Karriereveier

Å bli advokatfullmektig

En del av Hvordan bli advokatfullmektig InnholdsfortegnelseUtvideInnholdsfortegnelse

TIL advokatfullmektig gir støtte til advokater på en rekke måter, inkludert å undersøke fakta knyttet til en sak, intervjue klienter og vitner, utarbeide juridiske dokumenter og utføre juridiske undersøkelser.Paralegals kan ikke gi juridisk rådgivning og jobber alltid under tilsyn av en advokat. Imidlertid er de viktige for advokatstanden, siden de bistår advokater i de fleste aspekter av saksforskning og forberedelse.

Begrepene advokatfullmektig og juridisk assistent pleide å være utskiftbare, men det begynner sakte å endre seg i bransjen. Juridiske assistenter har ofte flere administrative roller, mens advokatfullmektiger utfører flere oppgaver direkte knyttet til loven.

Veien til å bli advokatfullmektig

De som er interessert i juridiske karrierer, men som ikke er sikre på at de vil gå på jusstudiet, er ofte gode kandidater for å bli advokatfullmektig. Å ta avgjørelsen om å bli advokat betyr imidlertid ikke at du ikke kan bli advokat ned linjen. Det anbefales ofte at folk som er interessert i loven, men ikke er helt sikre på at de vil gå på jusstudiet som advokatfullmektig for å få erfaring innen et juridisk felt og for å se om de liker arbeidet.

Jusstudiet kan være veldig vanskelig og veldig dyrt, så hvis du ikke er sikker på om det er det rette trekket for deg, er det å finne arbeid som advokatfullmektig en mer kostnadseffektiv investering mens du bestemmer deg.

Ferdigheter og arbeidsoppgaver

Omtrent alle kan bli advokatfullmektig med riktig utdannelse. Det er imidlertid noen spesifikke ferdigheter som advokatfullmektiger bør ha . Kommunikasjonsferdigheter er nødvendige siden de fungerer som et bindeledd mellom klienter, eksperter, leverandører og partene i en rettstvist eller juridisk transaksjon.

Paralegaler må også ha førsteklasses skriveferdigheter for å skrive utkast til korrespondanse, kontrakter, notater, påstander, oppdagelser, bevegelser, briefs og mer. De trenger også både tradisjonell og internettforskningskompetanse for å kunne finne og analysere informasjon og sitere juridisk myndighet for saker.

Og å sjonglere alle disse pliktene for mange saker om gangen krever førsteklasses organisatoriske ferdigheter.

Vanligvis jobber advokatfullmektiger minst 40 timer per uke, men noen ganger bruker de mer tid enn det for å overholde tidsfrister. De jobber vanligvis på kontorer, men kan reise for å følge advokater til rettssaker, samle dokumenter eller forske.

Utdanning nødvendig

Det er flere måter å bli advokatfullmektig på: Sertifikatprogrammer, toårige programmer og fireårige programmer kan alle føre til å bli advokatfullmektig. Ruten du velger å gå avhenger av din nåværende rolle, utdanningsstatus og hva dine eventuelle mål er.

Mange arbeidsgivere foretrekker advokatkandidater med fireårige grader. Men fordi mange høyskoler ikke tilbyr fireårige grader i advokatfullmektig, tjener folk ofte en fireårig grad i et beslektet område. De vil da tjene en sertifikat i advokatfullmektig gjennom et annet program. Disse typer programmer inkluderer vanligvis kurs relatert til juridisk skriving, juridisk forskning og dataprogrammer, så vel som forskjellige rettsområder, for eksempel bedrifter eller internasjonale.

Noen firmaer foretrekker kandidater med litt erfaring fra å jobbe i en relatert setting, og andre vil ansette folk rett ut av college og trene dem på jobben.

The American Bar Association tilbyr en katalog over godkjente advokatutdanningsprogrammer . Hvis et program ikke er oppført i katalogen, er det ikke ABA-godkjent.

Jobbutsikter og lønn

I følge U.S. Bureau of Labor Statistics (BLS) er jobbutsiktene for advokatyrket ganske lovende. Det er anslått å vokse med 12 % mellom 2018 og 2028, som er raskere enn den gjennomsnittlige anslåtte veksten på 5 % for alle yrker.

I mai 2019 var median årslønnen for advokatfullmektiger $51 740, ifølge BLS. De lavest betalte 10% av folk i yrket tjente mindre enn $32.160, og de høyest betalte 10% tjente mer enn $82.500 i mai 2019.

Hvis du er interessert i en karriere som vokser raskere enn gjennomsnittet, eller hvis du har de nødvendige ferdighetene og er interessert i juridisk yrke , kan en karriere som advokatfullmektig være noe for deg.

Artikkelkilder

  1. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Hva advokatfullmektiger og juridiske assistenter gjør .' Åpnet 23. mai 2020.

  2. Rasmussen høyskole. ' Paralegal vs. Legal Assistant: Undersøker disse to advokatkarrierene .' Åpnet 23. mai 2020.

  3. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Hvordan bli advokatfullmektig eller juridisk assistent. ' Åpnet 23. mai 2020.

  4. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Paralegaler og juridiske assistenter: Arbeidsmiljø .' Åpnet 23. mai 2020.

  5. American Bar Association. ' Katalog over ABA-godkjente advokatutdanningsprogrammer .' Åpnet 23. mai 2020.

  6. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Legaler og juridiske assistenter: Job Outlook .' Åpnet 23. mai 2020.

  7. U.S. Bureau of Labor Statistics. ' Legaler og juridiske assistenter: Betal .' Åpnet 23. mai 2020.