Salg

Å være en produsents salgsrepresentant

Lær om inntektsmuligheter og mer

en selger som står i et apparatutstillingsrom

••• Greg administrerende direktør / Getty Images

Salg stillinger dekker praktisk talt alt du kan tenke deg. For det meste, når et selskap eller en enkeltperson lager et produkt eller en tjeneste, skjer ingenting med mindre noen er der for å selge det. For produsenter er det første trinnet i prosessen å lage produktene de har tenkt å bringe på markedet. Når et produkt er laget, er det på tide å overlate det til salgsstyrken deres. En produsents salgsstyrke kan være en serie forhandlere, en direktesalgsarm eller et team med produsentens representanter.

Uavhengige selgere

Selv om det ikke alltid er tilfelle, er mange produsentens representanter det uavhengig salg fagfolk som signerer kontrakter med produsenter for å selge produktene deres. Disse representantene jobber vanligvis under en 1099-avtale, noe som betyr at de ikke blir sett på som ansatte, men som kontraktører. De er ansvarlige for sine egne skatter, helsefordeler og andre avtaler av typen 'ansatt'. De fleste av disse stillingene er 100 % kommisjon basert og inkluderer ingen lønn i det hele tatt.

Det er ingen tvil om at produsentens repposisjoner ikke er for sarte sjeler. De selgerne som er ukomfortable med å jobbe uten grunnlønn, velger sjelden en produsentrepresentant. Men for de som er komfortable med sine salgsevner og har tillit til produktets salgbarhet, kan disse stillingene være svært givende.

Fleksibilitet og frihet

Når du jobber som ansatt, forventes det at du jobber med en fast timeplan, deltar på møter og opplæring og oppfyller mange andre ansattes krav. Men produsentens representanter har virkelig bare ett ansvar: Selg!

Disse selgerne setter sine egne tidsplaner, håndterer sin egen salgstrening og står (for det meste) fritt til å jobbe når de vil jobbe. Så lenge de produserer og overholder eventuelle etiske forventninger til produsenten, er representanter mer som gründere enn ansatte. Denne friheten er vanligvis det som tiltrekker selgere til denne typen stillinger. Mange er mer enn villige til å bytte sikkerheten ved å motta lønn og goder mot autonomi.

Ikke for umotiverte

Vellykkede produsentrepresentanter har én ting til felles: De motiverer seg selv og trenger ikke at noen ber dem om å komme seg ut og selge. De som enten er nye i salg eller ikke er sikre på at de har den interne drivkraften som tvinger dem ut av sengen om morgenen og ut på gatene, bør tenke seg om to ganger før de søker en stilling som produsentens representant. Sannheten er at selv om representanter kan og ofte tjener en betydelig inntekt, gjør de aller fleste ikke det. Den primære grunnen til at noen lykkes der mange mislykkes er personlig ønske.Uten den er fristelsen til å misbruke friheten for stor.

Flere inntektsstrømmer

En måte produsentens representanter gir seg selv økonomisk sikkerhet på, er ved å selge for mer enn én produsent. Selv om det ikke alltid er mulig eller til og med ikke er tillatt av visse produsenter, kan det være en veldig effektiv tilnærming å representere mer enn ett selskap.

Den smarteste måten å representere mer enn én produsent på er å finne gratis produkter å selge. For eksempel, hvis du har en uavhengig salgsposisjon som selger datadeler, kan det å finne en annen posisjon som selger nettverkstjenester øke effektiviteten din og tillate deg å bringe et større verditilbud til kundene dine.

Selv om det kan være en god idé å representere mer enn én produsent, er det sjelden en god idé å representere konkurrerende produkter. Med andre ord, hvis du representerer en transmisjonsprodusent, vil salg for en annen transmisjonsprodusent enten koste deg begge posisjonene eller skape tvil i kundens sinn.

Karrieresammendrag

Stillinger som produsentrepresentanter er en fin måte å bygge solid salgserfaring på, tjene en betydelig inntekt og ha råd til disiplinerte salgsrepresentanter med autonomi og fleksibilitet. Å jobbe på en rett provisjon er kanskje ikke for alle, men disse stillingene er ofte de best betalte stillingene for talentfulle og dedikerte selgere. Produsentrepresentanter må være smarte forretningsfolk med solid forståelse for skatter, fradrag og personlige investeringer.

Hvis du har disiplinen og ønsket som disse jobbene krever, er det ofte enklere å finne en stilling som produsentens representanter enn å finne en 'ansatt-type' stilling. Produsenten har mindre risiko når han ansetter en uavhengig representant enn når han ansetter en ansatt og er mer villig til å gi en mindre ansatt selger en sjanse.