Karriereveier

Bli en stordyrveterinær

Stordyrveterinær med storfe

Monty Rakusen / Getty Images/span>

Stort dyr veterinærer er utøvere som styrer helsen til husdyr som storfe, hester, sauer, geiter og griser. Disse er autorisert dyrehelsepersonell som er opplært til å diagnostisere og behandle sykdommer som påvirker husdyrarter. De ringer vanligvis til gården for å besøke pasientene sine, ofte ved hjelp av en skreddersydd lastebil utstyrt med nødvendig medisinsk utstyr.

Oppgaver til stordyrveterinærer

Disse medisinske fagpersonene gjennomfører helseundersøkelser, gir vaksinasjoner, tar blod, foreskriver medisiner, renser og suturerer sår, tar ultralyd og røntgen og utfører operasjoner. Andre plikter kan omfatte å overvåke avlsbestandens reproduktive helse, utføre kunstig inseminering, hjelpe til med problemfødsler og gjennomføre forhåndskjøpseksamener.

Veterinærer for store dyr jobber ofte lange timer og bruker mye tid på veien når de reiser fra gård til gård. De må også være på vakt for potensielle nødsituasjoner i helger og helligdager. Arbeidet i seg selv kan være spesielt krevende for store dyreveterinærer, da de må være i stand til å holde fast og behandle dyr av betydelig størrelse.

Karrieremuligheter

De aller fleste veterinærer jobber på små dyr , for eksempel kjæledyr som katter og hunder. I følge American Veterinary Medical Association (AVMA) jobber mer enn 75 prosent av disse veterinærene i privat praksis. Og en liten prosentandel, omtrent 10 prosent, jobber med eksotiske kjæledyr som slanger og øgler.

Mens de fleste store dyreveterinærer jobber med en rekke husdyrarter, velger noen å fokusere på å tilby tjenester eksklusivt for hest , storfe- eller svinepasienter. Andre tilbyr blandede praksistjenester for både store og små dyr.

Utenfor privat praksis finner veterinærer også arbeid som pedagoger, farmasøytiske salgsrepresentanter , militærveterinærer, statlige kjøttinspektører og forskere.

Utdanning og opplæring

Alle store dyreveterinærer uteksamineres med en doktorgrad i veterinærmedisin. DVM-programmet er et strengt studium som dekker alle aspekter av helsevesenet for både små og store dyrearter.

Etter eksamen må alle veterinærer ta og bestå den nordamerikanske veterinærlisenseksamenen (NAVLE) for å få sin legitimasjon for å praktisere medisin. Veterinærer for store dyr utgjør vanligvis den minste prosentandelen av nyutdannede ved veterinærskoler.

Fagforeninger

De American Veterinary Medical Association er en av de mest fremtredende veterinærorganisasjonene, og representerer mer enn 80 000 utøvere. Andre grupper for utøvere av store dyr inkluderer American Association of Bovine Practitioners (AABP) og American Association of Small Ruminant Practitioners (AASRP).

Veterinærer som er styresertifisert i en bestemt spesialitetsområde (oftalmologi, onkologi, kirurgi, akutt og kritisk omsorg , etc) tjener generelt betydelig høyere lønn som følge av deres avanserte utdanning og erfaring.

Job Outlook

Ifølge data fra Bureau of Labor Statistics vil veterinærprofesjonen ekspandere med en hastighet på 9 prosent frem til 2024. Dette er raskere enn gjennomsnittet for alle stillinger som vurderes i deres lønnsundersøkelsesdata.

Siden de fleste veterinærer velger å gå i eksklusiv praksis for smådyr, bør det fortsatt være behov for store dyreveterinærer på markedet, spesielt i landlige områder.