritt videre og be deg om å oppgi informasjon om din nærmeste familie. Et familiemedlems fortid vil vanligvis ikke hindre deg i å bli vurdert for arbeid, men du kan forvente å bli avhørt om det hvis en eksisterer. Grunnen til dette er å sørge for at du ikke vil ha noen interessekonflikter hvis noen familiemedlemmer er engasjert i kriminell aktivitet.

I tillegg til sjekk av straffehistorikk, vil søkere til strafferettspleie bli kjørt gjennom eksisterende databaser for kriminelle og terrorvakter. Søkernes barnebidragshistorie vil også bli undersøkt, og hvis de viser seg å være kriminelle vil de vanligvis bli diskvalifisert fra ansettelsesprosessen.

Kredittsjekk for strafferettslige bakgrunnsundersøkelser

TIL kredittsjekk er ofte den neste komponenten i bakgrunnssjekken. Mange søkere bekymrer seg for hvordan kreditten deres vil påvirke deres evne til å få jobb innen kriminologi. Vanligvis er byråer ikke opptatt av en persons kredittscore. I stedet ser de på det totale gjeldsbeløpet og hvorvidt søkeren har betalt regningene sine.

Så lenge du for øyeblikket oppfyller forpliktelsene dine og du ikke er i gjeld i den grad at du ikke vil være i stand til å betale regningene dine på den nye lønnen, vil ikke kreditthistorikken skade deg i bakgrunnsundersøkelsen.

Ansettelseshistorie for bakgrunnsundersøkelser

Enhver grundig bakgrunnssjekk vil inkludere ansettelseshistorikken din. Dette er vanligvis det siste trinnet i sjekken fordi etterforskere forstår at du kanskje ikke vil at din nåværende arbeidsgiver skal vite at du ser etter en ny jobb.

De arbeidshistorie komponent vil innebære å kontakte tidligere arbeidsgivere og stille grunnleggende spørsmål om hva slags ansatt du var, om du var for sent ute eller fraværende og hvorfor du sluttet eller sa opp.

Nabolagssjekker for bakgrunnsundersøkelser

Noen ganger vil byråer gjennomføre en nabolagssjekk og hjemmebesøk. I disse tilfellene vil bakgrunnsetterforskere snakke med nåværende og tidligere naboer for å finne ut hva slags nabo du var og om du var involvert i noe som de kan anse som mistenkelig aktivitet.

Som med kredittsjekken, vil nabolagssjekken alene vanligvis ikke ekskludere deg fra arbeid, men vil ganske enkelt peke på flere spørsmål din etterforsker kan trenge å stille deg for å få et bedre bilde av din generelle bakgrunn.

Komme forbi prosessen med en strafferettslig bakgrunnssjekk

Bakgrunnsundersøkelsen er en nødvendig del av enhver søknadsprosess for en kriminologisk karriere. Den beste måten å komme gjennom prosessen på er å være åpen, ærlig og på forhånd med bakgrunnsetterforskeren.

Hvis du vurderer en karriere innen strafferettspleie eller kriminologi, gjør ditt beste for å holde deg unna problemer og være en eksemplarisk nabo og ansatt. Å ta disse trinnene vil hjelpe deg å komme deg gjennom prosessen og sette deg opp for en givende karriere